Eenvoudige stappen naar een duurzaam gezinsleven_ onze favoriete milieuvriendelijke gewoontes
, , , ,

Eenvoudige stappen naar een duurzaam gezinsleven: onze favoriete milieuvriendelijke gewoontes

Met met eenvoudige stappen kun je al bijdragen aan een groener leven. En tegelijkertijd blijven we genieten van een gezond en gelukkig gezinsleven. Hier zijn zes van onze favoriete milieuvriendelijke gewoontes.
20 tips voor een duurzamer huurhuis
, ,

20 tips voor een duurzamer wonen in een huurhuis

Als je leest over duurzaam leven krijg je continu tips over zonnepanelen, warmtepompen en isoleren te zien. Maar dat wordt natuurlijk een stuk lastiger als je in een huurhuis woont. De huiseigenaar geeft niet altijd prioriteit aan het milieu. En hoe kun je dan duurzamer leven? Geen probleem. Duurzamekeuzes.com helpt je op weg met makkelijk toepasbare aanpassingen voor duurzamer wonen in een huurhuis.
duurzame bespaartips voor je koelkast
,

Duurzame en bespaartips voor je koelkast

In mijn zoektocht naar een duurzame lifestyle komt elke onderdeel van ons huishouden voorbij, zo ook de koelkast. Want die koelkast is een van de grootste energieverbruikers in ons huis. En juist dat apparaat kun je met een paar slimme trucs en nieuwe gewoonten een stuk efficiënter gebruiken. Met mijn praktische en gemakkelijk toepasbare duurzame bespaartips voor je koelkast verlaag je je energieverbruik, voorkom je voedselverspilling, bespaar je geld en verklein je je ecologische voetafdruk.
duurzaam leven op een klein budget
, , ,

Goedkoop en duurzaam: groen leven op een klein budget!

Duurzaamheid is zeker niet altijd duur. Sterker nog, duurzaam leven met een klein budget is leuk, fijn en gezellig.
Hoe start je met het verduurzamen van je huis?

Hoe start je met het verduurzamen van je huis?

Een duurzamer huis zorgt voor een blijvend lagere CO2 voetafdruk. Maar waar begin je met het verduurzamen van je huis?
Duurzaam groen dak door Groendakspecialist

Een duurzaam groen dak door Groendakspecialist

Een groen dak is een mooie manier om van je dak een duurzaam deel van je huis te maken. Toch vond ik het best ingewikkeld; wat kies je en hoe dat je dat? Gelukkig legde Groendakspecialist Gert-Jan Kampschmidt me er alles over uit.
VerduurSamen in 12 kleine stapjes
,

De kleine stapjes cursus (10): ga voor een duurzame tuin

Onze leefomgeving versteend steeds meer en heeft steeds minder groen. Door meer groen kiezen in je eigen tuin of woonomgeving maak je een verschil!
tips voor duurzame grote schoonmaak
,

10 tips voor duurzame grote schoonmaak

Regelmatig schoonmaken en onderhouden van je spullen zorgt ervoor dat ze langer meegaan. En een fris, opgeruimd en schoon huis leeft heel comfortabel. Hoog tijd voor de grote schoonmaak! Lees mijn 10 tips voor een duurzame grote schoonmaak. Wat…
Schoonmaken met baking soda in de keuken
,

6 x schoonmaken met baking soda in de keuken

Baking soda is een echte alleskunner in de keuken. Niet alleen gebruik ik het regelmatig om te bakken. Ook kun je er super mee schoonmaken. Ik tip je alle manieren voor schoonmaken met baking soda in de keuken.
VerduurSamen in 12 kleine stapjes

De kleine stapjes cursus (4): Bespaar gas!

Samen met Genoeg Magazine geef ik je de komende maanden tips in De Kleine Stapjes Cursus. En we gaan samen eenvoudige en leuke stappen zetten voor je groenere lifestyle. Aflevering 4: bespaar gas!