De beste citytrip treinreizen in Europa: ontdek de mooiste steden per spoor

De laatste jaren hebben wij als gezin meerdere treinreizen gemaakt door steden in Europa. Het is namelijk een comfortabele, relaxte manier om te reizen, die veel milieuvoordelen heeft. Steden ontdekken per spoor heeft ons hart gestolen en daarom neemt DuurzameKeuzes je mee in de beste citytrip treinreizen in Europa.

De mooiste steden ontdek je per spoor

Europa ontdekken per trein is heerlijk. Ons continent kent een uitgebreid netwerk van spoorlijnen, waardoor je ontspannen en milieuvriendelijk kunt reizen naar de meest interessant bestemmingen. Duurzamekeuzes neemt je mee langs de beste citytrip treinreizen in Europa, waarbij we de top 10 steden belichten die je absoluut niet mag missen. Elke stad in deze lijst heeft zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden die een onvergetelijke indruk achterlaten. Van het romantische Parijs en het levendige Berlijn tot het historische Praag en het kosmopolitische Londen, deze steden bieden iets voor elke reiziger. We laten je zien hoe gemakkelijk het is om per trein van stad naar stad te reizen, en we delen tips over wat je zeker moet zien en doen in elke bestemming.

De beste citytrip treinreizen in Europa

Antwerpen

De Belgische stad Antwerpen is beroemd om zijn diamanten, en is van alle steden op ons lijstje het dichtst bij Nederland. Antwerpen Centraal bereik je vanaf Utrecht al in 2,5 uur met de trein. De stad is niet alleen beroemd om zijn haven, mode en kunst, maar heeft ook prachtige historische en moderne architectuur en ga op zeker op zoek naar toffe streetart.

Citytrip treinreizen in Europa naar Antwerpen
Duurzame citytrip Berlijn met kinderen Brandenburger Tor

Berlijn

Berlijn is een stad vol met geschiedenis; van de rijke Duitse keizers, de tweede Wereldoorlog tot de Koude Oorlog en de Berlijnse muur. Tegenwoordig is het vooral ook een jonge bruisende stad, waar je alle wereldkeukens eet, je laat gaan in het bruisende uitgaansleven of fietst met kinderen langs de veel speeltuinen en je vergaapt in de mooie musea. Berlijn ligt op zo’n 6 uur treinen vanaf Utrecht. Lees over onze trip naar Berlijn en onze tips.

Londen

Wereldstad Londen heeft zoveel bezienswaardigheden, dat je eigenlijk niet genoeg hebt aan een korte citytrip. Van de Tower of London tot Buckingham Palace en het British Museum; je komt ogen en oren tekort om alles te zien. Bezoek ook vooral de kleurrijke vintage markten op Brick Lane, Greenwich en Portobello Road. En geniet van de vele vegan eettenten die de stad biedt. London St. Pancras bereik je vanaf Utrecht in circa 5 uur treinen.

Fietstocht in Parijs naar alle hoogtepunten

Parijs

Bezoek Parijs voor een romantische citytrip met twee, een cultureel uitje met een vriend, of laat je kinderen de iconische plekken zien, zoals de Eiffeltoren, Louvre en de gerestaureerde Notre Dame. De lichtstad is vanaf Utrecht bereikbaar in 4 uurtjes. Lees over onze duurzame citytrip met de trein naar Parijs>

Kopenhagen

Avant-garde stad Kopenhagen heeft een mix van moderne en historische attracties. Bovendien is deze Deense stad een oase voor fietsers en toeristen met kinderen. De stad is ideaal te doorkruisen te voet, op de fiets en bovendien heeft het uitstekend openbaar vervoer. Bezoek de gekleurde huisjes van Nyhavn, neem een kijkje bij de koninklijke familie op Amalienborg of vergaap je bij vrijstad Christiania. Kopenhagen is vanaf Utrecht in circa 13 uur bereikbaar. Lees onze citytrip naar Kopenhagen tips.

Duurzame citytrip Kopenhagen met kinderen
Citytrip treinreizen in Europa praag

Praag

Praag betovert je met zijn levendige Tsjechische cultuur, middeleeuwse architectuur en gezellige restaurants en terrassen. In de ‘Stad van honderd torens’ sla je zeker de Karelsbrug, Praagse Burcht en het astronomisch uurwerk op het oude stadsplein niet over. Met de nachttrein met je in 12 uur al in de Tsjechische hoofdstad.

Straatsburg

Onze Europese hoofdstad Straatburg is vaak niet een van de eerste steden waar je aan denkt voor een treinreis citytrip. Maar Straatsburg heeft een zeer pittoreske oude stad met vakwerkhuizen, mooie musea en een unieke keuken met Duitse en Franse invloeden. Sla zeker het Europees Parlement niet over, als je naar Straatsburg gaat, voor een kijkje in de keuken van onze Europese democratie. Straatsburg is vanaf Utrecht per trein in 6 uur te bereiken.

Citytrip treinreizen in Europa straatsburg

Brussel

Brussel wordt ook wel gezien als het centrum van Europa, al liggen andere steden natuurlijk veel centraler. Wel is het natuurlijk de thuisbasis van de Europese Unie, naast Straatsburg. De Belgische stad is beroemd om Manneken Pis, het Atomium, maar ook zeker de strip hoofdstad van onze continent. Vanaf Utrecht sta je al in 3,5 uur in het centrum Brussel.

Brugge

Brugge is een van de best bewaarde oude steden van Europa. Struin tijdens je treinreis citytrip langs de charmante grachten, flaneer door het Minnewaterpark, bezoek het middeleeuwse Belfort en de iconische Basiliek van het Heilig Bloed. Als je deze mooie Belgische stad bent, kun je zeker niet vertrekken voordat je een heerlijke pint hebt gedronken op een van de gezellige terrassen. Brugge is vanaf Utrecht Centraal zo’n 4 uur treinen.

beste citytrip treinreizen in Europa brugge
treintreizen citytrip europa luxemburg

Luxemburg

Luxemburg is geen grote stad en daarom ideale voor een weekend citytrip met de trein. Deze fascinerende stad heeft een mix van moderne en historische architectuur en heeft interessante musea om te bezoeken. De kazematten van ondergrondse gangen en vestingwerken zijn ook zeer de moeite waard om te bezoeken. In iets meer dan 3 uur ben je met de trein vanaf Utrecht in Luxemburg stad.

De beste citytrip treinreizen in Europa

Deze top 10 steden bieden elk uniek citytrip mogelijkheden die ideaal bereikbaar zijn per trein. Dat maakt deze bestemmingen fijne doelen voor je volgende duurzame citytrip. Heb jij een van deze citytrip treinreizen in europa gedaan? Ik hoor graag wat je favoriet is in de reacties hieronder.

Meer over duurzaam reizen lezen?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

Foto’s door Mascha Bongenaar, HPGruesen, Armennano, KaiPilger, Wobbuffet13 en Djedj.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *