6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in januari

Het is volop winter in Nederland. Maar gelukkig zijn er met Hollandse wintergroenten nog volop gevarieerde maaltijden op tafel te zetten. Ik zocht de lekkerste recepten voor je op. Dit zijn mijn favoriete vegetarische recepten met seizoensgroenten in januari.

Seizoensgroenten in januari

Het is weer tijd voor je maandelijkse vega inspiratie. Januari kent nagenoeg dezelfde vooral seizoensgroenten als december. Soms lijkt het eentonig. Maar dat is alles behalve waar. Want het lijstje is uitgebreid genoeg om weer de lekkerste vegetarische gerechten op tafel te zetten.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in januari

Pasta met knolselderij

Als ik aan knolselderij denk, denk ik automatisch aan erwtensoep. Met knolselderij kookte ik zelden iets anders. Maar met dit recept veranderde dat compleet. Pasta met knolselderij is namelijk een heerlijke combinatie. Deze romige pasta met knolselderij en gegrilde paprika is een feestje op je bord.

vegetarische recepten met seizoensgroenten in januari: pasta met knolselderij
Vegetarische recepten met seizoensgroenten in januari: zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Winter is niet compleet zonder een zuurkoolschotel. Deze zuurkoolschotel is gelukkig helemaal kidsproof. Want dit recept met appelmoes en appeltjes lusten onze jongens graag. Mijn ovenschotel met zuurkool en appels is volledig plantaardig.

Vegetarische erwtensoep

Heerlijke Hollandse erwtensoep is comfort food bij uitstek om je grijze januari mee op te vrolijken. Maak ‘m met of zonder rookworst, maar wel altijd vegetarisch. Lekker om jezelf bij te verwarmen op koude dagen.

Vegetarische erwtensoep januari
Quiche met prei januari

Quiche met prei

Deze quiche met champignons en prei is een klassieker. Maar mijn variant maak je zonder ei of andere dierlijke ingrediënten. Met een basis van tofu is deze taart net zo smeuïg en stevig als het origineel, maar dan een stuk duurzamer. En net zo lekker!

Roerbak met chinese kool

Alle koolsoorten zijn echte vitaminebommetjes voor de wintermaanden. Chinese kool is geen uitzondering; super lekker en heerlijk gezond! Deze noedels met Chinese kool en tofu zijn een heerlijke manier om Chinese kool te eten. Dit recept is ook lekker rijst of mie.

Recepten met seizoensgroenten in januari: roerbak met chinese kool
Traybake met pompoen, pastinaak en linzen

Traybake met pompoen en pastinaak

Traybake is een van de makkelijkste recepten die ik ken. Maar het valt altijd in de smaak. Deze traybake met pompoen, pastinaak en linzen is kleurrijk, smakelijk en super gezond. Wat wil je nog meer in januari!

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in januari

Dit waren mijn 6 favoriete recepten met seizoensgroenten in januari. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Dan kijk ook eens bij mijn favoriete recepten van december en november. Of kijk bij al mijn hoofdgerechten.

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *