https://www.de-zuidmolen.nl/
recepten

Recept: Havermoutmuffins met appel en rozijnen

Bijna elke week bak ik wel havermoutmuffins als ontbijt. Havermoutmuffins met appel, of banaan of peer, eigenlijk net wat er nog in de fruitmand ligt. Ik deel graag mijn recept voor de appel-rozijnen havermoutmuffins met jullie.

Bulk

Havermout koop ik in bulk, want we gebruiken best veel. We maken er havermoutpap van, en havermelk, havermoutkoekjes en dus deze havermoutmuffins. De biologische havermout die ik online koop, smaakt ook nog veel beter dan die uit de supermarkt. Ik hoor weleens van mensen dat havermout als cement smaakt. En als ik een 2-minuten klaar pak havermout uit de winkel koop, snap ik die opmerking. Maar echte havermout kook je niet in twee minuten en heeft textuur en smaak, die helemaal niet lijkt op cement. Probeer het maar eens!

Samen muffins bakken met peuter
Samen muffins bakken met peuter

Recept

Ik maak deze muffins al zo lang dat ik het recept nu uit mijn hoofd ken. Deze muffins zijn hier een van de favorieten als ontbijt. Het recept is volledig plantaardig, want het bevat geen melk of eieren. Ik bak de muffins in foodgrade siliconen muffinsvormpjes, die ik vervolgens in een metalen muffinvorm zet. Mijn recept is voor 12 muffins; een muffintree vol.

Havermoutmuffins met appel zijn favoriet voor het ontbijt
Havermoutmuffins met appel zijn favoriet voor het ontbijt

Ingrediënten:


250 gram havermout
475 ml soya- of havermelk
2 eetl gebroken lijnzaad
1 appel (in kleine stukjes)
1 eetl bakpoeder
1 theel kaneel
handjevol rozijnen
3 eetl ahornsiroop (maple syrup)


Werkwijze:


-Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat het lijnzaad 15 minuten weken in 6 eetl water (al sla ik deze stap ook wel over en doe het lijnzaad rechtstreeks bij de (plantaardige) melk).
Doe alle ingrediënten in een mengkom en roer door elkaar (inclusief lijnzaad)
Schep het mengsel me een eetlepel in de muffinvormen en bak 30 minuten
De muffins zijn warm uit de oven heerlijk. Ik bewaar ze daarna in de koelkast, en warm ze voor het ontbijt 30 seconden op in de magnetron om de koelkastkou eraf te halen. Dan vinden onze jongens ze het lekkerst.

Hoe eet jij havermout het liefste?

Recept: Havermoutmuffins met appel en rozijnen | Duurzamekeuzes.com

Geef een reactie