De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige

Een kinderverjaardag is niet compleet zonder hét cadeau. Wij kiezen er voor meestal één groter cadeau te geven en een paar kleine cadeautjes erbij. Voor onze kleuter die zes werd, ging ik op zoek naar de leukste cadeautjes. Maar die hoeven echt niet nieuw te zijn! Ik deel de leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige.

Tweedehands cadeautjes

We kiezen voor tweedehands speelgoed, omdat dat duurzamer is. Er is speelgoed in overvloed aanwezig, dat heel netjes en goed is. Je bespaart daarmee de grondstoffen, productie en transport voor het nieuwe speelgoed uit. Maar kiezen voor tweedehands is natuurlijk ook gewoonweg goedkoper. Veel spullen zijn online, bij de kringloop of op de rommelmarkt voor een fractie van de nieuwwaarde te vinden. Waarom je ook kiest voor tweedehands; deze cadeautjes vallen zeker in de smaak bij een zesjarige!

Alternatieven voor nieuw

Er zijn genoeg mogelijkheden om tweedehands speelgoed te kopen. Loop eens je lokale kringloopwinkel in, daar vind je vast bordspellen, boeken en puzzels. Voor spellen, voertuigen en constructie-speelgoed slaag ik vaak op Marktplaats, Facebook Marketplace en lokale verkoopgroepen.

1 Lego

Lego kennen we allemaal. Misschien had je zelf als kind ook wel dozen vol. Lego is te koop in alle soorten, van kleine doosjes tot reuze dozen van honderden euro’s. Je vindt veel keuze in tweedehands lego op Facebook verkoopgroepen, Facebook Marketplace en Marktplaats. Ga na welke soort Lego het best in de smaak valt bij je kind: Creator, City, Ninjago of Friends. Of misschien heeft je kind wel een specifieke lego-doos op het oog. Ik zet dan een zoekopdracht vast in Marktplaats, en heb wat geduld. Zo vind ik de mooiste pareltjes voor een fractie van de nieuwprijs!

De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige
De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige

2 Step

Buitenspeelgoed, en dan vooral “voertuigen”, zijn super cadeautjes voor een 6-jarige. Het is geweldig voor de motoriek en evenwicht. Heeft je kind hier nog wat oefening in nodig, kies dan voor een step met drie wielen (twee voor en één achter). Als je kind al meer evenwicht heeft, kan een stuntstep een leuk idee zijn. Steps zijn goed te vinden online, of vraag eens rond bij bekenden wie zijn oude step weg doet. Soms zijn ze zo goed als nieuw, anders kunnen ze met een nieuwe laagje lak weer een heel nieuw leven tegemoet.

3 Bordspellen

Een mooie grote glimmende doos vol speelplezier; een bordspel blijft een klassieker onder de cadeautjes. En het mooie is verkoopgroepen en Marktplaats staat er vol mee! Kijk goed en vraag na of het spel compleet is en de doos nog heel. Dan is het een prachtig cadeau voor jaren speelplezier.
Voor een 6-jarige zijn mijn cadeautips voor spellen;Catan Junior, Carcassone Junior, Monopoly Junior, Ticket to Ride en Doolhof.

4 Kapla

Houdt je kind van bouwen en constructiespeelgoed, denk dan ook eens aan Kapla. Deze prachtige houten plankjes geven alle ruimte aan de creativiteit van je kind. Doordat de grenen plankjes allemaal perfect dezelfde afmetingen hebben, kun je prachtig evenwichtige bouwwerken maken. Op Marktplaats vind je gebruikte Kapla goedkoper dan het nieuwe speelgoed.

De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige
De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige

5 Smartgames

Vind je kind puzzelen leuk? Dan zijn Smartgames een leuk cadeau. Smartgames lijken op computerspellen met verschillende levels, maar dan allemaal zonder scherm. Er zijn spellen in veel verschillende thema’s van sprookjes, dieren tot kleuren, dus er is altijd wel iets te vinden wat je kind leuk vindt. Ik zie ze vaak voorbij komen op Koningsdag-kleedjes, speelgoedruilmarkten en marktplaats. Sla je slag!

6 Boeken

Als er één cadeau is, wat je gemakkelijk tweedehands kunt vinden, dan zijn het wel boeken. Niet alleen op Marktplaats, rommelmarkten, kringloopwinkels en ruilbeurzen vind je de mooiste parels van kinderliteratuur. Ook bij Bol.com kun je tegenwoordig heel makkelijk tweedehands boeken vinden. Dus ben je op zoek naar een specifieke titel, dan is de kans groot dat je slaagt. Denk aan klassiekers als Puk van de Petteflet, De Gorgels, Pippi Langkous en Vos en Haas. Ze staan garant voor uren (voor)leesplezier!

7 Puzzels

Op rommelmarkten, bij de kringloopwinkel en op Facebook weggeef- en verkoopgroepen vindt je puzzels in alle soorten en maten. Kijk naar de puzzels die je kind heeft en de hoeveelheid puzzelstukken die hij nu makkelijk maakt. Je kiest dan als cadeau een puzzel met meer stukken, zodat je kind een uitdaging heeft. Kies een thema wat je kind leuk vindt, zoals Disney, dinosaurussen of dieren. Plezier gegarandeerd!

Ik vind dit de leukste tweedehands cadeautjes die je kunt vinden voor je 6-jarige. Koop jij weleens tweedehands cadeau’s? Of geef je een ander iets waar jouw kind niet meer mee speelt? Lees ook mijn blog met redenen en tips om meer tweedehands speelgoed te kopen. Ook voor kleding kies ik voor tweedehands kleding; lees hier waarom.

De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige
Bewaar op Pinterest

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...