6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Een beetje inspiratie om de heerlijkste vegetarische gerechten op tafel te zetten is nooit weg. Ik kies voor de recepten met groenten uit de volle grond. Dit zijn mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni.

Milieuvriendelijke seizoensgroenten

Seizoensgroenten hebben minder energie nodig dan kasgroenten. Daarom zijn seizoensgroenten een duurzame keuze. Wanneer je kiest voor een lokale teler, zoals met een lokaal groentenabonnement, bespaar je ook nog veel voedselkilometers. Daardoor verklein je de impact van het voedsel dat je eet.

Lees ook: Zo doe je duurzaam boodschappen

Seizoensgroenten in juni

Kropsla, andijvie en doperwten; juni brengt weer veel lekkers om heerlijke gerechten mee te koken. Op de groentekalender van Velt vind je welke seizoensgroenten weer uit de volle grond verkrijgbaar zijn. Ik geef je graag inspiratie voor heerlijke vegetarische gerechten met seizoensgroenten in juni.

Recepten met seizoensgroenten in juni

Pindacurry met snijbiet

Curry vind ik echt heerlijk, met allerlei soorten groenten. Een lekkere warme kom met rijst een een kruidige curry maken me altijd vrolijk. En deze pindacurry met snijbiet van de Groene Meisjes is een succes recept hier in huis. Kun je geen snijbiet vinden? Gebruik dan spinazie.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
Pindacurry| GroeneMeisjes

Tomatentaart

Deze tomatentaart van Allerhande is ideaal voor op lekker lome juni-dagen. Je eet de taart lauwwarm, en natuurlijk bij voorkeur lekker buiten op je balkon of in je achtertuin. Heerlijk vegetarisch genieten. Voor een plantaardige variant gebruik je vegan mozzarella en groene pesto.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
Tomatentaart | Allerhande

Chili met kidneybonen en erwten

Een eenvoudige chili sin carne gaat er altijd wel in bij onze jongens. En laten we eerlijk zijn; aan tafel zitten zonder gemopper van de kinderen staat garant voor een tevreden kok. Deze vegetarische chili met doperwten uit Delicious Magazine kan zeker ook met verse doperwten gemaakt worden, die nu weer te krijgen zijn.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten
Vegetarische chili | Delicious

Rijst met broccoli en tempeh

Snelle en gezonde recepten zijn voor de meeste moeders favoriet. Deze rijst met broccoli en tempeh van ChicksLoveFood staat in een mum van tijd op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse werkdag met kinderen. En nog heerlijk ook!

Rijst met tempeh
Rijst met tempeh | ChicksLoveFood

Spinaziequiche

Quiche noem ik altijd taart, als ik het serveer voor onze jongens. En taart gaat er natuurlijk altijd in. 😉 Net als deze spinaziequiche uit Allerhande. Ik maak ‘m ook wel met plantaardige room en eivervanger. Net zo lekker en volledig plantaardig! Deze quiche is eenvoudig te bereiden, en dan is het alleen even wachten totdat ie uit de oven komt. Lekker met een salade erbij!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
Spinaziequiche | Allerhande

Quinoa met wortels

Deze quinoa met geroosterde kikkererwten en wortels van Delicious Magazine is makkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Zeker voor lekker lange zomerdagen is het een heerlijk recept. De groenten gaan in de oven, dus daar heb je geen omkijken naar. Ik vond geen peterselie wortel, dus gebruikte ik extra gewone wortels. Alle tafelgenoten smullen ervan!

Quinoa met wortels
Quinoa met wortels | DeliciousMagazine

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Dit waren mijn favoriete recepten met seizoensgroenten in juni. Wat is jouw favoriete groente in de schappen? Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook bij de 6 vegetarische recepten in mei en 6 vegetarische recepten in juli.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Laat een reactie achter