Lekkere vegetarische budget recepten

De prijzen van mijn boodschappen lijken wel wekelijks te stijgen. Maar gezond en lekker vegetarisch koken hoeft gelukkig niet duur te zijn. Ik zocht lekkere vegetarische budget recepten voor je uit.

Makkelijk, vegetarisch én budget koken

Na een werkdag heb ik meestal geen zin om lang in de keuken te staan. De kinderen hebben trek na een schooldag en zijn moe. Toch wil een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten, die niet teveel kost. Een maaltijd die de kinderen graag eten, en die ook voedzaam en vers is. Dat is soms een lastige combinatie. Gelukkig heb ik een handvol lekkere en gemakkelijke vegetarische recepten, die ik uit mijn hoofd ken. Deze gerechten staan binnen een half uur op tafel. Én kosten allemaal 2,50 euro per portie of minder!

Pompoen curry met prei

Ik ben groot liefhebber van curry. Niet alleen zijn de meeste curry-gerechten snel te maken. Maar curry is ook een heerlijk budget recept. Deze pompoen curry met prei is geen uitzondering, want je kookt het al voor 2,00 euro per portie*.

pompoen curry met prei en kikkererwten
pompoen curry met prei en kikkererwten

Pasta met knolselderij

Een lekker bord pasta gaat er altijd in! Deze pasta met romige knolselderij saus en gegrilde paprika staat voor 2 euro per portie op tafel*. Als dat niet vegetarische genieten is!

romige pasta met knolselderij en gegrilde paprika
romige pasta met knolselderij en gegrilde paprika

Jackfruit stoofvlees

Een frietje stoofvlees smaakt altijd, zeker als het vegetarisch is! Deze plantaardige variant van stoofvlees maak je van de vrucht jackfruit. Je koopt het in blik in de supermarkt, en het heeft een goede textuur als vleesvervanger. Je maakt deze jackfruit stoofvlees klaar voor minder dan 2,10 euro per portie, inclusief frietjes.

Stoofvlees van jackfruit
Stoofvlees van jackfruit

Cajun pasta

Cajun pasta is een heerlijk romig gerecht. De toevoeging van spinazie maakt het een gezonde keuze. Eet het met volkoren pasta voor extra vezels. Je maakt dit al voor minder dan 1,85 euro per portie*.

Cajun pasta met paprika
Cajun pasta met paprika

Paste pesto

Pasta pesto is toch wel favoriet bij onze jongens. Deze variant met pesto gemaakt van spinazie is extra gezond. Zelfs met de toevoeging de pijnboompitten, is dit gerecht te maken voor 2,50 euro per persoon.

Pasta spinazie-pesto met courgette
Pasta spinazie-pesto met courgette

Tofu teriyaki

Dit heerlijke Aziatische gerecht is een budget kraker. Tofu teriyaki is heerlijk om van te smullen en eerlijk voor je portemonnee. Deze variant is dé manier waarop ik tofu wel heb leren waarderen. Lekker krokant en met een heerlijke saus.

krokante tofu met teriyakisaus
Krokante tofu met teriyakisaus

Vegan pasta bolognese

Pasta bolognese blijft een familieklassieker, die altijd in de smaak valt bij kinderen. Dit lekkere vegetarische budget recept kost maar 1,95 per portie*.

Vega pasta bolognese met linzen
Vega pasta bolognese met linzen

Lekkere vegetarische budget recepten

Deze budget recepten laten zien dat lekker vega(n) koken niet duur hoeft te zijn. Zo kun je op de kleintjes letten en toch een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Goed voor de portemonnee, de wereld en je gezondheid!

Welke favoriet ga jij als eerste maken?

Naast deze budget recepten is koken met restjes is heel budget vriendelijk. Lees mijn beste recepten tegen voedselverspilling> Top 5 weggegooid eten en gemakkelijke recepten tegen voedselverspilling.

Ook producten kopen met 35% korting, uit de tegen-voedselverspilling-bak of een Too Good to Go pakket ophalen zijn budget-vriendelijk en goed voor het milieu.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

*prijzen op basis van 4 personen, gecheckt op 29-04-2022 bij Albert Heijn.

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook...