Een duurzaam groen dak door Groendakspecialist

Een groen dak is een mooie manier om van je dak een duurzaam deel van je huis te maken. Toch vond ik het best ingewikkeld; wat kies je en hoe dat je dat? Gelukkig legde Groendakspecialist Gert-Jan Kampschmidt uit Den Haag me alles over uit een duurzaam groen dak.

De voordelen van een groen dak

Als het gaat om groene daken ben ik een groentje. Daarom is het zo fijn dat Gert-Jan Kampschmidt, eigenaar van Groendakspecialist, me alles over een duurzaam groen dak uitgebreid en geduldig kwam uitleggen. Je kunt een plat of (licht) hellend dak geheel of gedeeltelijk bedekken met (sedum of kruiden-)beplanting. Een groene dak heeft bovendien een goede drainagelaag, kering en irrigatiesysteem. En een groen dak heeft veel voordelen. De beplanting op je dak draagt bij aan de biodiversiteit, neemt CO2 op en vangt fijnstof uit de lucht. Ook zorgt het voor warmte- en geluidsisolatie en door de aanleg gaat je (bitumen) dak langer mee. Bovendien houdt het (regen)water vast, zodat het bijdraagt aan de waterhuishouding in je omgeving. Daarom krijg j in veel plaatsen subsidie voor de aanleg van een groen dak. Met al deze voordelen zie ik de aanleg van een groen dak op onze garage wel zitten.

Duurzaam groen dak door Groendakspecialist

Aandachtspunten groen dak

Op het platte dak van onze keuken en garage is meer dan 30 m2 ruimte beschikbaar voor het plaatsen van een groen dak. Het aanleggen van een groen dak zouden we zelf kunnen uitvoeren. Maar er komt heel wat kijken bij zo’n duurzaam groen dak. Ik laat het graag over aan een expert. Belangrijk is dat de constructie van je dak wel geschikt is voor de aanleg van een sedum of groen dak. Groensdakspecialist Gert-Jan komt vóór het uitbrengen van een offerte langs voor een dakinspectie. Daardoor weet ik meteen dat onze dakconstructie prima geschikt is voor het plaatsen van een groen dak. Ook controleert Gert-Jan de huidige dakbedekking op geschiktheid. Omdat lekkage en schade aan ons dak en huis het laatste is wat ik wil, vind ik het fijn om te weten dat er gedegen onderzoek is gedaan van tevoren naar de staat en constructie van ons dak.

Een duurzaam groen dak door Groendakspecialist

Groendakspecialist heeft een keuze uit verschillende groene daken. Er zijn diverse soorten groen voor op je dak: van eenvoudig sedum tot kleurrijk beplanting vol met kruiden. Daarnaast kan Groendakspecialist ook meteen extra isolatie op je dak aanbrengen. Tenslotte leggen ze ook groene daken aan rondom zonnepanelen, waardoor je rendement van je zonnepalen stijgt. Al die verschillende werkzaamheden voeren ze zelf uit.

Groendakspecialist voert van A tot Z het groen dak uit
Duurzaam groen dak door Groendakspecialist

Van inspectie tot oplevering

Het fijne van Groendakspecialist is dat ze alles in eigen beheer doen; van inspectie van je dak tot aanleg en onderhoud van een mooi groene en duurzaam dak. Ik zoek graag uit hoe ik dingen duurzamer doe, maar een groen dak zelf aanleggen is een taak voor experts. Het voelt heel prettig om dat allemaal bij één specialist neer te leggen. Zo ben ik verzekerd van het eindresultaat waar ik voor kies; een duurzaam groen dak voor vele jaren. Groendakspecialist maakt het me gemakkelijk.

Ons groene dak

Ons groene dak ligt er nog niet. Ondanks de voordelen én een scherpe prijs van Groendakspecialist. Maar juist door de deskundige en eerlijke uitleg van Gert Jan hebben we het plan opgevat om (extra) zonnepanelen aan te brengen op onze plat dak. Het rendement van zonnepanelen wordt juist versterkt door het aanleggen van een groen dak en wat extra energie zelf opwekken is een goed idee. Als de zonnepanelen er liggen gaan we zeker (opnieuw) kijken naar aanleg van een duurzaam groen dak.

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Groendakspecialist. Ook bij een betaalde samenwerking ik al altijd mijn eerlijke mening over het product, de expertise en vakkennis van een bedrijf.

Meer lezen over duurzaam wonen?
10 x energie besparen in de keuken
De kleine stapjes cursus (10): ga voor een duurzame tuin
Duurzame keuzes tijdens een hete zomer: tips voor een koel huis en hoofd
To-do lijstje: Spouwmuurisolatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *