Plantaardig en kidsproof kerstmenu 2022

Ook met kerstmis kook ik graag een heerlijke plantaardig diner. Natuurlijk moet dat een feestelijke maaltijd zijn waar zowel de volwassenen als de kinderen van genieten. Mijn plantaardig en kidsproof kerstmenu deel ik graag met jullie. De recepten zijn van tevoren voor te bereiden en hiermee kun je lekker duurzaam genieten.

Plantaardig kerstmenu

Kerstmis gaat bij mij vooral om samen zijn met familie, gezelligheid en lekker eten. Bij jou ook? En ben jij al begonnen om je kerstmenu te plannen? Ik kies met kerstmis graag voor een speciaal feestelijk menu. Maar wel graag met zorg voor de aarde en al haar bewoners. Een duurzaam kerstmenu moet in mijn ogen daarom plantaardig zijn. Want minder dierlijke producten eten is een duurzame keuze.

Lees ook: Hoe ik stopte met vlees eten

Plantaardig en kidsproof kerstmenu

Wat is er fijner dan een kerstmenu, waar zowel volwassenen als de kinderen lekker van snoepen. Er kan niets de sfeer zo bederven als mokkende kinderen, toch? Dit plantaardige kerstmenu is lekker voor kinderen en volwassenen. En denk je dat ze een gerecht toch niet lusten? Maak het jezelf gemakkelijk en kies iets dat ze zeker lusten!

Bekijk ook:

Een feestelijk gedekte kersttafel
hartige tompouce met pompoen en beukenzwammetjes

Voorgerecht: hartige tompouce met pompoen en paddestoelen

Deze hartige tompouce met pompoen en beukenzwammetjes is heel eenvoudig te maken. Maar hij steelt zeker de show. En ook kinderen snoepen van de zoetige pompoenpuree met de hartige paddestoelen.

Tussengerecht: roze bietensoep

Bietensoep vind ik er altijd zo feestelijk uitzien. Heerlijk roze en met de zoete smaak van aardse bieten. Daarvoor pureer ik de bietensoep wel van tevoren, omdat ik het er wat luxer uit vind zien voor kerst. Ik garneer met plantaardige crème fraîche en peterselie. Voor (kleine) kinderen laat ik ook dit tussengerecht meestal weg, of ik kies voor een heel klein kommetje soep. Zo hebben ze hun buik niet al vol gegeten, voordat het hoofdgerecht volgt

Houdt je kind écht niet van bietjes? Maak dan heerlijke pasta met spinazie-pesto en courgette.

Plantaardig en kidsproof kerstmenu bietensoep

Hoofdgerecht: feestelijke bloemkool in bladerdeeg

Als hoofdgerecht zet ik graag een mooie schotel op tafel. Daarnaast serveer ik dan nog warme groenten, salade, frites of andere gebakken aardappelen. Deze kerst maak ik feestelijke bloemkool in bladerdeeg. Het smaakt heerlijk en het ziet er ook nog erg mooi uit wanneer je het serveert.

Dessert: stoofperen kruimel

Deze stoofperen kruimel als dessert valt zeker in de smaak bij jong en oud. Dit is een heerlijke zoete plantaardige afsluiter van je kidsproof kerstmenu.

Vegan en kidsproof kerstmenu

Door te kiezen voor een vegan kerstmenu maak ik een duurzame keuze. En het fijne is dat de kinderen gewoon kunnen mee eten met dit vegan kidsproof kerstmenu. Voor de meest duurzame kerstmaaltijd zorg je ervoor dat je geen overvloed aan eten in huis gaat halen. Maak gepaste porties, zodat je geen eten hoeft weg te gooien. En heb je toch restjes over: maak er dan een feestelijke derde (of vierde?) kerstdag van met alle kliekjes.

Ik wens je hele fijne feestdagen, en eet smakelijk!

Header foto door Libby Penner via Unsplash

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!