Duurzame citytrip naar Parijs met kinderen

Lichtstad Parijs is met de trein al in 3,5 uur (vanaf Utrecht) te bereiken. Deze stad vol bruisende historie, heerlijk eten en mooie musea en bezienswaardigheden is ook met kinderen een super idee. Een duurzame citytrip naar Parijs met kinderen wordt een hit met onze tips.

Parijs met kinderen

Parijs kent als hoofdstad van Frankrijk een eeuwenlange geschiedenis. Langs de Seine vindt je historische gebouwen, kathedralen en kerken, musea, en monumenten. De Parijse metro maakt de stad goed toegankelijk, ook voor kinderen. Maar ook lopend zijn veel afstanden goed te doen, en voor kinderen neem je ook gemakkelijk een stepje mee (let op dat deze opvouwbaar moet zijn, anders mag ie niet in de metro). Ook op de fiets is Parijs goed te doorkruisen, en het kent steeds meer veilige fietspaden. Wil je een trip die voor je kinderen superleuk is? Laat ze van tevoren een top 3 maken van dingen die ze graag willen zien. De een wil perse naar de Eiffeltoren, de ander naar de Notre Dame vanwege de Klokkenluider Disneyfilm en de derde wil graag echte Franse macarons proeven. Als je daar rekening mee kunt houden, heb je een extra leuke trip. 

Fietstocht in Parijs naar alle hoogtepunten

Met de trein naar Parijs

Wil je duurzaam citytrippen naar Parijs? Dan neem je natuurlijk de trein. Je staat niet in de file, en hebt geen last van de drukte op de ring. Bovendien is parkeren in Parijs alles behalve gratis.  Daarom heeft kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel zoals de trein veel voordelen. Vanaf Utrecht is Parijs zo’n 3,5 uur treinen. Met de Thalys ben je er dus sneller dan met de auto (of het vliegtuig). Wij zijn de laatste jaren ook naar Kopenhagen en Berlijn met de trein geweest en vinden het super relaxed. Lees meer over de voordelen van vakantie met de trein.

Wat moet je zeker doen in Parijs met kinderen?

  • Parijs heeft bijna teveel hoogtepunten om op te noemen. Maar (kleine) kinderen zijn vaak niet zo geïnteresseerd in sjokken langs kerken, monumenten en belangrijke gebouwen. Daarom vonden we een fietstocht met Paris by Bike ideaal. We fietsten drie uur door Parijs, stopten tussendoor voor een koffie en een macaron, en zag zo de belangrijkste hoogtepunten. De jongste kinderen kunnen veilig achterop zitten. Maar door de gekozen route was zelf fietsen voor de jongens ook geen probleem. De Nederlandse gids nam uitgebreid de tijd voor vragen van de kinderen en wees ze vooral ook op de streetart, waar onze jongens super enthousiast over werden.
Beklim de trappen van de Sacre Coeur
  • Als je Parijs zegt, zeg je Eiffeltoren, dus een bezoek daaraan kun je zeker niet overslaan. Ga je in een vakantie: koop dan zeker je tickets zo vroeg mogelijk vooraf. Zo voorkom je dat je lang in de rij moet staan. En vergeet ook niet in de avonduren terug te komen voor het lichtjesspektakel in het donker; een magisch schouwspel en niet alleen voor kinderen!
  • Beklim ook zeker de trappen naar de Sacré-Cœur en maak een (korte) wandeling door de wijk Mont-Martre. Het bezoek van de basiliek is gratis en vanaf de trappen heb je een mooi uitzicht over Parijs. Of beklim (tegen betaling) de koepel voor een nog mooier uitzicht.
Muséum national d'histoire naturelle citytrip parijs met kinderen
  • De Grande Galérie de l’Evolution is zonder twijfel een van de mooiste musea voor kinderen, waar we ooit zijn geweest. Het museum is beroemd om zijn optocht van Afrikaanse zoogdieren op de eerste verdieping, maar je zult op elke verdieping met open mond kijken naar alle diersoorten, de opstellingen en prachtige manier waarop de natuur in de spotlights staat. Vergeet ook niet een rondje te lopen door de Jardin des Plantes, het mooie park waar het museum in ligt.
  • Bij mooi weer mag je het Jardin du Luxembourg niet overslaan met kinderen. Dit enorme park is ook voor Parijzenaren de ideale plek voor loungen, spelen, flaneren en genieten in de zon. Er zijn speeltuinen, vijvers met bestuurbare bootjes en roeiboten en genoeg plek om te picknicken en je kunt er zelfs een potje schaken.
  • Gun je kinderen ook zeker een ritje in een van de klassieke draaimolens van Parijs. In elk park vind je er wel een en het past helemaal in de sfeer van Parijs om lekker een rondje te doen in deze leuke attracties.

Tip: Pak je eigen snacks en lunch mee of koop wat lekkers bij de boulangerie om onderweg op te eten in het park. 

Wat is er nog meer te doen in Parijs met kinderen?

  • Wij sloegen het Louvre over deze keer, maar kunst kijken met kinderen is zeker de moeite waard. En kinderen zijn bovendien helemaal gratis! Koop voor jezelf wel vooraf tickets. Ga daarna even klimmen en klauteren bij het Jardin du Palais Royal in een verborgen tuin om de hoek bij het Louvre. De zwart-wit gestreepte zuilen nodigen iedereen uit tot klimmen.
  • Voor een toffe binnenactiviteit ga je het Aquarium de Paris en bekijk je de wonderen van de oceanen. Of bezoek het Parc Zoologique de Paris voor dieren uit alle windstreken.
  • Het vervoer met de metro is heel gemakkelijk en goedkoop in Parijs. Heb je kleine kinderen? Een wandelwagen is alles behalve praktisch in de metro. Neem een draagzak mee voor je kind, of pak liever de bus met een wandelwagen.
Duurzame citytrip naar Parijs met kinderen

Vega(n) eten in Parijs

Parijs is echt hemels als het aankomt op vegetarische en plantaardig eten. Je kunt werkelijk alle wereldkeukens terugvinden en het aanbod plantaardig eten is enorm. In veel bakkers haal je gemakkelijk een vega(n) broodje voor een picknick, maar in alle locaties van Land and Monkeys zijn alle broodjes en lekkernijen helemaal plantaardig. Via de app Happy Cow vind je gegarandeerd alle vega(n) restaurants in Parijs. Wij aten heerlijk bij New Jawad Longchamps vlakbij Trocadero. Ook de Thaise lunch bij Kapunka Vegan was overheerlijk.

Duurzame citytrip naar Parijs met kinderen

Onze duurzame citytrip naar Parijsn was echt tof. Wat heeft Parijs toch ontzettend veel interessante plekken, historische bezienswaardigheden, musea en leuke plekken voor kinderen. Ben jij ook in Parijs geweest en mis je tips? Reageer hieronder, ik hoor graag van je!

Meer duurzame vakantie tips?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. Denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *