6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus
6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

Inspiratie voor vegetarisch koken vinden is niet altijd makkelijk. Ik snap dat vegetarisch koken een uitdaging kan zijn. In augustus is een beetje eenvoudig eten dan ook nog eens fijn. Ik deel mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus.

Seizoensgroenten

Kiezen voor seizoensgroenten is beter voor het milieu. De groenten zijn vaak in de volle grond geteeld, en niet in een kas, waardoor er veel minder energie nodig is. Dat maakt seizoensgroenten een duurzame keuze! In augustus is er heel veel keuze uit de heerlijkste seizoensgroenten, zoals courgette, broccoli, venkel, bieten, snijbiet, komkommer, tomaat, radijs en paprika. Ik geef je 6 recepten om te gebuiken als inspiratie voor je vegetarische maaltijd.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

Vegetarische paella

De vegetarische paella van Francesca Kookt doet me denken aan Barcelona. Zeker als ik kook in de paella-pan, die ik in Barcelona kocht op mijn huwelijksreis. De paella koken kost wel wat tijd, maar is niet moeilijk om te maken. En de kinderen vinden ‘m ook heerlijk.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus
Vegetarische paella | Francesca kookt

Pasta stroganoff

Deze pasta met spinazie en heerlijke stroganoff is een blijvertje hier. Al vind onze middelste champignons niet het allerlekkerste. Toch smaakt deze champignonstroganoff met tagliatelle van Brenda Kookt meestal alle 5 de gezinsleden goed. Een gezond pastarecept, dat in 30 minuten op tafel staat, boordevol groenten.

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus
Stroganoff met spinazie en champignons | Brenda Kookt

Tofu curry

Dat ik gek ben op curry is geen geheim. Mijn jongens vinden ook alles met rijst erbij lekker, dus zo is deze tofu tikka met aubergine van MyFoodBlog een succesvol recept op onze eettafel. Lekker, gezond en ook nog snel klaar; daarmee blijft deze zeker een fijn achterhoofdrecept.

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus
Tofu tikka massala | MyFoodBlog

Pilav schotel

Deze vegetarische pilav schotel met courgette en noten van Uit Pauline’s Keuken is een kleurrijk eenpansgerecht. Met groenten, noten en zilvervliesrijst tover je een voedzaam gerecht op tafel in een half uur tijd.

Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus
Vegetarische pilav | Uit Pauline’s keuken

Chili sin carne

Chili sin carne is een absolute favoriet hier in huis. Lekker veel specerijen maken het een heerlijk gerecht. En de bonen zorgen voor een gezonde en voedzame maaltijd. Ik serveer de Chili sin carne met rijst of aardappelpuree. Of zelfs met tortillachips, voor een lekkere simpele variant.

Chili sin carne
Chili sin carne

Lasagne

Ik hou van lasagne. Maar als het warm weer is, heb ik niet vaak zin om daarvoor een uur in de keuken te staan. En meestal zit ik niet te wachten op een gerecht dat wellicht zwaar op de maag ligt. Deze zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika van Brenda Kookt staat vlot in de oven. En de lasagne is ook nog heerlijk licht. Een vegetarisch feestje op je bord!

https://brendakookt.nl/2020/03/11/champignon-stroganoff-met-tagliatelle/
Zomerse lasagne van courgette met gegrilde paprika | Brenda Kookt

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in augustus

Stook de kolen liever aan deze dagen? Kijk dan ook eens bij mijn vegetarische BBQ tips, of bij mijn vakantie vega-tips. Ook de recepten van juli kook je met seizoensgroenten, die in augustus ook nog goed verkrijgbaar zijn. Kijk ook bij mijn favoriete recepten op mijn Pinterest bord Dinner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Laat een reactie achter