DIY: Vrolijke lenteslinger

Samen met de kinderen knutselde ik een DIY vrolijke lenteslinger van hergebruikt papier. Een tof DIY upcycle projectje voor een woensdagmiddag, of een vakantieweek of het weekend.

Knutselen met kinderen

Ik vind het heerlijk om te knutselen met de kinderen. Zeker als we alle materialen al in huis hebben, zoals voor de vrolijke lenteslinger die we maakten. En we gebruikten vooral papier van een oud versleten boek wat ik laatst bij de kringloop meepakte. Zo upcyclen we het papier tot iets nieuws!

Wat heb je nodig voor de lenteslinger

Lenteslinger: wat heb je nodig?

Print de vrolijke lenteslinger DIY printable:

  • Verzamel een stuk karton en een schaar.
  • Zoek in je huis of je oud papier bak een stapel papier bij elkaar; kindertekeningen, magazines, enveloppen, kranten of een oud boek.
  • Zet je naaimachine klaar met wat naaigaren.
  • Als je het papier nog wil schilderen of kleuren, zet je ook stiften, kleurpotloden of verf en kwasten klaar.

Maak je vrolijke lenteslinger

Print de printable, die je hierboven vind, en knip de lenteslinger vormen uit het papier. Trek de vormen over op een stuk karton en knip uit. Gebruik dan het karton als mal om de vorm op het verzamelde papier te tekenen. Kleur, stift of verf de papieren vormpjes en ze knip uit.

Neem telkens 3 uitgeknipte vormjes en stik ze met een rechte steek aan elkaar met je naaimachine. Onze jongens van bijna 6 en 8 kunnen de naaimachine ook prima gebruiken. Met wat hulp kunnen kinderen de slinger redelijk zelfstandig maken. Herhaal het naaien met meer vormen tot je een slinger hebt. Vouw de vormen uit voor een mooie resultaat van je lenteslinger.

DIY vrolijke lenteslinger

DIY vrolijke lenteslinger maken

Heb jij de DIY vrolijke lenteslinger gemaakt? Laat het resultaat zien op je social media account en tag me. Ik ben benieuwd naar jouw vrolijke lenteslinger.

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. Denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!
Meer knutselen: