6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Een beetje inspiratie om de heerlijkste vegetarische gerechten op tafel te zetten is nooit weg. Ik kies voor de recepten met groenten uit de volle grond. Dit zijn mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni.

Seizoensgroenten zijn milieuvriendelijk

Kropsla, andijvie en doperwten; juni brengt weer veel lekkers om heerlijke gerechten mee te koken. Op de groentekalender van Velt vind je welke seizoensgroenten weer uit de volle grond verkrijgbaar zijn. Seizoensgroenten zijn een milieuvriendelijke keuze, omdat ze in de volle grond groeien (niet in de kas), en van dichterbij komen (minder voedselkilometers). Ik geef je graag inspiratie voor heerlijke vegetarische gerechten met seizoensgroenten in juni.

Recepten met seizoensgroenten in juni

Pindacurry met snijbiet

Curry vind ik echt heerlijk met allerlei soorten groenten. Een lekkere warme kom met rijst een een kruidige curry maken me altijd vrolijk. En deze pindacurry met snijbiet van de Groene Meisjes is een succes recept hier in huis. Kun je geen snijbiet vinden? Gebruik dan spinazie.

Pindacurry met snijbiet van de Groene Meisjes
plantaardige kip hawaii recept

Plantaardige kip Hawaii

Kip Hawaii doet me denken aan mijn jeugd in de jaren 90. Mijn variant is volledig plantaardig en boordevol gezonde groenten en natuurlijk ananas.

Couscoussalade

Deze frisse salade met couscous komkommer en paprika is een heerlijk gemakkelijke avondmaaltijd voor een lenteavond. De salade staat snel op tafel en is ook bij de kinderen een groot succes!

couscoussalade met komkommer en paprika
vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Boekweit risotto met spinazie

Spinazie en risotto zijn een perfecte combinatie, wat mij betreft. Deze variant van boekweit combineert goed met walnoten. Deze boekweit risotto met spinazie en walnoten is een heerlijke lenteschotel, die ook nog vlot op tafel staat.

Nasi goreng

De lekkerste plantaardige nasi goreng maak je met lekker veel specerijen en natuurlijk veel groenten. Dat wordt smullen voor jong en oud.

De lekkerste plantaardige nasi goreng
6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni tomatentaart

Tomatentaart

Deze tomatentaart van Allerhande is ideaal voor op lekker lome juni-dagen. Je eet de taart lauwwarm, en natuurlijk bij voorkeur lekker buiten op je balkon of in je achtertuin. Heerlijk vegetarisch genieten. Voor een plantaardige variant gebruik je vegan mozzarella en pesto.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juni

Dit waren mijn favoriete recepten met seizoensgroenten in juni. Wat is jouw favoriete groente in de schappen? Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook bij de 6 vegetarische recepten in mei en 6 vegetarische recepten in juli.

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *