6 favoriete plantaardige ontbijtjes | Duurzamekeuzes.com
voeding

6 favoriete plantaardige ontbijtjes

Op het gebied van voeding is plantaardig eten absoluut de meest duurzame keuze. Maar wat eet je nou als je gezond plantaardig wil ontbijten? Ik vertel je mijn 6 favoriete plantaardige ontbijtjes!

Plantaardig ontbijten

In de ochtend starten met een voedzaam en gezond ontbijt, geeft ons alle energie die we nodig hebben voor de rest van de dag. Ik heb geen zin om om 11u alweer trek te hebben, dus kies ik ervoor voldoende vezels en voedingsstoffen binnen te krijgen. Op die manier hou ik het met gemak vol tot de lunch. Mijn 6 favoriete plantaardige ontbijtjes zijn hier ideaal voor.

Ontbijtmuffins met appeltaart smaak

Ontbijtmuffins die smaken naar appeltaart; hier in huis de absolute favoriet. En het bakken is ook eenvoudig. Ik doe alle ingredienten in een kom, roer goed, en bak ze in (herbruikbare) muffinbakjes. Deze havermoutmuffins met appel en rozijnen bewaar je minstens een week in de koelkast. Ik doe ze in de ochtend 30 seconden in de magnetron, en smullen maar!

Havermoutmuffins met appel en rozijnen | Duurzamekeuzes.com
Havermoutmuffins met appel en rozijnen

Luchtige bananenpannenkoekjes

Pannenkoekjes als ontbijt gaan er altijd wel in. En dit recept is ook nog ideaal om gespikkelde of bruine bananen te gebruiken: hoe bruiner hoe lekkerder! Door de bakpoeder zijn ze heerlijk luchtig! Ontbijten met luchtige bananenpannenkoekjes zijn een heerlijk plantaardig begin van de dag.

Luchtige bananenpannekoekjes
Luchtige bananenpannekoekjes

Granola met plantaardige yoghurt

Zelfgemaakte granola verslaat met gemak elke granola die ik in de supermarkt kan kopen. In homemade granola kun je precies doen wat jij lekker vindt. En het is ook nog heel gemakkelijk om te maken. Mijn plantaardige granola is gemaakt van havervlokken, noten en rozijnen. Ik eet graag Alpro Mild & Creamy met granola en wat vers fruit.

Soyayoghurt met homemade granola en vers fruit
Soyayoghurt met homemade granola en vers fruit

Chiapudding

Naast yoghurt met granola, vind ik chiapudding ook heerlijk als fris ontbijt.
Ik neem:
125 ml plantaardige yoghurt
125 ml plantaardige melk
2 eetlepels chiapudding
Dit roer ik goed door elkaar en laat ik minimaal 30 minuten staan. Vaak maak ik dit de avond van tevoren al, en zet ik in de koelkast. Voor het opdienen voeg ik wat zaden en noten en vers fruit toe. In de winter is het ook lekker met gebakken appeltjes met kaneel. Houd je van wat zoeter, dan voeg je wat agavesiroop of maple sirop toe. Heerlijk om de dag te beginnen!

Chiapudding met zaden en vers fruit
Chiapudding met zaden en vers fruit

Appel pannenkoeken

Pannenkoeken zonder toegevoegde suikers, helemaal bomvol met granen en volledig gezoet door appels. Wat een heerlijk ontbijt om de dag mee te beginnen. Mijn recept voor appel havermoutpannenkoeken is ook absoluut kidsproof. Onze jongens eten hun vingers erbij op.

Recept: Appel havermout pannenkoeken | Duurzamekeuzes.com
Appel havermout pannenkoeken | Duurzamekeuzes.com

Bananen havermout muffins

Een snel ontbijt is makkelijk om een drukke dag mee te beginnen. Ik maak vaak bananen havermout muffins vooraf. In de ochtend warm ik ze 30 seconden in de magnetron en serveer ze. Zowel wij als de kinderen smullen ervan. Het is handig uit het vuistje te eten, zonder te kruimelen. Ideaal gezond en lekker ontbijt voor drukke ouders!

6 favoriete plantaardige ontbijtjes

In de ochtend beginnen met een 100% vegan ontbijt is lekker, gezond en simpel! Dit waren mijn 6 favoriete plantaardige ontbijtjes.

Lees ook: 5 tips voor duurzame keuzes voor op je bord

Wat eet jij het liefst in de ochtend?

6 favoriete plantaardige ontbijtjes | Duurzamekeuzes.com
Bewaar op Pinterest

Geef een reactie