6 vegetarische recepten voor de vakantie

Koken in de vakantie, thuis of op de camping, vraagt voor mij om vlotte recepten. Ik hou van lange warme dagen met lekker veel buiten. En dan wil ik niet teveel in de keuken staan. We gaan graag een dagje uit en koken daarna toch een gezonde zelfgemaakte maaltijd, die niet teveel moeite kost. Ik deel mijn favoriete 6 vegetarische recepten voor de vakantie.

Zoete aardappel chili met zwarte bonen

6 vegetarische recepten voor de vakantie

Zoete aardappel chili

Eenvoudige eenpansgerechten die vlot op tafel staan, eten we graag op vakantie. Deze vegetarische chili zit boordevol groenten en bonen. Daardoor is het niet een snel gerecht, maar ook erg gezond. Je maakt deze zoete aardappel chili ook makkelijk om de camping.

Quesadillas

Een eenvoudig gerecht met veel groenten en eenvoudig is te bereiden: quesadillas met gegrilde groenten! Je kunt deze wraps ook met rauwe groenten eten. Dat maakt het een super vegetarisch recept voor de vakantie, bijvoorbeeld op de camping, wanneer je geen (groot) fornuis tot je beschikking hebt.

vega op vakantie quesadillas
6 vegetarische recepten voor de vakantie: pastasalade

Pastasalade

Een van onze favoriete vegetarische vakantie recepten is wel een pastasalade. Zo’n salade boordevol zomerse smaken staat in no-time op tafel en smaakt altijd lekker fris. Je maakt deze Mediterraanse pastasalade met artisjok en tomaten.

Burrito met bonen

Een voedzame maaltijd, die ook nog zorgt voor niet teveel afwas, vinden we ideaal voor de vakantie. Deze burrito’s eet je heel gemakkelijk uit de hand, als je wil. Dus een pan, geen bord en lekker smullen!

Burrito met paprika courgette en zwarte bonen
6 vegetarische recepten voor de vakantie broodje pulled jackfruit

Broodje pulled jackfruit

Een vakantie recept mag ook gewoon lekker gegeten worden met het bord op schoot, vind ik. En wat is er lekkerder dan een broodje pulled jackfruit met BBQ smaak. Geniet van dit heerlijk eenvoudige streetfood recept voor thuis!

Ratatouille

Ratatouille is een heerlijk eenpansgerecht, dat mij altijd doet denken aan zomeravonden in Frankrijk. Aubergine, tomaat en courgette zijn allemaal goed verkrijgbaar in zomer. Je kunt deze ratatouille van Foxilicious eten met pasta of rijst, of zelfs een stuk stokbrood. Lekker eenvoudig voor op de camping!

6 vegetarische recepten voor de vakantie

6 vegetarische recepten voor de vakantie

Dit zijn mijn 6 favoriete vegetarische recepten op de camping of tijdens vakantiedagen thuis. Wat is jouw favoriete snelle vakantie recept? Laat hieronder een reactie achter en inspireer elkaar.

Meer vakantie inspiratie?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *