10 tofste herfstknutsels van gerecycled materiaal

10 tofste herfst knutsels van gerecycled materiaal

Ik ben een echte knutselmoeder, die graag knutselt met de kinderen. Ik gebruik daarbij graag materiaal wat er is. Ik zocht de 10 tofste herfstknutsels van gerecycled materiaal bij elkaar.

Dennenappel egeltjes

In de herfst vind je overal dennenappels. Hoe leuk is het om hier een mooi diertje van te maken, zoals deze gezellige egeltjes van de Knutseljuf Ede.

Toffe herfstknutsels egeltjes
Toffe herfstknutsels egeltjes

Pompoen collage van oude tijdschriften

Oude tijdschriften zijn altijd tof om in de knippen, mee te plakken of te scheuren. Deze pompoen collage van ThePinterestedParent is helemaal in herst- of halloween stijl en heel gemakkelijk te maken. De kleinste kinderen kunnen vooruit met het plakken van vooraf geknipte stukken papier. Oudere kinderen kunnen zelf tijdschrift pagina’s knippen en plakken.

Pompoen collage van gerecyclede tijdschriften
Pompoen collage van gerecyclede tijdschriften

Bloemenslinger van eierdozen

Samen met onze jongste maakte ik een mooie bloemenslinger in herfstkleuren om onze kamer op te vrolijken. Ik knipte alle ronde eiercups uit de doos en maakte van elke cup een bloem met vier blaadjes. Daarna schilderden we ze samen in herfstkleuren. De geschilderde bloemen reeg ik aan een touwtje en hing ze voor het raam. Lekker vrolijk!

Geverfde stokken

Mijn jongens verzamelen heel graag stokken in de natuur. Als ze eenmaal gedroogd zijn, zijn ze ook leuk te beschilderen met wat plakaatverf. CraftsbyCourtney laat zien hoe mooi dat wordt. Deze stokken staan leuk als decoratie, maar de kinderen kunnen er natuurlijk ook mee spelen.

Herfstknutsels geverfde stokken
Gevonden stokken maak je prachtig met verf

Gekleurde uiltjes van een toiletrol

Toiletrollen zijn altijd leuk als knutselmateriaal. Je kunt er zoveel kanten mee op. Deze gekleurde uiltjes van AllFreeCrafts.com zijn niet moeilijk te maken. Door de bovenkant in te vouwen krijg je vlot een uilen-oren. Laat de rollen beschilderen met vrolijke kleuren of beplak ze met repen papier. Daarna teken je met zwarte stift vleugels, veren en snavel. Als ogen kun je twee gerecyclede dopjes gebruiken.

Toffe herfstknutsels van gerecycled materiaal uiltjes
Deze uiltjes maak je van toiletrollen

Herfst mobile

Met verzamelde herfstbladeren kun je de mooiste dingen maken. Droog de bladeren, schilder ze en maak ze vast aan een stok met touwtje. Zo maak je een mooie herfst mobile voor op je muur, voor het raam of aan je plafond.

Toffe herfstknutsels mobile
Toffe herfstknutsels mobile

Egel rijgen

Van karton kun je zulke leuke dingen maken. Dit egeltje knipte ik uit een kartonnen doos. Met wat draden en wol rijgde onze kleuter er mooie herfstkleuren in. Hij was er reuze trots op!

Kastanje regenboog

We kennen allemaal de spinnenwebben gemaakt met restjes wol en een kastanje. Deze regenboogjes van Lady Marmelade zijn daar een leuke variant op.

Herfstschatten pot

Ga je met je kind(eren) het bos in om herfstschatten te verzamelen? Droog je eikels, bladeren, takjes, dennenappels en steentjes goed. En bewaar ze daarna in een mooie herfstschatten pot, zoals deze van Mamaliefde. Met een grote kokosolie-pot of een pindakaas-pot past er veel in.

Herfstschatten pot
Herfstschatten pot

Keukenrol boom

Voor deze keukenrol herfstboom gebruik je een keukenrol, papier, krijt, een schaar en wat lijm. Kleur de rol en het papier met mooie herfstkleuren en knip volgens de instructies. Zo knutsel je heel gemakkelijk deze mooie herfstboom in elkaar.

tofste herfstknutsel van gerecycled materiaal herfstboom
Mooie herfstboom van een keukenrol

10 tofste herfstknutsels van gerecycled materiaal

Wat knutsel jij deze herfst met je kind(eren)? Ik vind het leuk om te zien wat jij maakt van gerecycled materiaal. Deel het op Instagram of Facebook en tag @duurzamekeuzes. Veel knutselplezier!

Lees ook: 
10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal
kerstknutsels van gerecycled materiaal
10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Dit kost jou niets extra.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *