Hartige Japanse pannenkoek met kool okonomiyaki

Een beetje inspiratie om de heerlijkste vegetarische gerechten op tafel te zetten is nooit weg. Ik kies voor de recepten met groenten uit de volle grond. Dit zijn mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni.

Milieuvriendelijke seizoensgroenten

Seizoensgroenten hebben minder energie nodig dan kasgroenten. Daarom zijn seizoensgroenten een duurzame keuze. Wanneer je kiest voor een lokale teler, zoals met een lokaal groentenabonnement, bespaar je ook nog veel voedselkilometers. Daardoor verklein je de impact van het voedsel dat je eet.

Lees ook: Zo doe je duurzaam boodschappen

Seizoensgroenten in juni

Kropsla, andijvie en doperwten; juni brengt weer veel lekkers om heerlijke gerechten mee te koken. Op de groentekalender van Velt vind je welke seizoensgroenten weer uit de volle grond verkrijgbaar zijn. Ik geef je graag inspiratie voor heerlijke vegetarische gerechten met seizoensgroenten in juni.

Recepten met seizoensgroenten in juni

Pindacurry met snijbiet

Curry vind ik echt heerlijk, met allerlei soorten groenten. Een lekkere warme kom met rijst een een kruidige curry maken me altijd vrolijk. En deze pindacurry met snijbiet van de Groene Meisjes is een succes recept hier in huis. Kun je geen snijbiet vinden? Gebruik dan spinazie.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
Pindacurry| GroeneMeisjes

Tomatentaart

Deze tomatentaart van Allerhande is ideaal voor op lekker lome juni-dagen. Je eet de taart lauwwarm, en natuurlijk bij voorkeur lekker buiten op je balkon of in je achtertuin. Heerlijk vegetarisch genieten. Voor een plantaardige variant gebruik je vegan mozzarella en groene pesto.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni
Tomatentaart | Allerhande

Spaghetti met amandelpesto en broccoli

Onze jongens houden van broccoli. Ze noemen ze ook wel Sesamstraat bomen, wat ze extra aantrekkelijk maakt. Pasta gaat er ook altijd goed in bij de jongens. Dus deze vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li is hier een groot succes.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Spaghetti met amandelpesto | Allerhande

Roti met sperziebonen

De vega roti van de Hippe Vegetariër viel erg in de smaak bij onze jongens. Makkelijk te maken, goede budget optie en heel veel smaak. Het uitproberen waard!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in mei
Roti met toespijs | De Hippe Vegetariër

Okonomiyaki

In 2009 was ik in Japan. En daar at ik voor het eerst Okonomiyaki. Het is streetfood daar en het wordt voor je neus bereid op een bakplaat. Elke regio kent zijn eigen variant. Maar in de basis is het te vergelijken met onze pannekoeken, wel een pannekoek met kool. Mijn variant van Okonomiyaki plantaardig en bevat witte kool en wortel. Itadakimasu (Eet smakelijk)!

Hartige Japanse pannenkoek met kool okonomiyaki
Hartige Japanse pannenkoek

Rijst met broccoli en tempeh

Snelle en gezonde recepten zijn voor de meeste moeders favoriet. Deze rijst met broccoli en tempeh van ChicksLoveFood staat in een mum van tijd op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse werkdag met kinderen. En nog heerlijk ook!

Rijst met tempeh
Rijst met tempeh | ChicksLoveFood

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Dit waren mijn favoriete recepten met seizoensgroenten in juni. Wat is jouw favoriete groente in de schappen? Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook bij de 6 vegetarische recepten in mei en 6 vegetarische recepten in juli.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...