6 vegetarische recepten voor de BBQ

6 vegetarische recepten voor de BBQ

Een barbecue zonder vlees lijkt een tegenstrijdigheid. Maar de mogelijkheden zijn juist eindeloos! Voeg meer kleur en groenten toe aan je BBQ. Maak het gezonder, lekkerder én beter voor het milieu! Hieronder vind je mijn 6 favoriete vegetarische recepten voor bij de BBQ.

Barbecueën

Met het mooie weer komt in mijn achtertuin al heel wat barbecue-geur van de buren voorbij gevlogen. Ik vind het zelf heerlijk om iets te eten van de barbecue, ook nu ik geen vlees meer eet. Het is óók zonder vlees geen enkel probleem om heerlijk eten te bereiden op hete kolen.

Vleesvervangers

Laat ik ermee beginnen dat er heel veel vleesvervangers op de markt zijn, die in theorie prima op de barbecue bereid kunnen worden. Alleen in de praktijk mist er vaak wat vet, wat vlees van nature vaak heeft. Daardoor zijn veel vega spiezen, balletjes en burgers wél lekker uit de pan, maar helaas níet van de BBQ, omdat ze gortdroog worden.

De Beyond Meat burger is daarop, wat mij betreft, een echte uitzondering. Zowel uit de pan als van de BBQ is het een heerlijk malse burger. De prijs is er helaas wel naar, maar we steken de barbecue ook niet elke dag aan.

Mijn favoriete vegetarische recepten zijn allemaal zonder kant-en-klare vleesvervangers. Je moet er zelf nog even de keuken voor in. ;-)

6 vegetarische recepten voor de BBQ

6 vegetarische recepten voor de BBQ
6 vegetarische recepten voor de BBQ

Balsamico champignons

Deze balsamico champignons van leukerecepten.nl zijn heel eenvoudig om te maken, maar een groot succes bij groot en klein. Ze zijn lekker snel klaar op de barbecue en smaken heerlijk. Maak wel de spiesjes nat voordat je de champignos eraan rijgt; zo verbranden ze niet!

Maïskolven

Vooral onze jongste is dol op maïs. Zeker als we maïskolven hebben, kunnen we er beter één extra voor onze 4-jarige reserveren, want hij laat er al zijn andere eten voor staan. Van de barbecue zijn maïskolven heerlijk, zeker met citroenboter naar het recept van Uit Pauline’s keuken. Maar ook gegrild met alleen wat (plantaardige) boter zijn ze een traktatie!

Aardappelspiesjes

De salie-knoflook aardappelspiesjes naar recept van Seasons zijn een heerlijke aanvulling op een barbecue. Wel even de krieltjes voorkoken, zodat ze niet te lang boven de kolen hoeven. Maar zowel volwassenen als kinderen smullen ervan.

Portobello burgers

Een broodje burger van de BBQ hoort er echt bij, wat mij betreft. En met deze portobello’s van Jenniefromtheblog zit je helemaal gebakken. Gezond, lekker, en plantaardig!

Tofu saté

Een zomerse barbecue is wat mij betreft niet compleet zonder stokjes met saté. En het lekkerste vega(n) saté-recept dat ik ken, komt van VeganWifey. Haar tofu saté is werkelijk onovertroffen. Serveer het met je favoriete satésaus.

Groentespiezen

Je favoriete groenten aan een spies, liefst met zoveel mogelijk kleur, geven al een feestje op de hete kolen. Deze Groentespies van Libelle viel enorm in de smaak bij onze eters.

De barbecue hoeft dus helemaal niet vol te liggen met alleen maar vlees. Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn 6 favoriete vegetarische recepten voor de bbq?! Eet wat gezonder door een deel van het vlees te vervangen door groenten en vleesvervangers. Of maak een volledige plantaardige BBQ. Ik ben benieuwd of jij nog meer inspiratie hebt voor een vleesvrije barbecue. Wat is jouw favoriete vegetarische barbecue gerecht?

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *