6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei

Hoera, het is mei! Er is in mei veel keuze aan heerlijke seizoensgroenten. Seizoensgroenten zijn een duurzame keuze, omdat ze in de volle grond geteeld kunnen worden. Ik vertel je mijn 6 favoriete vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei.

Minder vlees

Of je nu een dagje zonder vlees doet, of altijd vegetarisch eet, een beetje inspiratie is nooit weg. Minder vlees eten is een van de meest duurzame keuzes die je kunt maken. De bio-industrie is één van de meest vervuilende industriën ter wereld. Je stukje vlees heeft een enorme voetafdruk. Door boskap en grond- en watergebruik, milieuschade door nitraten, ammoniak en fosfaten en de enorme hoeveelheden broeikasgassen die uitgestoten worden door dieren en transport. Kiezen voor een vegetarische maaltijd is veel beter voor het milieu en klimaat. En met seizoensgroenten kies je nog extra duurzaam.

Inspiratie

Wil je vaker seizoensgroenten eten, maar weet je niet goed welke groenten in het seizoen zijn? Kijk dan op de groentenkalender van Velt. Zo weet je welke groenten de beste keuze zijn. En omdat het veranderen van je eetpatroon heel lastig kan zijn, geef ik je graag een beetje inspiratie voor meer vegetarische gerechten met seizoensgroenten deze maand.

Mei

In mei is de keuze uit seizoensgroenten weer reuze. Ons groentenabonnement voorziet ons weer van alle heerlijke keuzes. Mijn favorieten zijn bijvoorbeeld broccoli, asperges, sperziebonen, verse doperwten en spinazie.

Recepten met seizoensgroenten in mei

Dit zijn mijn 6 favoriete vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei:

Spaghetti met amandelpesto en broccoli

Onze jongens houden van broccoli. Ze noemen ze ook wel Sesamstraat bomen, wat ze extra aantrekkelijk maakt. Pasta gaat er ook altijd goed in bij de jongens. Dus deze vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li is hier een groot succes.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Spaghetti met amandelpesto | Allerhande

Bakplaat met asperges

Een bord vol kleur met ook nog asperges. Het is een heerlijk gerecht voor de maand mei.

Buffalo wings van bloemkool

De spicy buffalo hotwings van Hare Maristeit zijn gemaakt van bloemkool. Dat maakt het één van de succesvolste snackfoods hier in huis. Dit snackfood is misschien niet super gezond, maar toch extra groenten voor je maaltijd. Met een stapel frietjes van (zoete) aardappel, wortel en knolselderij erbij, is het helemaal een feest.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Buffalo wings | HareMaristeit

Roti met sperziebonen

De vega roti van de Hippe Vegetariër viel erg in de smaak bij onze jongens. Makkelijk te maken, goede budget optie en heel veel smaak. Het uitproberen waard!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Roti met toespijs | De Hippe Vegetariër

Gyros van jackfruit

Deze gyros van jackfruit van FairTrade Original met salade van ijsbergsla, komkommer en tomaatjes is heel eenvoudig te bereiden. En dit is óók nog eens de meest gezonde gyros-variant die je zult vinden. Jackfruit bevat amper vet en geen suiker. Dus gezond fast-food!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Gyros van jackfruit | Fairtrade Original

Okonomiyaki

In 2009 was ik in Japan. En daar at ik voor het eerst Okonomiyaki. Het is streetfood daar en het wordt voor je neus bereid op een bakplaat. Elke regio kent zijn eigen variant. Maar in de basis is het te vergelijken met onze pannekoeken, wel een pannekoek met kool. Deze variant van Okonomiyaki van Foodies is vegetarisch en bevat Chinese kool. Itadakimasu (Eet smakelijk)!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Okonomiyaki | Foodies Magazine

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei

Dit waren mijn favoriete recepten met seizoensgroenten in mei. Wat is jouw favoriete lentegroente? Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk op mijn Pinterest bord Diner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Laat een reactie achter