Duurzame keuzes op vakantie in Parijs

In de krokusvakantie 2020 gingen we op reis naar Parijs. We probeerden voor de reis en onze vakantie in Parijs duurzame keuzes te maken. Ik geef je tips voor duurzame keuzes op vakantie in Parijs.

Als je op vakantie gaat zijn er veel zaken die je verblijf duurzamer kunnen maken. Het vervoer, je voeding en natuurlijk de spullen die je nodig hebt, tellen allemaal mee in je impact. Ik vertel je welke duurzame keuzes we maakten voor onze reis naar Parijs.

Duurzame keuzes op vakantie in Parijs
Vanuit ons raam zagen we de Eiffeltoren

1 Treinen is tof

Met 4 volwassenen (mijn ouders gingen mee) en 3 kinderen vonden wij de trein een ideaal vervoersmiddel. We hadden alle ruimte, comfort en natuurlijk de gezelligheid van zo’n rit met de trein. Treinreizen heeft zoveel voordelen.

2 Zerowaste op reis

Uiteraard stapte ik niet op de trein zonder onze eigen koffiebekers en waterflessen. Ook had ik lunch, koekjes en snoepjes mee. Dit bespaarde ons alvast een volle prullenbak in de trein.

Parijs bleek behoorlijk zerowaste vriendelijk. In biologische winkels vind je veel een bulk taps. Mijn eigen zakje vullen met snacks voor onderweg was dus geen probleem. En ook bij de supermarkt en bakker blijkt het gebruik van je eigen zakjes geen probleem.

3 Wandelen en steppen

Je lopend verplaatsen is natuurlijk de meest milieuvriendelijke manier van vervoer. Maar voor onze kinderen zijn de afstanden wel groot. Daarom namen wij opvouwbare stepjes (die we kochten via Marktplaats) mee voor onze kleuter en oudste. Zo konden ze gemakkelijk met ons mee op de toffe wandelingen door de stad. Let op: steppen is in de metro-stations verboden, vandaar dat een draagtas voor de stepjes handig is.

4 Metro

Door Parijs is de metro een van de snelste en meest efficiΓ«nte manieren van transport. Parijs heeft een uitgebreid metronet. Je kunt overal in Parijs wel dichtbij een metrostation vinden. De metro is een duurzamere keuze dan een bus of taxi en bovendien goed betaalbaar.

5 Sightseeing fiets tour

Een hop-on-hop-off bus is een leuke manier om een stad te bezichtigen. Maar zo’n bus is natuurlijk niet zo milieuvriendelijk. Daarom kozen we voor een fietstour door Parijs. Bij ParisbyBike heb je een Nederlandstalige gids en de beschikking over kinderfietsen en -zitjes. We boekten de Paris4Kids tour en hadden we geweldige dag.

Duurzame keuzes op vakantie in Parijs
We deden een fietstour door Parijs

6 Tweedehands shoppen

Parijs is een walhalla voor shoppen. Liever kies ik daar niet voor. Spullen kopen heeft namelijk een grote impact op onze wereld. Gelukkig is Parijs ook ideaal voor thriftshopping met veel vintage en tweedehands winkeltjes.

Ik had al wat huiswerk gedaan en ging met mijn moeder secondhand shopping in de Marais, dΓ© wijk vol vintage winkeltjes. We hebben gezellig rondgestruind bij de Kiloshop, Tilt Vintage, en Free’p’star. Heerlijk struinen tussen mooie vintage en tweedehands.

Lees ook: Waarom ik alleen nog tweedehands kleding koop?

Waarom ik alleen nog tweedehands kleding koop
Kiloshop in Parijs

7 Plantaardig eten

We verbleven in eenn appartement waar we zelf konden koken. Uit eten op Franse tijden na een actieve dag, is voor jonge kinderen nog lastig. We kookten vegetarisch in ons appartement.

Als je wel uit eten gaat, is Parijs top. Voor elke smaak en beleving is wel iets te vinden. In Parijs is het aanbod plantaardig eten enorm. Wij gebruikten Google, Tripadvisor en de HappyCow app voor alle mogelijkheden. We aten bijvoorbeeld heerlijk vegetarisch Indisch/Pakistaans bij New Jawad Longchamps vlakbij Trocadero. En met z’n allen lunchten we heerlijk plantaardig (Γ©n glutenvrij) Thais bij Kapunka Vegan bij Sentier.

Lees ook: 5 tips voor duurzame keuzes op je bord

We hadden een super week in Parijs en vierden onze vakantie ook op een relatief duurzame manier.

Probeer jij ook rekening te houden met duurzaamheid als je op vakantie gaat? En hoe zien die duurzame keuzes eruit?

Duurzame keuzes op vakantie in Parijs | Duurzamekeuzes.com
Duurzame keuzes op vakantie in Parijs | Duurzamekeuzes.com

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

2 Reacties

  1. Goeie tips! Het is lang geleden dat ik in Parijs ben geweest, maar krijg nu weer helemaal zin om terug te gaan

    1. Parijs is zo leuk. En eigenlijk best dichtbij! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...