Dé duurzame zomer bucketlist

Elke zomer maken we samen met de kinderen een zomer bucketlist. Het is een lijst met activiteiten, die we graag samen in de schoolvakantie gaan doen. We gaan niet 6 weken lang op vakantie, dus er zijn nog genoeg dagen om iets leuks te doen. De duurzame zomer bucketlist bevat lokale, betaalbare en milieuvriendelijke activiteiten.

Wat is een duurzame zomer bucketlist?

Een bucketlist staat eigenlijk voor een wensenlijstje. Het woord komt van de Engelse uitdrukken ‘Kick the bucket’ wat zoveel betekent als ‘het hoekje omgaan’, ofwel doodgaan. Doodgaan zijn we nog lang niet van plan, maar wij maken een gezellig lijstje met 20 dingen die we gedaan willen hebben voordat de zomer voorbij is. Onze zomer bucketlist bestaat uit haalbare en betaalbare ideeën voor activiteiten rondom huis of niet te ver weg. Op die manier maken we niet teveel kilometers om leuke dingen te doen; en dat is lekker milieuvriendelijk!

de duurzame zomer bucketlist watergevecht

1. Zwemmen

Onze jongens zijn dol op zwemmen. We gaan graag naar een natuurwater in de buurt of plonzen in het openluchtzwembad. Pret gegarandeerd!

2. Watergevecht

Wat is er toffer dan een watergevecht in je achtertuin, park of in de wijk. Nodig vrienden of familie uit om samen lekker elkaar nat te maken. Maak teams of speel een tegen een. Gebruik liever geen wegwerp waterballonnen, maar ga voor herbruikbare (tweedehands) waterpistolen, herbruikbare waterballonen of sponzen.

3. Spelletjesavond

Wij zijn dol op spelletjes. Zeker op lange zomeravonden als we nog niet naar bed hoeven, spelen we graag een spel zoals Monopoly, Catan Junior, Carcassone of Ticket to Ride Junior.

Dé duurzame zomer bucketlist

4. Picknicken in het park

Pak een kleedje in en neem je favoriete snacks mee voor een lekkere picknick in het park. Ik maak graag broodjes zelfgemaakte vegan paté, wraps met groenten, havermoutrepen of pannenkoeken om mee te nemen. En vul het aan met je favo rauwkost en drankjes! Zo heb je al snel een heerlijke lunch, brunch of diner in het park.

5. Kamperen in de tuin

Als de vakantie is begonnen, maar we nog even niet weg gaan, vinden we het leuk om een of twee nachtjes te logeren in onze eigen tuin. We zetten ons tentje op en kruipen lekker samen op een luchtbedje in de achtertuin. Is het heel mooi weer, dan kun je ook overwegen om in de buitenlucht te slapen. En heb je geen tuin, dan kun je misschien bij vrienden of familie terecht of slaap eens op je balkon!

De tofste belevenis cadeaus voor mannen

6. Suppen of kanoën

Nu onze jongste ook zijn zwemdiploma A heeft, durf ik het aan om met de drie jongens te gaan suppen of kanoën. Lekker een dag op het water met een (gehuurde) kano of sup is een heerlijke zomeractiviteit.

7. Barbecue

Wij zijn dol op eten van de barbecue. In de zomer slaan we een lekkere BBQ dan ook zeker niet over. Met onze favoriete vegetarische recepten van de hete kolen hebben we zeker een feestmaaltijd.

8. Zelf ijs maken

Onze jongens kun je op elk moment van de dag blij maken met ijs. En dus maken we in de zomer ook regelmatig zelf ijsje. Waterijsjes van ranja of ijsjes van fruit en plantaardige zuivel; we zijn er dol op. We maken ze in herbruikbare siliconen ijsvormpjes, dat bespaart afval!

9. Sterren kijken

Als wij sterren gaan kijken nemen we vaak mijn schoonvader mee, die sterrenkundige is. Hij kan precies vertellen welke ster of planeet we zien. En op heldere nachten kun je ook zomaar het ISS zien overvliegen. Heel gaaf! Maar heb je niet zo’n slimme opa, dan kun je alle sterren heel gemakkelijk herkennen met een slimme app zoals Google Sky Map (Android) of Star Chart (iOs).

