De tofste belevenis cadeaus voor mannen

Een belevenis als cadeau geven is een super alternatief voor nog meer spullen. Samen iets doen of beleven, of de ontvanger een leuke activiteit laten beleven, geeft mooie herinneringen. Dat is het duurzaamste cadeau wat er is. Ik geef je tips voor de tofste belevenis cadeaus voor mannen.

Een herinnering cadeau geven

Persoonlijk vind ik een tof cadeau vinden voor een man een grotere uitdaging dan voor een vrouw. Een boek, een flesje wijn of bier of een paar sokken, verder kom ik vaak niet. Maar een cadeau hoeft niet altijd te bestaan uit spullen. Wat als je een mooie herinnering cadeau kunt geven? Een belevenis die je met aandacht hebt gekozen, waar de ander veel plezier gaat beleven? Dat is een echt duurzaam cadeau!

De leukste belevenis cadeaus voor mannen

Minder spullen, meer samen

Een cadeau hoeft niet perse te betekenen dat je spullen geeft. Het blijft zo gebruikelijk om sokken, een boek of een bierpakket te geven. Maar spullen hebben een grote impact op de wereld. En laten we eerlijk zijn; weet jij nog wat je vorig jaar kreeg van al je verjaardags-gasten? Kiezen voor een tweedehands cadeau of een duurzaam item kan bijdragen om je voetafdruk te verkleinen. Maar zelf wordt ik vaak het meest blij van een uitje, workshop of belevenis als cadeau. Minder spullen is duurzamer, en het heeft vaak des te meer waarde om samen met de ontvanger iets te beleven. Ik vroeg jullie om jullie tofste belevenis cadeaus voor mannen. En ik kreeg een hele lading reacties van mijn volgers op IG. Dankjulliewel! Ik heb de leukste en duurzaamste belevenis cadeaus voor een man op een rijtje gezet voor jullie. En ze zijn ook leuk voor vrouwen hoor ;-)

Het tofste belevenis cadeau voor een man

Vaak weet ik niet wat ik moet geven aan een mandje jarig is, een jubileum heeft of bij een bijzondere gelegenheid. En ik merk bij vrienden, familieleden, collega’s of kennissen dat zij zelf ook niet weten wat te vragen. Dan is een belevenis cadeau een ideale oplossing. Zeker als je iets kiest wat echt bij de ontvanger past, is het een heel persoonlijk attent cadeau. Ik tip je de tofste belevenis cadeaus voor mannen:

De tofste belevenis cadeaus voor mannen

Sportieve activiteit

Een van de meest genoemde tips voor een leuke belevenis voor mannen is een sportieve activiteit. Samen sporten geeft extra plezier. Plan een fietstocht door een mooi (natuur)gebied, een mountainbike route of een wandeling of ga samen bowlen. Liever sport kijken? Ga samen naar een (professionele) sportwedstrijd. Of geef een belevenis cadeau voor een fietstocht met een speciale fiets, zoals een ligfiets of tandem. Ga (samen) wandklimmen, boulderen of naar een klimpark. En is de ontvanger avontuurlijk? Kies dan een uitdagende activiteit zoals kanoën, kajakken, (kite)surfen, wakeboarden, powerkiten, indoor skydiven of blokarten. Samen iets nieuws doen, zorgt voor een mooi verrassend cadeau.

Natuur belevenissen

In de natuur beleef je de meest bijzondere momenten en kun je helemaal tot rust komen. Er zijn dan ook veel verschillende cadeautips voor de tofste belevenis cadeaus voor mannen in de natuur. Op diverse plekken in Nederland kun je een fluiter-boot huren voor een relaxte tocht door de natuur, denk aan de Biesbos, Weerribben of Naardermeer. Ook sterren kijken, grotten tocht, wadlopen, vogeltocht of meelopen met een schaapsherder zijn toffe belevenissen om cadeau te doen.

De tofste belevenis cadeaus voor mannen
De tofste belevenis cadeaus voor mannen

Belevenis voor de smaakpapilllen

Liefde van de man gaat door de maag, wordt wel gezegd. Dus kreeg ik heel veel tips voor belevenissen met drinken en eten. Geef een bezoek aan een bierbrouwerij cadeau, of doe samen mee met een bierproeverij, wijnproeverij of whiskeyproeverij. Of natuurlijk een high tea, high wine of high beer! Geef een bon voor zijn favoriete eetcafé of restaurant, of juist een bijzondere locatie zoals een sterren-restaurant. En houdt je ontvanger van zelf koken, denk dan een aan een kookworkshop, (vega) BBQ workshop, of een cursus bier brouwen of fermenteren.

Workshops

Naast kookworkshops is er nog veel meer te leren. Toffe belevenis cadeaus zijn een workshop houtbewerking, ijzer smeden, glas blazen of zelfs vuur spuwen. Of denk eens aan graffiti spuiten of massage. Voor elke smaak is er wel een workshop te vinden.

De tofste belevenis cadeaus voor mannen
Bezoek samen een pretpark als belevenis

Eropuit belevenis

Een avond of een hele dag eropuit is een tof cadeau om iemand te geven. Geef een bioscoopbon of ga samen naar de film. Boek een massage of een bezoek aan de sauna. Ga (samen) naar een museum of geef een museumkaart cadeau. Ken je de smaak van de ontvanger? Kies een mooie theatervoorstelling, of neem een achtbanen-fan mee naar een pretpark. En onze favoriet is zeker om samen een concert of festival te bezoeken.

Toffe belevenis cadeaus voor mannen voor elk budget

Belevenis cadeaus voor mannen heb je in elke prijsklasse. Of je nou uit eten gaat, en zelf in je eigen tuin gaat picknicken; je maakt samen een mooie herinnering. En mooie herinneringen zijn onbetaalbaar!

Ga jij al eens een belevenis cadeau gedaan? En heb ik nog een toffe belevenis voor mannen gemist? Laat een reactie achter onder dit artikel, zodat ik het aan kan vullen.

Meer lezen?

Credits foto’s: kitesurfing door Jeremy Bezanger, kanoën Lotta Tamminen, bierproeverij Meritt Thomas, rollercoaster Matt Bowden via Unsplash

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. Denk aan het milieu en je portemonee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *