6 favoriete plantaardige ontbijtjes

Op het gebied van voeding is plantaardig eten een duurzame keuze. Maar wat eet je nou als je gezond plantaardig wil ontbijten? Ik vertel je mijn 6 favoriete plantaardige ontbijtjes!

Plantaardig ontbijten

In de ochtend starten met een voedzaam en gezond ontbijt, geeft ons alle energie die we nodig hebben voor de rest van de dag. Ik heb geen zin om om 11u alweer trek te hebben, dus kies ik ervoor voldoende vezels en voedingsstoffen binnen te krijgen. Op die manier hou ik het met gemak vol tot de lunch. Mijn 6 favoriete plantaardige ontbijtjes zijn hier ideaal voor.

6 favoriete plantaardige ontbijtjes

Ontbijtmuffins met appeltaart smaak

Ontbijtmuffins die smaken naar appeltaart; hier in huis de absolute favoriet. En het bakken is ook eenvoudig. Ik doe alle ingrediënten in een kom, roer goed, en bak ze in (herbruikbare) muffinbakjes. Deze havermoutmuffins met appel en rozijnen bewaar je minstens een week in de koelkast. Ik doe ze in de ochtend 30 seconden in de magnetron, en smullen maar!

havermoutmuffins met appel en rozijnen
Luchtige bananenpannenkoekjes

Luchtige bananenpannenkoekjes

Pannenkoekjes als ontbijt gaan er altijd wel in. En dit recept is ook nog ideaal om gespikkelde of bruine bananen te gebruiken: hoe bruiner hoe lekkerder! Door de bakpoeder zijn ze heerlijk luchtig! Ontbijten met luchtige bananenpannenkoekjes zijn een heerlijk plantaardig begin van de dag.

Granola met plantaardige yoghurt

Zelfgemaakte granola verslaat met gemak elke granola die ik in de supermarkt kan kopen. In homemade granola kun je precies doen wat jij lekker vindt. En het is ook nog heel gemakkelijk om te maken. Mijn plantaardige granola is gemaakt van havervlokken, noten en rozijnen. Ik eet graag sojayoghurt met granola en wat vers fruit.

6 favoriete plantaardige ontbijtjes
appeltaart havermout ontbijt uit de oven

Gebakken appeltaart havermout

Je huis ruikt heerlijk naar appeltaart na het bakken van dit ontbijt. En het smaakt ook nog om je vingers bij af te likken. Dit appeltaart havermout ontbijt uit de oven is echt je nieuwe favoriete plantaardige ontbijt, dat beloof ik.

Ontbijtrepen met chocolade

Een traktatie als ontbijt, die ook nog eens gemakkelijk mee te nemen is; zoek niet verder! Deze bananen ontbijtrepen met chocolade maak je gemakkelijk vooraf. Zo heb je in ochtend een overheerlijk en gezond makkelijk plantaardig ontbijtje.

6 favoriete plantaardige ontbijtjes bananenrepen met chocolade

Wentelteefjes

Niet alleen zijn wentelteefjes een makkelijke manier om oud brood op te maken. Je maakt ze ook helemaal plantaardig met mijn eenvoudige recept. Na deze vegan wentelteefjes wil je nooit meer anders.

6 favoriete plantaardige ontbijtjes

In de ochtend beginnen met een 100% vegan ontbijt is lekker, gezond en simpel! Dit waren mijn 6 favoriete plantaardige ontbijtjes. Kies je ook voor een van deze lekkere ontbijtrecepten. Deel het met me op social media: @duurzamekeuzes

Meer duurzaam eten?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!