10. Uit eten in een restaurant

Uit eten in een restaurant doen we niet zo vaak met vijven. Daarom blijft het altijd een bijzonder uitje. In de zomer gaan we zeker genieten van zo’n leuk restaurant uitje.

11. Lokale stadswandeling

Zelfs in je eigen stad of regio kun je vaak dingen ontdekken, die je nog niet eerder wist. Ga eens mee op stadswandeling met een gids in je eigen buurt. Of kies voor een speurtocht door een lokale stad. Zo ontdek je hoekjes, steegjes en plekjes waar je gegarandeerd nog niet eerder was.

12. Beklim een uitkijktoren

Ik weet niet wat me zo trekt aan uitkijktoren. Maar de combinatie van lekker sportief naar boven klimmen en de beloning van een prachtig uitzicht, trekt me altijd. De jongens vinden het vooral sport om als eerste boven te zijn. Zoek een tof punt in jouw buurt via uitkijktorens.nl.

13. Mocktails maken

De kinderen vinden kleurrijke drankjes in mooi versierde glazen altijd fascinerend. En zeker als ze zelf een lekker drankje mogen mixen. Met vers zomerfruit maak je de heerlijkste kindercocktails.

14. Maak een fietstocht

Verken je eigen buurt eens op de fiets. Pluk een mooie fietsroute van Ecosia, bezoek je lokale toeristisch informatiepunt voor een leuke nieuwe route, of laat je verrassen met een knooppuntenkaart en zie waar je terecht komt. Een drankje of snack voor onderweg is altijd lekker!

de duurzame zomer bucketlist fietstocht

15. Ga logeren

Een nachtje slapen in een ander huis dan je eigen huis, voelt al snel als vakantie. Logeer bij oma, opa of ga met het hele gezin op huizenruil met vrienden of bekenden. Logeren is de ideale staycation manier voor een nachtje weg.

16. Ga wandelen

Trek je wandelschoenen aan en laat je neus de weg wijzen! Of prik een mooie wandelroute in de buurt en ontdek nieuwe landschappen, dorpen en paden.

zoveel leuke musea voor kinderen in nederland

17. Museumbezoek

Nederland kent zoveel prachtige musea, waar jong en oud van genieten. Voor kinderen vind je de leukste tips op de site van Museumkids. Onze top 3 bestaat uit Naturalis, Nemo, en Oyfo. Maar er is zoveel te ontdekken, dat je echt in een zomer niet uitgekeken bent.

18. Bezoek een vlooienmarkt

Voor een paar euro vind je vaak de mooiste schatten op de vlooienmarkt. Bezoek een lokale markt in de buurt, of ga naar een kringloop of vast markt zoals in de IJhallen.

19. Oude foto overdoen

Heb je een favoriete gezins- of familiefoto waar iedereen zo leuk op stond, of juist lekker gek. Maak dezelfde foto op hetzelfde plekje nog eens na. Het levert vaak de leukste foto’s op, en je kunt zelf zo leuk vergelijken hoeveel je verandert bent (of juist niet)!

20. Maak een pokebowl

Een van de favoriete gerechten van onze jongens in de zomer is een pokebowl. Of eigenlijk zet ik gewoon bakjes met onze favoriete ingrediënten op tafel, van rijst tot mango, en van sojaboontjes tot rode kool! Zo kiezen de jongens zelf favoriete smaken en is het een feestmaaltijd voor allemaal.

Dé duurzame Zomer bucketlist

Dé duurzame zomer bucketlist

Deze activiteiten houden ons de hele zomer lang duurzame, haalbaar en betaalbaar bezig. Maak jij ook een zomerlijst? Welke dingen staan er op jouw zomer bucketlist? Deel je tips in de reacties. Ik ben heel benieuwd naar jouw inspiratie.

Meer lezen?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. Denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

Waterpistool foto door sydney Rae via Unsplash
Sterrenkijken foto door Ryan Jacobson via Unsplash

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *