,

3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden

3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden

Al jaren dragen onze drie jongens voornamelijk tweedehands kinderkleding. Ik vind het een heerlijke hobby om te neuzen naar de leukste kleding voor een klein prijsje. Maar hoe vind je nu te gekke tweedehands outfits voor je kind? Ik ben een echte thrift diva geworden. Ik geef je graag mijn top 3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden.

Capsule kindergarderobe

De duurzaamste kinderkleding is de kleding die je kind ook daadwerkelijk draagt. Een kast vol (tweedehands) items, die telkens blijven liggen, daar heeft niemand iets aan. Daarom ga ik altijd gericht op zoek naar kleding die onze jongens graag dragen. Ook kies ik bewust voor kleding die onderling goed te combineren is. Door kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen, kunnen mijn zoons zelf kiezen wat ze dragen en matched het altijd.

3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden
Ik kies voor kleuren die onderling goed te combineren zijn

De voordelen van tweedehands kinderkleding

Tweedehands kinderkleding kopen heeft veel voordelen. Ik kies er vooral voor omdat het een duurzame keuze is: het is beter voor het milieu! Maar het heeft ook andere voordelen. Het bespaart je een hoop geld, en ik verloorloof me vaak om betere kwaliteit en merken kinderkleding te kopen dan ik nieuw zou doen. Daarnaast geef ik andere gezinnen de mogelijkheid een zakcentje te verdienen met het verkopen van hun spullen. Een ander groot voordeel vind ik het kopen van een compleet kledingpakket; het bespaart me zoekwerk, tijd en moeite.

Lees ook: Re-fashion stappenplan: van lange broek naar shorts in 10 minuten

Nieuwe items in de kast

Niet alle items in de kledingkast van onze kinderen zijn tweedehands. Heel af en toe krijg ik tweedehands ondergoed en sokken van familie, maar meestal koop ik die items liever nieuw. Ook de dagelijkse schoenen van de jongens koop ik altijd nieuw. Voor sportschoenen, laarzen en sandalen ga ik wel op zoek naar nette tweedehands items.

Duurzame merken

Tweedehands kinderkleding kopen is niet voor iedereen. Het is echt een sport voor mij om te zoeken wat ik wil toevoegen aan de kledingkast van de kinderen. En ik heb er lol in. Kies je liever voor nieuwe kleding? Dan is er tegenwoordig een ruime keuze aan slow fashion en duurzame kinderkleding en -merken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Project Cece, een soort zoekmachine voor duurzame (kinder)kleding.

3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden

Tip 1: Weet wat je zoekt

Belangrijkste bij de zoektocht naar toffe tweedehands kinderkleding is weten wat je zoekt. Draagt je kind graag zachte broeken, ga dan niet op zoek naar stugge spijkerbroeken. Blijven dikke truien altijd in de kast liggen omdat je kind het snel warm heeft; kies dan voor vesten (laagjes) of longsleeves. Weten welke kleuren je kind mooi vind, of goed staan helpt enorm. Ik zorg ervoor dat de items in de garderobe van onze jongens een paar gemeenschappelijke kleuren hebben, zodat ze altijd goed combineren. Ik herhaal het nog maar eens: de duurzaamste kleding is de kleding die je kind (vaak) draagt! Daarom zoek ik voor de oudste hoodies met capuchon, krijgt de jongste zachte lange broeken, en heeft de middelste het meest aan spijkerbroek met dubbele kniestukken (zodat ze minder snel stuk gaan).

3 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te vinden
Kies kleding die je kind graag draagt

Tip 2: Gebruik zoekopdrachten en kijk online

Marktplaats en Vinted zijn mijn go-to apps voor het zoeken naar tweedehands kinderkleding. Ik ben in de zoekfunctie van marktplaats of Vinted zo specifiek mogelijk in wat ik zoek. Ik voer een kleur, type kledingstuk, maat, staat van het kledingstuk en regelmatig ook specifieke merken in als filter. Vind je niet direct wat je zoekt? Stel een zoekopdracht in op Marktplaats, zodat je een melding krijgt wanneer er iets is geplaatst wat je zoekt. Of bewaar je filters op Vinted, zodat je regelmatig het nieuwe aanbod kunt bekijken. Andere tips voor tweedehands kinderkleding: KrijgDeKleertjes en Ketting kledingruil voor kinderen via Clothingloop, Ook op Instagram vind ik mooie tweedehands items. Kijk eens bij #kastjevan voor leuke kleding van andere Instagrammers en volg de hashtag voor meldingen.

Lees ook: De beste gratis apps voor duurzame keuzes

Tip 3: Bewaar je favoriete verkopers

Als ik een leuk tweedehands item vind op een tweedehands site, kijk ik altijd welke kleding de verkoper nog meer aanbiedt. Kans is namelijk groot dat er nog meer kledingstukken zijn in dezelfde maat of stijl. Verkopers die veel leuke items hebben, bewaar ik vaak als favoriet. Op die manier kan ik laten terugkijken of er iets nieuws is bijgekomen wat in de kledingkast van de jongens past. Bij verkopers van tweedehands kinderkleding in de buurt, vraag ik soms of ze contact met we willen opnemen voordat ze een kledingpakket online zetten. Zo heb ik eerste keus in hun tweedehands items en vind ik de mooiste dingen.

Vind de leukste tweedehands kinderkleding

Gebruik mijn tips om ook de leukste tweedehans kinderkleding te vinden. Is het gelukt? Deel je vondst hieronder in de reacties of op Instagram.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *