Recept: Luchtige bananenpannenkoekjes

Recept: Luchtige bananenpannenkoekjes
Bananenpannekoekjes

Luchtige vegan bananenpannenkoekjes zijn een vorstelijk ontbijt. We eten ze regelmatig, en onze jongens zijn er dol op. En dit recept voor luchtige bananenpannenkoekjes heeft slechts 4 ingrediënten! ⠀

Bananen zijn favoriet bij onze jongens. Maar zelfs hier blijven er soms nog bananen liggen die bruin worden. Ik probeer voedselverspilling zoveel mogelijk te voorkomen. Weet je dat we per Nederlander volgens Milieucentraal 34 kilogram voedsel per jaar weggooien? Daarvan is zo’n 3 kilogram fruit.

Er is helemaal geen noodzaak om bruine bananen weg te gooien. Prak ze doe ze in dit ontbijt; het valt zeker in de smaak! Sterker nog, hoe bruiner de banaan, hoe zoeter de pannenkoek! Deze American style luchtige bananenpannenkoekjes zijn een perfect ontbijt voor een fijne dag!

Recept: Luchtige bananenpannekoekjes
Recept: Luchtige bananenpannekoekjes

Recept: Luchtige bananenpannenkoekjes

Ingrediënten: voor circa 10 kleine pannenkoekjes

1 rijpe banaan
150 gram havermeel (of havermout, fijngemalen in je keukenmachine)*
175 ml plantaardige melk (ik gebruik graag soyamelk)
1 eetlepel bakpoeder

*gebruik gecertificeerd glutenvrije havermout om dit recept glutenvrij te houden

Werkwijze:

Prak de banaan tot moes met een vork. Voeg het havermeel en bakpoeder toe en roer het geheel door elkaar. Schenk de plantaardige melk erbij. En roer het geheel glad met een garde of vork. Zorg dat het een glad beslag is.

Verhit een koekenpan en doe er wat olie of plantaardige boter in. Schep een volle eetlepel van het pannenkoekenmengsel in de pan en druk het wat plat tot een dik pannekoekje. In mijn grote koekenpan passen 4 pannenkoeken. Zorg dat de pannekoekjes elkaar niet raken bij het bakken; dat is makkelijker omdraaien. Bak de pannenkoekjes op laag vuur in 5 minuten goudbruin aan een kant. Keer om en bak nog 3 minuten.

Serveer met banaan of met wat (ahorn)siroop. Wat een super manier om de dag te beginnen. Probeer ook eens mijn recept voor appel havermoutpannenkoekjes of havermoutmuffins met appel en rozijnen.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Geef een reactie