De leukste belevenis cadeautjes voor kinderen

De leukste belevenis cadeautips voor kinderen

Wat is een echt duurzaam cadeau? Geef een belevenis cadeau! Doe of beleef iets samen met de jarige en geef het duurzaamste cadeau wat er is; een mooie herinnering! Hier tip ik je de leukste belevenis cadeautjes voor kinderen.

Een belevenis is een mooie herinnering

Een cadeautje hoeft niet altijd speelgoed te zijn of een boek. En een belevenis is juist een heel speciaal cadeau als je met aandacht iets kiest waar de ander heel blij mee gaat zijn. Want weet jij nog wat je kreeg voor je 7e verjaardag? Ik zou het echt niet weten. Maar die keer dat mijn tante me mee nam naar de dierentuin weet ik nog als de dag van gisteren. Vooral omdat ze mij alleen mee nam, en niet mijn twee zussen. Dat was echt super speciaal, en iets heel bijzonders voor mij als kind. Het feit dat ik het me na meer dan 30 jaar nog herinner zegt genoeg. Een belevenis cadeau geven is eigenlijk een mooie herinnering cadeau geven. En wat is er mooier dan dat!

Geef je een belevenis? Registreer je cadeau bij PresentPresent; samen geven we wel 100.000 PresentPresents weg!

De impact van spullen

Bij een cadeau denken we meteen aan het geven van spullen. Want het is zo gewoon om een kind lego, een boek of een spel te geven. Maar spullen hebben een enorme impact op de wereld. Door het gebruik van grondstoffen, de energie voor productie, de uitstoot van het transport en natuurlijk afval wat overblijft, heeft het een grote invloed op het milieu. Babette Porcelijn liet in haar boek De Verborgen Impact zelfs zien dat voor de gemiddelde Nederlander het kopen van spullen op nummer 1 staat in de Impact top 10. Dus het kopen van spullen veroorzaakt van alles wat we doen de meeste milieuschade. Daarom is minder spullen kopen een duurzame keuze. Ook als het gaat om cadeautjes! Natuurlijk kun je kiezen voor tweedehands of een duurzamer cadeau. Maar een belevenis is wat mij betreft één van de meest duurzame keuzes.

Lees ook: Hoe vind je gemakkelijk tweedehands cadeautjes?

De leukste belevenis cadeautips voor kinderen
Een verrassing-envelop met daarin een belevenis

Vanaf wanneer is een belevenis cadeau leuk

Wel heb ik voor het geven van een belevenis aan een kind een kleine kanttekening. Want een belevenis cadeau is meestal een uitgesteld cadeau. Dus het kind moet wat geduld hebben om de belevenis te kunnen doen. Dat maakt een belevenis cadeau, wat mij betreft, geschikt voor oudere kinderen. Een kind onder de 5 jaar zal het wellicht niet zo goed snappen dat hij geen tastbaar cadeau krijgt op zijn of haar verjaardag. En de leukste belevenis cadeaus voor kinderen zijn natuurlijk de cadeautjes waarbij de voorpret al de halve lol is. Daarom is een belevenis vanaf een jaar of 6 het leukste!

De leukste belevenis cadeautjes voor kinderen

Wij gaven de laatste jaren al regelmatig een belevenis cadeau aan onze jongens en kinderen in onze omgeving. Daarom kan ik je zeker onze successen tippen. Dit zijn de leukste belevenis cadeautjes voor kinderen voor elk budget.

  • Doe samen een sportieve activiteit. Ga samen (rol)schaatsen, wandklimmen, boulderen of naar een klimpark. Of kies een toffe fietstocht of mountainbike route om samen te fietsen. Zeker sporten die het kind niet eerder heeft geprobeerd, zorgen voor een super toffe verrassing.
Duurzame kerstvakantie tips ga schaatsen
Ga schaatsen
  • Geef een bioscoopbon of ga samen naar de film. Een bioscoopbon geven is eigenlijk een cadeaubon voor een middag of avond naar de film. Zo bepaalt de ontvanger zelf wat hij of zij wil zien en beleeft een leuke dag! Of ga samen naar de bioscoop en beleef samen een filmavontuur.
  • Ga naar een dierentuin, museum of pretpark. Een hele dag weg naar een dierentuin of pretpark is natuurlijk heerlijk voor een kind. Ga met het hele gezin of kies er juist voor om één op één een dagje weg te gaan voor een extra bijzondere dag. Heb je een groter budget, of kies je voor een gezamenlijk cadeau; denk dan eens aan een museumkaart voor een heel jaar leuke tripjes naar musea.
De leukste belevenis cadeautips voor kinderen
Samen naar een museum is een mooi belevenis cadeau
  • Boek een workshop of maak samen iets. Een workshop doen met de jarige job is een mooie herinnering voor altijd. Maak iets van keramiek, spuit graffiti als een echte streetartist, wordt een volleerd DJ, of maak zelf zeep of een mooi schilderij. Samen iets nieuws leren, iets moois maken of iets lekkers bakken kan voor elk budget en is een super toffe belevenis.
  • Plan een beauty-dag. Een verwendag met maskertjes, make-up en nagellak is een super verrassing. En je kunt dit op een budget-manier helemaal thuis doen. Of neem het kind juist mee naar een echte nagelstudio of kapsalon voor de super-de-luxe beauty-dag ervaring.
  • Bezoek een concert of het theater. Theaters hebben voor kinderen vanaf 3 jaar vaak de leukste theater- en muziekvoorstellingen. Wat een spannende en geweldige ervaring om eens naar een echt theater te gaan met een kind.
  • Ga samen lunchen of dineren in een echt restaurant. Dineren in een echt restaurant met het jarige kind is een super toffe belevenis. Laat de jarige jet of jop zelf kiezen wat zij of hij wil eten en maak het feestje zo compleet.
De leukste belevenis cadeautips voor kinderen
Uit eten met de jarige job is een super leuke belevenis
  • Boek een nachtje in een hotel. Een nachtje weg in een echt hotel is een cadeau voor een wat ruimer budget. Maar wat een ultieme belevenis als cadeau!

Een belevenis cadeautje voor een kind is een duurzame keuze

Belevenis cadeaus voor kinderen heb je dus in elke prijsklasse. Of je nou uit eten gaat, en zelf in je eigen keuken cupcakes bakt met een jarige job; je maakt samen een mooie herinnering. En mooie herinneringen zijn onbetaalbaar!

Ga jij al eens een belevenis cadeau? En heb ik nog een toffe belevenis gemist? Laat een reactie achter onder dit artikel, zodat ik het aan kan vullen.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *