Privacyverklaring

Omdat ik via deze website (beperkt) persoonsgegevens verzamel, heb ik deze privacyverklaring gemaakt. De verzamelde persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn. Ook gebeurt het in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Duurzamekeuzes.com kan persoonsgegevens van je verwerken, doordat je gebruik maakt van de website. Daarnaast kun je zelf persoonsgegevens invullen op een contactformulier. Het kan gaan om de volgende persoonsgegevens: Je voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, website en IP-adres.

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die ik verzamel van je worden gebruikt om:
– je de nieuwsbrief toe te sturen, als je je daarvoor hebt aangemeld
– je te informeren over evenementen, waarvoor je je hebt aangemeld
– te reageren op je reactie op een blogpost
– deze website-statistieken te analyseren en de werking van de site te optimaliseren

Delen van persoonsgegevens

Als beheerder van de website heb ik toegang tot de gegevens. Voor de werking van de website en versturen van de nieuwsbrief maak ik gebruik van de diensten van derden:

WordPress

Deze website gebruikt WordPress.com als platform. WordPress gebruikt het ingevulde e-mailadres en IP-adres voor het beheren van reactie en voorkomen van spam. Lees het privacybeleid van WordPress voor meer informatie.

Google Analytics

De website van Duurzamekeuzes.com houdt algemene bezoekgegevens bij. Deze bezoekgegevens bestaan onder andere uit het IP-adres van je computer, het tijdstip van opvraging en gegevens die je browser meestuurt. Hierbij maakt Google analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Ik gebruik deze informatie om de werking van de website te verbeteren. De gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd. Verder maak ik gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. Google verwerkt de verkregen informatie op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe mijn website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan te kunnen maken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb hier geen invloed op.

Nieuwsbrief Mailchimp

Voor het verzenden van de nieuwsbrief maak ik gebruik van de diensten van Mailchimp. Daarvoor deel ik voor-, achternamen en e-mailadressen met Mailchimp. Mailchimp gebruikt deze gegevens om de nieuwsbrief te versturen en op naam te zetten. Daarnaast biedt mailchimp mij inzichten in wie de nieuwsbrief openen, wie op welke link klikt, etc. Onderaan iedere mailing vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden. Lees het privacybeleid van Mailchimp voor meer informatie.

Facebook, Instagram en andere sociale media

Op deze site staan deelknoppen voor sociale media-netwerken. De code achter deze knoppen plaatst – bij gebruik – een cookie op je computer. Hier omtrent gelden de privacyregels van de sociale netwerken. Ik hebben geen invloed op en draag geen verantwoordelijkheid voor wat deze netwerken met jouw persoonsgegevens doen. Je kunt hierover meer lezen in het privacybeleid van de gebruikte sociale netwerken.

Cookies

Deze site gebruikt WordPress.com als platform. WordPress maakt gebruik van cookies voor verschillende doeleinden. Sommige cookies zijn alleen ingesteld voor geregistreerde WordPress.com-gebruikers, terwijl andere zijn ingesteld voor alle bezoekers. Lees meer over het Cookiebeleid van WordPress.

Wijzigingen en vergeten

Je hebt altijd het recht om jouw bewaarde persoonsgegevens op te vragen en in te kijken, te (laten) wijzigen, te (laten) schrappen. Ik ben verplicht hier binnen 30 dagen gehoor aan te geven. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar mascha@duurzamekeuzes.com. Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, neem dan contact met me op, zodat we naar een oplossing kunnen zoeken. Ben je niet tevreden dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Al hoop ik natuurlijk dat we er samen uit komen.

Heb je vragen over de privacyverklaring?

Heb je vragen over deze privacyverklaring of de verwerking van je persoonsgegevens? Stel ze gerust. Stuur me een e-mail via mascha@duurzamekeuzes.com.

Contactgegevens:

Mascha Bongenaar
mascha@duurzamekeuzes.com
www.duurzamekeuzes.com