10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal

Knutselen vind ik tof samen met de kinderen. Zeker als we materiaal kunnen gebruiken wat er al is. Hou jij ook van knutselen met gerecyclede materialen? Ik tip je de 10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal.

10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal

1 Kartonnen jungle dieren

Een kartonnen doos, een beetje verf en een schaar zijn alles wat je nodig hebt om deze kartonnen jungle dieren te maken. Nu kunnen je kinderen spelen met hun eigen Afrikaanse savanne. Voor deze gerecycled kartonnen dieren vind je de templates bij SuperMakeIt.

10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal jungledieren
Jungledieren | SuperMakeIt

2 Kleurige lantaarn van een glazen pot

Op een lange zomeravond lekker laat opblijven en dan buiten zitten met je eigen lantaarn is nog leuker als je ‘m zelf hebt gemaakt. Knutsel deze lantaarn met je kind naar het voorbeeld van HelloGlow.

3 Vakantie kiekjes

HandmadeCharlotte laat je kind een polaroid camera maken van een macaroni doos. En uit de camera komen ook nog gemaakte foto’s uit. Leuk om te maken, en tof om uren mee te spelen.

10 tofste zomerknutsels van gereycled materiaal camera
Camera’s | Handmadecharlotte

4 Zelfgemaakte spinners

Een beschilderd of gestift stuk karton en een stuk touw maken samen een prachtige spinner. Volg de tutorial van RedTedArt voor de mooiste zelfgemaakte spinner om je kind minstens een paar uur bezig te houden.

5 Het mooiste visje van de zee

Een prachtige vis knutsel je eenvoudig met een groot stuk karton. Neem een hele grote doos en teken een vis. Knip of snij de vis uit. Vervolgens knip je schubben (halve ovaal) van oude magazines. Je kind beplakt de vis met de schubben voor het mooiste visje van de zee.

6 Kartonnen ijsjes

In de zomer zijn ijsjes sowieso een goed idee. De vrolijke ijshoorntjes van ArtBarBlog kunnen gemaakt worden door de kleintjes vanaf een jaar of 4 van een stuk karton, verf en versiering die je in huis hebt. Zo leuk om hun eigen creatieve ijsco te maken!

7 Keukenrol sprinkhaan

De keukenrol kartonnen sprinkhaan van TheCraftTrain is een knutselproject voor grotere kinderen. Maar het resultaat is een prachtig insect, en een hele middag knutselplezier.

8 Eierkarton bijtje

Van een eierkarton, garen en papier maak je in een mum van tijd een leuk bijtje. En deze baby bijtjes van BuggyAndBuddy.com zijn zeker vrolijke figuurtjes om je dag mee op te fleuren.

10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal bee
Bijtje | Buggy and buddy

9 Windmolentjes

Een vrolijk draaiend molentje in de wind voor in de tuin of in je plantenpak is altijd leuk. Dit molentje maak je van magazinepagina’s of kindertekeningen naar het voorbeeld van KitchenTableClassroom.

10 Toiletrol eenhoorns

Wat is er vrolijker dan je eigen eenhoorn op het dressoir. Verzamel alle restjes wol, die je in huis hebt en een wc-rolletje. Daarmee maak je deze mooie eenhoorns naar het voorbeeld van EasyPeasyAndFun.

10 tofste zomerknutsels van gerecyclede materialen eenhoorns
Gerecyclede eenhoorns

10 tofste zomerknutsels van gerecycled materiaal

Wat knutsel jij deze zomer met je kind(eren)? Ik vind het leuk om te zien wat jij maakt van gerecycled materiaal. Deel het op Instagram of Facebook en tag @duurzamekeuzes. Veel knutselplezier!

Lees ook: 10 tofste lenteknutsels van gerecycled materiaal

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Dit kost jou niets extra.

Laat een reactie achter

Lees ook...