6 vegetarische recepten voor de vakantie

Koken in de vakantie, thuis of op de camping, vraagt vaak om snelle recepten. Ik hou van lange warme dagen met lekker veel buiten. En wil dan niet teveel in de keuken staan. We gaan graag een dagje uit en koken daarna toch een gezonde zelfgemaakte maaltijd, die niet teveel moeite kost. Ik deel mijn favoriete 6 vegetarische recepten voor de vakantie.

6 vegetarische recepten voor de vakantie

Quasadillas

Een eenvoudig gerecht met veel groenten en eenvoudig is te bereiden: quasadillas met gegrilde groenten! Je kunt deze wraps ook met rauwe groenten eten. Dat maakt het een super vegetarisch recept voor de vakantie, bijvoorbeeld op de camping, wanneer je geen 4-pits fornuis tot je beschikking hebt.

6 vegetarische recepten voor de vakantie
Quassadillas | Uit Pauline’s keuken

Gado gado

Geblancheerde groenten met pindasaus, dat is Gado gado. Je mag het mij in elk jaargetijde voorschotelen, maar een warme zomeravond is helemaal perfect. Het recept voor Gado gado met perfecte pindasaus van HareMaristeit is een klassieker. Dit gerecht kan ook prima op de camping gemaakt worden op een eenpitter. Blancheer de groenten dan in een pan. Serveer het met kroepoek, rijst en gefrituurde uitjes! Eenvoudig en gezond eten, met weinig afwas. Super!

6 vegetarische recepten voor de vakantie
Gado Gado | HareMaristeit

Ratatouille

Ratatouille is een heerlijk eenpansgerecht, dat mij altijd doet denken aan zomeravonden in Frankrijk. Aubergine, tomaat en courgette zijn allemaal goed verkrijgbaar in zomer. Je kunt deze ratatouille van Foxilicious eten met pasta of rijst, of zelfs een stuk stokbrood. Lekker eenvoudig voor op de camping!

6 vegetarische recepten voor de vakantie
Ratatouille | Foxilicious

Pastasalade

Pastasalade met macaroni is het ultieme vakantie recept uit mijn jeugd. Natuurlijk deden we daar in de jaren ’80 (ja, ik wordt oud :P) op de camping een blikje smac doorheen. Getverdekkie! Gelukkig hoeft dat nu niet meer. Deze Macaronisalade van Lekker & Simpel is precies dat: simpel, vega en lekker!

6 vegetarische recepten voor de vakantie
Macaronisalade | Lekker en Simpel

Shakshuka

Als je nog nooit van shakshuka hebt gehoord, is deze maand de kans om dit heerlijke eenpansgerecht te proberen. De Shakshuka uit Allerhande is klaar in 20 minuten! De zoete smaak van paprika en tomaat komt hierin perfect tot zijn recht. Zomer op je bord, en ook op de barbecue te maken in een gietijzerenpan.

6 vegetarische recepten voor de vakantie
Shakshuka | Allerhande

Mexicaanse schotel

Koken op de camping is nog makkelijker met kant-en-klare producten. Deze Mexicaanse schotel van Wateetjedanwel is absoluut niet afvalvrij. Maar daarentegen staat dit recept wel in 10 minuten op tafel, is goedkoop, en zit ook nog boordevol groenten. Een goede vegetarische tip voor na een drukke dag of als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

6 vegetarische recepten voor de vakantie
Mexicaanse schotel

6 vegetarische recepten voor de vakantie

Dit zijn mijn 6 favoriete vegetarische recepten op de camping of tijdens vakantiedagen thuis. Kijk ook een bij mijn favoriete vegetarische BBQ recepten, voor een vleesloze avond achter de hete kolen. Of snuffel rond op mijn Pinterest bord met favoriete vega en plantaardige gerechten.

Wat is jouw favoriete snelle vakantie recept?

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...