Duurzaam spelen met Lego door Bricksaholic

Lego is het favoriete speelgoed van onze jongens. We hebben dan ook behoorlijk wat gekleurde steentjes in huis. Maar al dat speelgoed is niet echt een goed voorbeeld van consuminderen in een duurzame lifestyle. Daarom probeerde ik Lego bibliotheek Bricksaholic uit. En ik ontdekte dat duurzaam spelen met Lego door Bricksaholic nog veel meer voordelen heeft.

Lego

Lego mag met recht iconische bouwspeelgoed genoemd worden. Dit speelgoed heeft een tijdloze aantrekkingskracht en onbeperkte creatieve mogelijkheden. Maar net als elk ander speelgoed nemen deze blokjes heel veel ruimte in, en goedkoop is anders. Met Bricksaholic hoeft dat niet meer. Bricksaholic biedt de mogelijkheid om Lego sets te lenen zonder te kopen. Ik vertel je graag over onze ervaring en alle voordelen van Bricksaholic. 

De leukste tweedehands cadeautjes voor een 6-jarige

Voordelen van Lego lenen bij legotheek Bricksaholic

Flexibiliteit van lenen

Een van de grootste voordelen van Lego lenen bij Bricksaholic is de enorme hoeveelheid sets, waarmee je kunt spelen. Zonder te kopen, kun je vandaag kiezen voor een klassieke set en volgende maand voor de nieuwste releases. Dit betekent dat je flexibel kunt genieten van verschillende Lego-sets zonder vast te zitten aan aankopen. Bovendien levert Bricksaholic ook nog alternatieve bouwinstructies bij sets. En het geeft de mogelijkheid om boxen met losse bouwstenen te lenen.  Waardoor je extra eindeloos veel creatief speelplezier hebt tijdens het lenen van Lego.

Bespaar ruimte

Lego-kits kunnen behoorlijk veel plek innemen, zeker als je grotere en meer complexe sets kiest. Door te lenen bij Bricksaholic hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van opbergruimte voor je groeiende Lego-collectie. Zodra je klaar bent met een set, stuur je deze gewoon terug naar Bricksaholic en maak je ruimte voor nieuwe avonturen.

Kostenbewust

Lego-kits zijn niet goedkoop. En als je veel verschillende Lego sets kiest, kan het een aanslag zijn op je budget. Door te lenen bij Bricksaholic kun je meerdere sets uitproberen en heb je geen aanschafkosten. 

Milieuvriendelijke en duurzaam

In plaats van heel veel plastic bouwstenen te kopen, zorg je voor duurzaam gebruik van Lego door het te lenen. Bricksaholic zorgt ervoor dat de Lego-sets in uitstekende staat blijven, zodat anderen er ook van kunnen genieten zonder de noodzaak van nieuwe productie. Zo kies je zelf voor een milieuvriendelijk product. En door het keer op keer uitlenen van de sets wordt optimaal plezier beleefd aan dezelfde Lego stenen.

Probeer het uit: ga naar de Bricksaholic website!

Duurzaam spelen met Lego met Legotheek Bricksaholic

 Lenen betekent duurzaam spelen met Lego

Door Lego-sets te delen en opnieuw te gebruiken via een verhuurbedrijf zoals Bricksaholic, wordt de noodzaak voor nieuwe productie verminderd. Dit betekent minder energie, grondstoffen en transport die nodig zijn om nieuwe sets te produceren en te distribueren. Het resultaat? Een lagere ecologische voetafdruk. Bovendien zorgt Bricksaholic zorgt ervoor dat Lego-sets in rotatie blijven, waardoor ze een langer en nuttiger leven hebben dan wanneer ze ongebruikt blijven liggen op zolder of in een speelgoedkast. Het lenen van Lego stimuleert bovendien bewustwording over consuminderen. Het laat consumenten bewustere aankoopbeslissingen doen en vermindert impulsief kopen.

Meer over consuminderen?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een Lego set leent, ontvang ik een kleine commissie van Bricksaholic, terwijl het jou niets extra kost. 

1 antwoord
  1. Nick
    Nick zegt:

    Op zich een leuk idee en mooi initiatief! Wel vind ik het een nogal eenzijdig marketingartikel. Je gaat niet in op de kosten van het huren (want het “lenen” zoals je dat noemt is niet bepaald gratis) en ook duurzaamheidsaspecten zoals bv. de extra milieubelasting door het vervoer van de vele pakketjes komen nauwelijks aan bod. Ook wordt niet vermeld of de lego-stenen schoongemaakt worden tussen gebruikers door, wat ook weer minder duurzaam is aangezien de meeste mensen dat thuis niet doen, maar een verhuurbedrijf natuurlijk wel gegarandeerd schone artikelen moet leveren. Kortom, dit had wel wat kritischer gemogen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *