6 simpele vega(n) recepten voor de camping

6 simpele vega(n) recepten voor de camping
6 simpele vegan recepten voor de camping

Lange zomerdagen met volop zon, pret en lanterfanten. Daar horen simpele recepten bij, die vlot klaar zijn. En het liefst ook nog een beetje gezond. Ik tip je 6 simpele vega(n) recepten voor de camping.

Romige cajun pasta

Wanneer je geen oven en uitgebreid gasfornuis hebt is eenvoudig pasta gerecht zijn ideaal. Deze heerlijke romige cajun pasta met paprika staat in 15 minuten op tafel. En het is 100% kidsproof en ideaal voor de camping.

Cajun pasta met paprika
Cajun pasta met paprika

Aardappelsalade met paprika

Een salade waarvoor je alleen aardappelen hoeft te koken, of zelfs kant-en-klaar gekookte aardappelen gebruikt is natuurlijk super makkelijk op de camping. Deze frisse salade is heerlijk voor een warme zomerdag, en zit boordevol groenten, eiwitten en smaak.

Chili sin carne

Deze Chili sin carne blijft onze absolute topper thuis, maar zeker ook op de camping. Ik neem mijn eigen kruidenmengsel voor chili in een potje mee voor op de camping. In 30 minuten op tafel en lekker met rijst, quinoa, aardappelen of tortillachips. En voedzaam, gezond en snel klaar.

Chili sin carne
Chili sin carne

Champignon stroganoff

Champignons in stroganoff is vlot klaar, en heerlijk romig. Lekker met pasta, rijst of aardappelen; waar je hoofd naar staat. Dit gerecht staat in een kwartier op tafel. Zo kun je lekker langer genieten van je zomeravond.

Pasta bolognese

Pasta bolognese is een favoriet bij ons kinderen. Als we op de camping zijn gebruik ik linzen uit blik, zodat het gerecht in maximaal 20 minuten op tafel staat. Dus ik kook het gerecht dan geen 30, maar 15 minuten door. Dat is genoeg bij voorgekookte linzen.

Vega pasta bolognese met linzen
Vega pasta bolognese met linzen

Bonensalade

Een voedzaam, kleurrijk feestje op je bord; dat is deze heerlijke bonensalade. Eet het met plantaardige tonijn, wat olijven of vega(n) spekjes voor een zoute bite. Deze gezonde, snelle bonensalade staat in 10 minuten op tafel!

6 simpele vega(n) recepten voor de camping

Maak jij een van mijn 6 simpele vega(n) recepten voor de camping? Deel het op de socials en tag me @duurzamekeuzes. Kijk ook een bij mijn favoriete vega vakantie recepten of vegetarische BBQ tips voor een heerlijke plantaardige zomer.

Wat is jouw favoriete snelle vakantie recept?

6 simpele vegan recepten voor de camping
6 simpele vegan recepten voor de camping

2 Comments on “6 simpele vega(n) recepten voor de camping

  1. Hallo, leuke recepten! Wel zie ik dat je soms iets glutenvrij noemt wat het echt niet is. Normale pasta, zoals de spaghetti, bevat bv altijd gluten…

Laat een reactie achter