10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

Samen knutselen met de kinderen vind ik super om te doen. We gebruiken graag materialen die we al hebben liggen. Knutsel je ook mee met gerecyclede materialen? Ik tip je de 10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal.

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

1 Toiletrol konijntjes

Toiletrollen zijn hier thuis goed voor een eindeloze stroom aan creativiteit. Autootjes, monsters en verrekijkers maken we ermee. En nu de lente eraan komt, en Pasen, knutselen we konijntjes. En als je geen wiebeloogjes enzo hebt, teken je de ogen en snorharen gewoon met stift erop.

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal
Konijntjes van rolletjes

2 Regenboog van papier

Van een stuk karton en gekleurde knipsels uit oude tijdschriften maken we regenbogen. Ik knip gekleurde tijdschriften in stukjes en sorteer ze op kleur. Daarna laat ik de jongens ze op karton in boogvorm plakken. De jongens kennen het ROGGBIV ezelsbruggetje voor de kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Dus kloppen hun regenbogen ook nog. ? Bekijk hier de werkinstructie van ArtBarBlog.

Lees ook: 10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal

3 Narcissen van eierkarton

Wie maakte ze niet op de kleuterschool: narcissen van een eierdoos? Het blijft een klassieker en gezellig om samen te maken. Op een vel papier voor een schilderijtje, of op stokjes voor een bos.

Je hebt nodig: geel papier voor de bloemblaadjes, groen papier voor de stelen en blaadjes, eierdoos, gele verf en een splitpen per bloem. Uit de eierdoos knip je de bolle delen, en uit elk van de vier zijden knip je een driehoek. Daarna laat je je kind de vorm schilderen met gele verf. Teken intussen de bloem op een geel vel papier en knip uit, of laat je kind het uitknippen. Voor de stelen neem je een groene reep papier, die je oprolt en vastlijmt. Daarna knip je lange bloemblaadjes en lijm deze eraan. Zet de bloemdelen aan elkaar met een splitpen en maak vast aan de steel. Zet je bloemen in een vaasje.

1o tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal
Narcissen geknutseld van eierdozen

4 Papieren vlinders

Van een toiletrol en een vel papier is een vlinder vlot gemaakt. Schilder de toiletrol in een vrolijke kleur en teken er een gezichtje op. Maak de vleugels van een stuk karton en laat je kind het schilderen, beplakken of kleuren. Bekijk de vlinders van Leukmetkids als voorbeeld.

5 Lenteslinger

Van een oud boek en wat waterverf maakte ik vorig jaar voor het eerst deze lenteslinger. Een vrolijke versiering voor raam of muur om de lente in huis te halen.

DIY vrolijke lenteslinger maken
DIY vrolijke lenteslinger maker

6 Sokkenpaashaas

Rondslingerende losse sokken zijn er in elk huishouden wel. Bij ons zijn in ieder geval genoeg sokken om een toffe paashaas van te knutselen, zoals Batboy voordoet. Deze schattige sokken-paashaas kun je samen met je kinderen maken. Een middag plezier en een sok hergebruikt.

7 Voederhuisje van blik

Een vrolijke versiering voor de tuin én goed zorgen voor de vogels. De voederhuisjes van blik van Mamamaai doen allebei. Eenvoudig te maken door oudere kinderen, en jongere kinderen maken een voederhuisje met een beetje hulp.

8 Vrolijke kartonnen regenwolk

De lente brengt ook vaak regen. Maar met deze gerecyclede kartonnen regenwolken van Reaching Happy ben je snel weer opgevrolijkt. Laat je kind zelf de regendruppels verven of stiften, of knip ze samen uit gekleurd (tijdschrift)papier

9 Garen vogels

Samen met onze jongste knutselde ik vrolijk gekleurde vogels naar een idee van Artycraftykids met hergebruikt karton, garen, papier en lijm. De vogels zien er gezellig uit, hangend voor het raam.

10 tofste lenteslingers van gerecycled materiaal
DIY vrolijke lenteslinger maken

10 Eierdoos kuikentjes

Kuikentjes en lente horen onlosmakelijk bij elkaar. Met eierdozen knutsel je heel eenvoudig schattige kuikentjes naar het voorbeeld van typicallysimple.

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

Wat knutsel jij deze lente met je kind? Ik vind het leuk om te zien wat jij maakt van gerecycled materiaal. Deel het op je socials en tag @duurzamekeuzes. Veel knutselplezier!

Lees ook: 10 tofste kerstknutsels van gerecycled materiaal

DIY vrolijke lenteslinger maken
DIY vrolijke lenteslinger maken

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Dit kost jou niets extra.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Laat een reactie achter

Lees ook...