Zo maak je eenvoudig een duurzame spa badkamer thuis

Thuis kun je ook een spa ervaring hebben zonder bankroet te gaan én veel nieuwe spullen te kopen. Om in je badkamer een luxe spa uitstraling te krijgen kom je met eenvoudige aanpassingen al ver. Met 10 simpele tips maak je een eenvoudig een duurzame spa badkamer thuis.

Verlichting of kaarsen

Verlichting in de badkamer moet natuurlijk functioneel zijn, maar zorg ook voor wat sfeerverlichting voor je luxe spa gevoel. Met Een dim-bare (LED)lamp of het neerzetten van wat natuurlijke kaarsen zorgt voor spa gevoel.

Slimme opbergruimte

Om je spullen netjes en uit het zicht op te brengen is opbergruimte in je badkamer een must. Kies voor slimme tweedehands opbergruimte, zoals een badkamerkast of wastafelkast. Hier kun je je spullen zoals handdoeken, zeep en medicijnen uit het zicht weg zetten. Dat maakt je badkamer netjes, gezelliger en overzichtelijker.

Kies voor meer groen

Eén van de belangrijkste sfeermakers in een badkamer zijn planten. Met een eenvoudig potje met wat groen verander je de volledige atmosfeer van je badkamer. Dus stek een plant die je al hebt, zoek een plantje op Plantigo, je lokale plantenbieb of koop een duurzame plant bij Sprinklr en fleur je badkamer op!

Kies voor groen in je duurzame spa badkamer
Kies voor groen in je duurzame spa badkamer

Mooie katoenen badmat

Met je blote voeten op de tegelvloer is soms wat fris. Kleed je badkamer mooi aan met een (tweedehands) katoenen badmat. Maar veel badmatten zijn van polyester of andere synthetische vezels. Die laten microplastics los bij gebruik en in de was. Katoen heeft een grote impact op het milieu, maar voorkomt wel het vrijlaten van microvezels. Dus ga zuinig met je katoenen badmat om, en kies een tijdloze kleur, zodat je er lang mee kunt doen.

Frame of lijst om je spiegel

Een spiegel met een bijzonder frame zorgt ervoor dat je badkamer net een spa lijkt. Kies een houten lijst om je spiegel voor een Scandinavische look. Of kies juist een rijk gedecoreerde lijst voor een barokke sfeer. Jouw smaak en jouw stijl!

Kies een mooie omlijsting van je spiegel voor een luxe uitstraling
Kies een mooie omlijsting van je spiegel voor een luxe uitstraling

Accessoires

Snuffel eens rond in je kringloop of online op Marktplaats of Vinted voor leuke accessoires om jouw badkamer aan te kleden. Met een kaarsenhouder, beker, plantenpot of kandelaar maak je je decor luxe en gezellig. Kies bij elkaar passende kleuren, of pak uit met goud en koper.

Handdoek rolletjes

Je hoeft geen splinternieuwe handdoeken te kopen om de spa ervaring te krijgen. Als je ze oprolt zoals je altijd in de sauna ziet, heb je meteen de spa sfeer te pakken. Leg je handdoek horizontaal voor je en vouw een bovenste punt naar de onderlijn in een driehoek. Vouw de handdoek dan horizontaal doormidden. En rol vanaf de rechte kant op tot een rolletje. Het puntje van de driehoek vouw je naar binnen in het rolletje, zodat het blijft zitten.

Maak rolletjes van je bestaande handdoeken
Maak rolletjes van je bestaande handdoeken

Zeepbakjes

Ben je overgestapt van plastic flessen naar zeep en shampoobars, dan zijn mooie zeepbakjes geen overbodige aankoop om je zeep droog te houden. Als je kiest voor mooie luxe zeepbakjes van hout, bamboe of steen krijg je direct een spa sfeer.

Badplankje

Heb je een bad wat wel wat aankleding kan gebruiken? Met een eenvoudige plank maak je al het verschil. Kijk eens in je bouwmarkt naar zaagafval en lak de plank in je favoriete kleur. Of zoek een kant-en-klare badplank via Marktplaats of Vinted.

Met een badkamer plankje creëer je het spa gevoel
Met een badkamer plankje creëer je het spa gevoel

Eucalyptus in je douche

Voor een heerlijke frisse geur kun je etherische olie gebruiken. Of hang een bosje eucalyptus in je douche. Met wat touw of elastiek bind je een paar takken eucalyptus bij elkaar en hang ze onder je douchekop. Zorg dat ze niet nat worden.

Zo maak je eenvoudig een duurzame spa badkamer thuis

Met deze leuke tips creeer je in je badkamer thuis op een eenvoudige en duurzame manier een spa ervaring. Zo geniet je nog meer van je dagelijkse rituelen in je badkamer.

Meer lezen?
Zo maak je je badkamer plastic- en afvalvrij
7 redenen waarom tweedehands kleding beter is
10 dingen die je zeker tweedehands vindt

Foto groen in de badkamer van R Architecture via Unsplash
Foto badplank van Michael C via Unsplash

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

Laat een reactie achter

Lees ook...