tips om kleding mooi te houden

4 tips om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden, zodat het jaren mee kan gaan

Hoe zorg je er voor dat deze kleding er goed uit blijft zien op langere duur? Naast het kopen van duurzame kleding is het ook belangrijk om te leren hoe we onze kleding langer mooi kunnen houden. Niet alleen is dit beter voor het milieu, het bespaart ook geld op de lange termijn.
20 tips voor een duurzamer huurhuis
, ,

20 tips voor een duurzamer wonen in een huurhuis

Als je leest over duurzaam leven krijg je continu tips over zonnepanelen, warmtepompen en isoleren te zien. Maar dat wordt natuurlijk een stuk lastiger als je in een huurhuis woont. De huiseigenaar geeft niet altijd prioriteit aan het milieu. En hoe kun je dan duurzamer leven? Geen probleem. Duurzamekeuzes.com helpt je op weg met makkelijk toepasbare aanpassingen voor duurzamer wonen in een huurhuis.
Tips voor effectief repareren header

Duurzaam leven: tips voor effectief repareren

In een wereld waarin de wegwerpcultuur de norm lijkt te zijn, is repareren een betere keuze voor een duurzame lifestyle. Reparen kan een uitdaging lijken als je het niet eerder deed. Maar met de juiste aanpak en motivatie leer je vlot hoe je kapotte spullen hersteld. Zo heb je een positieve impact op het milieu én je portemonnee. In dit uitgebreide artikel deel ik tips om je op weg te helpen naar een duurzamere manier van leven, waarbij repareren centraal staat.
Duurzame en budget kerstvakantie tips
,

Duurzame & budget kerstvakantie: de tofste tips!

Ik hou enorm van de gezelligheid met familie tijdens de kerstdagen. Tijdens de kerstvakantie doe ik graag een paar uitjes en geef jullie tips welke uitjes een duurzame keuze zijn.
waar let je op als je tweedehands speelgoed koopt

Duurzaam kopen: waar let je op als je tweedehands speelgoed koopt?

Het kiezen voor tweedehands spullen is een hele goede manier om duurzamer te consumeren. Zeker wanneer het gaat om speelgoed is de tweedehands markt enorm. Maar waar let je op als je tweedehands speelgoed koopt? Geen nood! Duurzamekeuzes helpt je met een aantal zaken waarmee je rekening moeten houden om hoogwaardig speelgoed te vinden, waar je nog jarenlang plezier van gaat hebben. Hier zijn enkele tips om mee te nemen in je zoektocht naar tweedehands speelgoed.
duurzaam leven op een klein budget
, , ,

Goedkoop en duurzaam: groen leven op een klein budget!

Duurzaamheid is zeker niet altijd duur. Sterker nog, duurzaam leven met een klein budget is leuk, fijn en gezellig.
Duurzaam spelen met Lego met Legotheek Bricksaholic

Duurzaam spelen met Lego door Legotheek Bricksaholic

Lego is het favoriete speelgoed van onze jongens. We hebben dan ook behoorlijk wat gekleurde steentjes in huis. Maar al dat speelgoed is niet echt een goed voorbeeld van consuminderen in een duurzame lifestyle. Daarom probeerde ik Lego bibliotheek Bricksaholic uit. En ik ontdekte dat deze duurzame manier van spelen met Lego door Legotheek Bricksaholic nog veel meer voordelen heeft.
Duurzamer terug naar school

Duurzamer terug naar school – en hoe je marketing trucs kunt omzeilen!

Als september dichterbij komt, worden we bestookt met marketing om allerlei nieuwe spullen te kopen voor je schoolgaande kind. Maar dat is niet alleen een zware dobber voor het milieu; ook is het een aanslag op je portemonnee. Het goede nieuws; het is helemaal niet nodig om eraan mee te doen! Je kunt veel duurzamer terug naar school en weerstand bieden tegen alle marketing uitingen.
Je ideale vakantie capsule wardrobe: praktische tips en duurzame inspiratie
,

Je ideale vakantie capsule wardrobe: praktische tips en duurzame inspiratie

Ga jij het liefst op reis met een lichte koffer? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik geef je de beste tips voor de perfecte vakantie capsule wardrobe met praktische tips en duurzame inspiratie. 
de duurzame zomer bucketlist
,

Dé duurzame zomer bucketlist

Elke zomer maken we samen met de kinderen een zomer bucketlist. Het is een lijst met activiteiten, die we graag samen in de schoolvakantie gaan doen. We kiezen dan voor lokale, betaalbare en duurzame activiteiten.