7 heerlijke recepten met appels

Appels zijn het hele jaar door te verkrijgen. En van Nederlandse bodem komen ook nog eens de heerlijkste appelrassen. Reden te meer om vaker een appeltje voor de dorst te nemen. En natuurlijk te bakken en koken met dit heerlijk fruit. Lees door voor 7 heerlijke recepten met appels.

Philip Fruittuin

Wij gingen in september weer appels plukken in Philips Fruittuin. In de jaren 1930 werd door de firma Philips in Eindhoven een boomgaard aangelegd. Dit project diende als werkverschaffingsproject, zodat werknemers tijdens de crisisjaren aan het werk konden blijven. Daarnaast werd het fruit gegeten door de medewerkers van de fabrieken. De Philips Fruittuin is vanaf 2008 weer in ere hersteld. Ook zijn er cursussen en activiteiten, zoals de appelplukdagen in september. Het is zo’n leuk herfstactiviteit om met de kinderen appels te gaan plukken. Ik vind het tof om zulke lokale initiatieven te steunen.

Op meer plekken in Nederland kun je zelf appels en peren plukken in boomgaarden:

https://www.instagram.com/p/CTcpJNaqp_K/

7 heerlijke recepten met appels

Appels kunnen op elke moment van de dag; bij het ontbijt, als tussendoortje, bij de lunch en natuurlijk het avondeten. Voor elk moment van de dag heb ik wel een recept. Scroll door voor 7 heerlijke recepten met appel.

Appel havermoutmuffins

Havermoutmuffins met appel en rozijnen zijn een heerlijk en gemakkelijk ontbijt. Ik maak dat muffins de dag van tevoren, zodat het zorgt voor een snel ontbijtje op een drukke dag voor de kinderen en mezelf.

Havermoutmuffins met appel en rozijnen
Havermoutmuffins met appel en rozijnen

Appelpannenkoeken

In het weekend bak ik graag pannenkoekjes als ontbijt. Deze appelpannekoekjes zijn gemaakt van havermout. Een heerlijke volkoren en gezonde start van de dag.

Appel-havermout pannenkoeken
Appel-havermout pannenkoeken

Overnight oats met appel

Appel is heerlijk om de dag mee te beginnen. Mijn overnight oats met appel is vlot klaar, en een traktatie in de ochtend. Want wie houdt er niet van gebakken appeltjes met kaneel?

Heerlijke winterse overnight oats
Overnight oats met gebakken appel en kaneel

Schoolkoek met appel

Met appel en havermout maak je deze lekkere snack om mee te nemen naar het werk of naar school. Deze schoolkoek met appel is heerlijk, en veel gezonder dan de kant-en-klaar verpakte koeken in de winkel.

Gezonde schoolkoek met haver en appel
Gezonde schoolkoek met haver en appel

Pompoensoep met appel

Pompoen en appel zijn een succesvolle combinatie in de soep. Mijn pompoensoep is kruidig door de currykruiden. De smaak van zoetzure appel maakt het helemaal af.

Zoete kruidige pompoensoep
Zoete kruidige pompoensoep

Meer koken met pompoen? Ga naar 6 x vegan koken met pompoen

Zuurkoolschotel met appel

Ook voor het avondeten zijn appels heerlijk om mee te koken. Vooral in deze lekkere zuurkoolschotel met appels is de combinatie van zuur en zoet erg smakelijk. De zoete hete bliksem zorgt ervoor dat onze kinderen smikkelen van deze zuurkoolschotel.

Vegetarische ovenschotel met zuurkool en appels
Vegetarische ovenschotel met zuurkool en appels

Appelkruimel

Een fijn toetje met appel kan natuurlijk niet ontbreken in mijn favoriete receptenlijstjes. Appelkruimel met havermout is een suikervrij volkoren toetje. Gezond, maar heerlijk genieten!

Appelkruimel van havermout
Appelkruimel van havermout

Verspillingsvrije tip

Heb je appelschillen en klokhuizen over? Gooi ze niet weg. Je kunt hier zelf appelazijn van maken. Klik hier door naar de werkwijze.

7 heerlijke recepten met appels

Appels vind ik heerlijk om te verwerken in gerechten. Deze recepten zijn dan ook lekker voor het ontbijt, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en als tussendoortje. Dus een appelrecept voor elk moment van de dag! Welk gerecht ga jij als eerste maken?

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. Denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

Laat een reactie achter

Lees ook...