6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

Inspiratie voor vegetarisch koken vinden is niet altijd makkelijk. En in een warme augustusmaand is een beetje eenvoudig eten dan ook nog eens fijn. Ik deel mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus.

Seizoensgroenten

Kiezen voor seizoensgroenten is beter voor het milieu. De groenten zijn vaak in de volle grond geteeld, en niet in een kas, waardoor er veel minder energie nodig is. Dat maakt seizoensgroenten een duurzame keuze! In augustus is er heel veel keuze uit de heerlijkste seizoensgroenten, zoals courgette, broccoli, venkel, bieten, snijbiet, komkommer, tomaat, radijs en paprika. Ik geef je 6 recepten om te gebuiken als inspiratie voor je vegetarische maaltijd.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

Vegetarische paella

De vegetarische paella van Francesca Kookt doet me denken aan Barcelona. Zeker als ik kook in de paella-pan, die ik in Barcelona kocht op mijn huwelijksreis. De paella koken kost wel wat tijd, maar is niet moeilijk om te maken. En de kinderen vinden ‘m ook heerlijk.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus
Vegetarische paella | Francesca kookt

Burrito

Een burrito staat vlot op tafel. En deze variant is gevuld met quinoa, peulvruchten en volop groenten. Dat maakt het een heerlijk gezond gerecht en favoriet bij alle gezinsleden.

vegan burrito met paprika, courgette en zwarte bonen
Vegan burrito met paprika, courgette en zwarte bonen

Tikka massala

Dat ik gek ben op curry is geen geheim. Mijn jongens vinden ook alles met naan erbij lekker, dus zo is deze kindvriendelijke tikka massala ontstaan, die ik deelde op groene lifestyle magazine TheGreenlist. Lekker, gezond en ook nog snel klaar; daarmee blijft deze zeker een fijn achterhoofdrecept.

vega seizoensgroenten augustus
Kindvriendelijke tikka massala

Mexicaanse salade

Een koude salade is ideaal op een warme zomerse dag in augustus. Voor deze Mexicaanse maaltijdsalade met zwarte en kidneybonen sta je niet lang in de keuken. Heerlijk voor lekker lange zomerdagen, wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Met deze maaltijdsalade tover je wel een gezond gerecht op tafel, waar ook de kinderen van zullen genieten!

Mexicaanse salade met zwarte en kidneybonen
Mexicaanse salade

Chili sin carne

Chili sin carne is een absolute favoriet hier in huis. Lekker veel specerijen maken het een heerlijk gerecht. En de bonen zorgen voor een gezonde en voedzame maaltijd. Ik serveer de Chili sin carne met rijst of aardappelpuree. Of zelfs met tortillachips, voor een lekkere simpele variant.

Chili sin carne
Chili sin carne

Pasta pesto

Pasta pesto is een heerlijk snel gerecht. En niet te vergeten favoriet bij de kinderen! Door de pesto te maken met spinazie en zonnebloempitten ontstaat een heerlijk gezonde variatie, met extra verborgen groenten.

Pasta spinazie-pesto met courgette
Pasta spinazie-pesto met courgette

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

Stook de kolen liever aan deze dagen? Kijk dan ook eens bij mijn vegetarische BBQ tips, of bij mijn vakantie vega-tips. Ook de recepten van juli kook je met seizoensgroenten, die in augustus ook nog goed verkrijgbaar zijn.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Laat een reactie achter

Lees ook...