De leukste duurzame cadeaus voor de meester of juf

Hoera, het einde van het schooljaar is in zicht. Tijd voor een welverdiende vakantie. Maar voordat het zover is mag je kind zijn meester of juf nog bedanken voor de tomeloze inzet. Je trotste kind geeft graag iets moois aan de leerkracht, waar die ook echt blij van wordt. En hoe zorg je dat dit lieve gebaar binnen je budget past en bovendien niet bijdraagt aan de afvalberg of milieuvervuiling. Duurzamekeuzes.com tipt je de leukste duurzame cadeaus voor de meester of juf.

Gezamenlijk cadeau met de klas

Om te zorgen dat de meester of juf van je kind echt een cadeau krijgt waar hij of zij iets mee kan, kan het een goed idee zijn om een gezamenlijk cadeau te geven met de hele klas. Daarvoor is wel organisatie vereist, en misschien wat overleg in je klassenapp. Voorbeelden voor leuke gezamenlijke cadeaus:

  • een collage met de foto’s van alle kinderen
  • een bos door elke kind geknutselde bloemen, zoals het idee van U Create
  • een bos geschilderde handafdruk-bloemen
  • vlaggenlijn met een tekening of foto van elke leerling, of een beschilderd lapje (hergebruikt) katoen door elk kind
  • duurzaam katoenen keukenschort met een tekening en naam van elk kind
duurzame meester en juf cadeaus

Muntplantje: bedankt voor een uitMUNTend schooljaar

Wij geven graag een stekje van onze munt-plant cadeau aan het eind van het jaar. Zo kan de docent de heerlijke kruiden zelf laten groeien en genieten van munt in de keuken of een lekkere kop thee.

Potje lekkers

Een potje met lekkere snoepjes, zelfgemaakt jam of marmelade, granola of koekjes is een duurzame en attente manier om de juf of meester te bedanken voor het schooljaar. Met mijn gratis printable geef je eenvoudig een zelfgemaakt cadeautje.

Cadeaubon van de ijssalon

Wie is er niet dol op ijs? En een cadeautje dat op gaat, is altijd een goed idee. Geef een cadeaubon van de plaatselijke ijssalon aan de docent van je kind voor een zomer vol lekkers.

Maak groeipapier met zaadjes

Heb je tijd om creatief aan de slag te gaan voordat het schooljaar voorbij is? Maak groeipapier met zaadjes voor bloemen of bijvoorbeeld theekruiden. Je kunt dit groeipapier ook in leuke vormen knippen zoals hartjes of bloemen. Je vindt de werkbeschrijving bij Genoeg Magazine.

De leukste duurzame cadeaus voor de meester of juf
Citroen gember siroop zelfgemaakt

Zelfgemaakte siroop

Wat is er meer zomer dan lekker genieten van een verfrissend drankje. Geef de meester of juf zelfgemaakte munt-, vlierbloesem– of citroen-gembersiroop voor een heerlijk ontspannen zomervakantie.

Eetbare plant

Laat je kind een mooie (tweedehands) bloempot beschilderen, of schrijf een tekst op het potje ‘bedankt dat je me liet groeien’ en geef een mooie eetbare plant, zoals een tomatenplant, aardbeienplant of framboos.

recept zoetzure watermeloenschil

Een meloen keer bedankt

Wil je de juf of meester bedanken met een ludiek cadeau. Van een volger kreeg ik de tip om een meloen te geven, met een lint en een kaartje ‘Een meloen keer bedankt’. Gezond, zomers en lekker!

De leukste duurzame cadeaus voor de meester of juf

Duurzaamheid en waardering gaan hand in hand als het gaat om het vinden van het perfecte cadeau voor de meester of juf. Met deze geschenken bedank je de docent op een leuke manier, zonder het milieu uit het oog te verliezen. Zo maken we samen het verschil, één cadeau tegelijk.

Meer lezen over consuminderen?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

Header foto door Rorozoa via Freepik

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *