,

Duurzame menstruatie: Snuggs menstruatieondergoed getest

Snuggs menstruatieondergoed getest

Je denkt er niet altijd over na, maar als je menstrueert zorg je voor heel veel afvalmateriaal. Althans als je wegwerpproducten gebruikt. Gelukkig hoeft dat niet meer! Met menstruatieondergoed van Snuggs is je menstruatie comfortabel en schoon, zonder afval! Ik heb Snuggs menstruatieondergoed getest; lees mijn ervaring!

Wat is menstruatieondergoed?

Menstruatieondergoed gebruik je tijdens je menstruatie om het bloed op te vangen. Bij dit ondergoed zit het adsorberend materiaal al ingenaaid in het ondergoed. Je gebruikt dus geen los (wasbaar) maandverband. Menstruatieslips van Snuggs zijn verkrijgbaar in biologisch katoen en Tencell. Het adsorberend gedeelte bestaat uit een laagje synthetische stof. Dit is om doorlekken te voorkomen.

Voordelen van menstruatieondergoed

Met het gebruik van herbruikbare menstruatieproducten zorg je voor veel minder afval, dan wanneer je wegwerp producten gebruikt. Milieu Centraal berekende dat een gemiddeld menstruerend mens 10.000 tampons en maandverbanden weggooit in het leven. Dat is je eigen lichaamsgewicht aan afval! Reden genoeg om het duurzamer te willen doen. Menstruatieondergoed van Snuggs kun je tot 8-12 uur lang dragen. Je vervangt het 1 tot 2 keer per dag. Erg handig dus!

Wat ik fijn vind aan herbruikbare menstruatieproducten is het comfort. Katoen, bamboe en Tencell voelen veel prettiger aan mijn huid dan het plastic in wegwerp producten. Vooral tijdens warmere dagen is dit verschil zeer merkbaar. Wat een verademing is het menstruatieondergoed dan. Het voelt frisser, lichter en niet broeierig.

Lees ook: Keuzes in duurzame menstruatieproducten

Snuggs menstruatieondergoed getest

6 maanden lang testte ik het menstruatieondergoed van Snuggs. Ik koos voor de Classic versie van organisch katoen medium flow. Het ondergoed droeg ik zowel tijdens lichtere als zwaardere dagen. En ik probeerde het ondergoed ook ’s nachts uit. Op deze manier merkte ik goed de voordelen. Snuggs menstruatieondergoed voelt erg comfortabel en schoon aan. Ik vond wegwerp maandverband altijd broeierig en het plastic voelde niet fijn op mijn huid. Het menstruatieondergoed voelt veel comfortabeler en neemt menstruatiebloed snel op. Ook voelt de slip zo zacht als regulier ondergoed. Soms merkte ik zelfs niet eens dat ik het aan had. Het menstruatieondergoed verschuift ook niet bij sporten of slapen. En heel fijn; je voelt geen sluiting zitten, zoals ik bij wasbaar maandverband op de fiets weleens heb.

Snuggs menstruatieondergoed getest
Ik heb Snuggs menstruatieondergoed 6 maanden lang getest

Snuggs is absoluut lekvrij, ook op zwaardere dagen. Hiervoor is heavy flow menstruatieondergoed een goede keuze. Ik ben geen enkele keer doorgelekt tijdens het gebruik van Snuggs.

Meer duurzame keuzes: Zo maak je je badkamer plastic- en afvalvrij

Nadelen van menstruatieondergoed

Toegegeven: menstruatieondergoed heeft veel voordelen, maar ook wat nadelen. Een nadeel van menstruatieondergoed is dat je jezelf helemaal moet verkleden als je je verschoont. In de 6 maanden dat ik Snuggs testte stoorde het me echter niet. Op werkdagen verschoon ik mezelf heel gemakkelijk op het ruime toilet bij mijn werkplek. Op dagen dat ik vooral elders buitenshuis was, droeg ik in de ochtend een wasbaar maandverband in mijn menstruatieondergoed. Of ik combineerde het gebruik van mijn menstruatiecup met het menstruatieondergoed. Zo kon ik mezelf handiger buitenshuis verschonen. Je kunt Snuggs overigens prima gebruiken zonder alternatieven zoals een cup of maandverband. In een zomerjurkje was het verschonen net zo gemakkelijk als met andere menstruatieproducten.

Een ander nadeel is de relatief hoge prijs in verhouding tot andere herbruikbare menstruatie producten. Als je een set van 3 of 5 onderbroeken besteld krijg je wel respectievelijk 10% en 20% korting, waardoor het wat betaalbaarder wordt. Wanneer je het ondergoed na gebruik goed uitspoelt, (met de hand) uitwast en ophangt, is het (meestal) de volgende dag weer schoon. Daardoor heb ik genoeg aan een set van 3 onderbroeken.

Conclusie: Snuggs menstruatieondergoed getest

Wat mij betreft is menstruatieondergoed een hele fijne duurzame keuze voor tijdens je menstruatie. Ik blijf het zeker gebruiken tijdens mijn menstruaties. Ik combineer het gebruik met mijn menstruatiecup en herbruikbare maandverbanden, die ik al eerder aangeschafte.

Wil je meer weten over Snuggs of het menstruatieondergoed aanschaffen? Kijk dan op Snuggs.nl.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Snuggs. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten, ook als ik producten gekregen heb, of als ik ervoor betaald krijg.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *