10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

Samen knutselen met de kinderen vind ik super om te doen. We gebruiken graag materialen die we al hebben liggen. Knutsel je ook mee met gerecyclede materialen? Ik tip je de 10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal.

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

1 Toiletrol konijntjes

Toiletrollen zijn hier thuis goed voor een eindeloze stroom aan creativiteit. Autootjes, monsters en verrekijkers maken we ermee. Maar nu de lente en Pasen eraan komen knutselen we deze eenvoudige konijntjes. En als je geen wiebeloogjes enzo hebt, teken je de ogen en snorharen gewoon met stift erop.

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal
Konijntjes van rolletjes

2 Regenboog van papier

Van een stuk karton en gekleurde knipsels uit oude tijdschriften maken we regenbogen. Ik knip gekleurde tijdschriften in stukjes en sorteer ze op kleur. Dan laat ik de jongens ze op karton in boogvorm plakken. De jongens kennen het ROGGBIV ezelsbruggetje voor de kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Dus kloppen hun regenbogen heel goed. Bekijk hier de werkinstructie van ArtBarBlog.

3 Narcissen van eierkarton

Wie maakte ze niet op de kleuterschool: narcissen van een eierdoos? Het blijft een klassieker en gezellig om samen te maken. Deze narcissen plak je op een vel papier voor een schilderijtje, of zet ze op stokjes voor een bos.

Wat heb je nodig?

– geel papier voor de bloemblaadjes,
– groen papier voor de stelen en blaadjes,
– eierdoos,
– gele verf
– en een splitpen per bloem.
Uit de eierdoos knip je de bolle delen, en uit elk van de vier zijden knip je een driehoek. Daarna laat je je kind de vorm schilderen met gele verf. Teken intussen de bloem op een geel vel papier en knip uit, of laat je kind het uitknippen. Voor de stelen neem je een groene reep papier, die je oprolt en vastlijmt. Daarna knip je lange bloemblaadjes en lijm deze eraan. Zet de bloemdelen aan elkaar met een splitpen en maak vast aan de steel. En zet je bloemen in een vaasje of hergebruikte glazen pot.

1o tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal
Narcissen geknutseld van eierdozen

4 Papieren vlinders

Van een toiletrol en een vel papier is een vlinder vlot gemaakt. Schilder de toiletrol in een vrolijke kleur en teken er een gezichtje op. Dan maak je de vleugels van een stuk karton en laat je kind het schilderen, beplakken of kleuren. Bekijk de vlinders van Leukmetkids als voorbeeld.

5 Lenteslinger

Van een oud boek en wat waterverf maakte ik deze lenteslinger. Een vrolijke versiering voor raam of muur om de lente in huis te halen. En de kinderen kunnen heel goed hun creativiteit kwijt in het schilderen van de vormen in vrolijke kleuren.

DIY vrolijke lenteslinger maken
DIY vrolijke lenteslinger maker

6 Sokkenpaashaas

Rondslingerende losse sokken zijn er in elk huishouden wel. Bij ons zijn in ieder geval genoeg sokken om een toffe paashaas van te knutselen, zoals Batboy voordoet. Deze schattige sokken-paashaas kun je samen met je kinderen maken. Zo heb je een middag plezier en een sok hergebruikt!

7 Voederhuisje van blik

Een vrolijke versiering voor de tuin én goed zorgen voor de vogels. En de voederhuisjes van blik van Mamamaai doen allebei. Deze voederhuisjes zijn eenvoudig te maken door oudere kinderen, en jongere kinderen maken ze met een beetje hulp.

8 Kartonnen eieren

Eieren en lente horen onlosmakelijk bij elkaar. Met een kartonnen doos en een schaar (of stanleymes) maak je heel gemakkelijk leuke gekleurde eieren als versiering voor je paastak of op je tafel met pasen. Ik maakte samen met onze middelste zoon een kleurige collectie voor onze paastak. HandmadeCharlotte legt je heel gemakkelijk uit hoe je ze maakt.

Kartonnen eieren voor je lente-tafel
Kartonnen eieren voor je lente-tafel

9 Vrolijke kartonnen regenwolk

De lente brengt ook vaak regen. Maar met deze gerecyclede kartonnen regenwolken van Reaching Happy ben je snel weer opgevrolijkt. Laat je kind zelf de regendruppels verven of stiften, of knip ze samen uit gekleurd (tijdschrift)papier

10 Garen vogels

Samen met onze jongste knutselde ik vrolijk gekleurde vogels naar een idee van Artycraftykids met hergebruikt karton, garen, papier en lijm. Deze vogels zien er gezellig uit, hangend voor het raam.

10 tofste lenteslingers van gerecycled materiaal
DIY vrolijke lenteslinger maken

10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

Wat knutsel jij deze lente met je kind? Ik vind het leuk om te zien wat jij maakt van gerecycled materiaal. Deel het op je socials en tag @duurzamekeuzes. Veel knutselplezier!

Lees ook:
10 tofste kerstknutsels van gerecycled materiaal
10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal
10 tofste herfstknutsels van gerecycled materiaal

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Dit kost jou niets extra.

Volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *