6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in december

Nu de dagen korter worden, wordt ook het lijstje met seizoensgroenten korter. Maar gelukkig komen er nog genoeg verse producten van het land om heerlijk mee te koken. Ik geef je tips voor 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in december.

Seizoensgroenten in december

De lijst met seizoensgroenten die in december te krijgen zijn is beperkter dan in de zomer. Maar zelfs met een beperkte keuze is er nog genoeg lekkers te koken. Wij genieten van gerechten met witlof, spruiten, prei, wortel en rode kool. Ik geef je graag inspiratie voor vegetarische gerechten die je deze maand kunt koken met seizoensgroenten.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in december

Stoofpot met linzen

In de koude maanden genieten we extra van een lekkere stoofschotel. Deze stoofpot met linzen en krieltjes van Deliciously Ella op de site van De Hippe Vegetarier is daar een goed voorbeeld van. Het recept zit boordevol groenten en plantaardige eiwiten; het ideal gerecht voor een koude decemberdag.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in december
Stoofpot met linzen en krieltjes

Limburgs zuurvlees

Eén van de vleesgerechten, die ik voorheen graag at is stoofvlees of zuurvlees. Gelukkig hoef ik de smaak niet te missen. Met het recept van Limburgs “zuurvlees” van jackfruit van Foodlovelifebeing zet je net zo’n smakelijke schotel op tafel. Wij eten het met frietjes uit de oven.

Pastinaak stamppot

Op koude dagen mag een stamppot niet ontbreken. Deze pastinaak stamppot met paddestoelen van HeerlijkeHappen is heel gemakkelijk volledig plantaardig te maken, als je plantaardige (room)boter gebruikt. Het is een gemakkelijk recept, wat in een dik half uur op tafel staat. En het zit boordevol smaak en gezonde groenten.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in december
Pastinaak stamppot | Heerlijke happen

Spaghetti met posteleinpesto

Winterpostelein is een van de groenten die ik ontdekt heb door ons groentenabonnement. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Maar winterpostelein is echt een winterse superfood; het zit vol vitamine C, calcium, magnsium en ijzer. Je vindt winterpostelein bij de groenteboer en goed uitgeruste marktkraam, of je kweekt het in je eigen moestuin natuurlijk. Deze spaghetti met posteleinpesto en kastanjechampignons van Bettyskitchen viel erg in de smaak bij ons hele gezin. Voor een volledige vegan versie vervang je de Grana Padano voor een plantaardige variant, zoals die van Violife.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in december
Spagnetti met posteleinpesto | Betty’s Kitchen

Rode bietensoep

Mijn vegetarische borsjt, ofwel rode bietensoep, is met recht een maaltijdsoep. De Slavische groentesoep zit zo boordevol groenten; gezond en lekker. Neem wel even de tijd om alle groenten snijden en te koken tot soep. Maar dan is het ook extra genieten!

Vegetarische borsjt rode bietensoep
Vegetarische borsjt rode bietensoep

Palmkoolstamppot met koolraap

Palmkool, ook wel Cavolo nero of zwarte kool genoemd, is bij veel mensen een onbekend groente. Deze koolsoort doet het wel heel goed doet in ons klimaat. Ik zie de plant daarom veel staan in moestuinen, maar in de supermarkt nog niet. Met deze cavolo nero stamppot met koolraap en falafel van Jennifer Krijnen heb je in 25 minuten een heerlijk gezonde doordeweekse maaltijd op tafel staan.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in december
Cavolo nero stamppot | Jennifer Krijnen

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in december

Dit waren mijn 6 favoriete recepten met seizoensgroenten in december. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook bij mijn favoriete recepten van oktober en november, of op mijn Pinterest bord Dinner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Welke groenten eet jij graag in de winter? Deel je recepten, zo inspireren we elkaar.

Laat een reactie achter