6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli
6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli

Nederlandse en Europese seizoensgroenten uit de volle grond zijn een duurzame keuze. In juli is er keuze genoeg uit de heerlijkste seizoensgroenten om mee te koken. Ik vertel je mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli.

Seizoensgroenten

De zomer is een tijd van overvloed. Vooral ook op je bord. Zoveel heerlijke groenten en fruit komen dan vers van het land. Andijvie, bloemkool, broccoli, erwten, courgette, sla, wortelen, paprika, tomaten; er is teveel om op te noemen in juli. Een overzicht van alle seizoensgroenten vind je bij Velt.

Maar wat maak je ermee? Ik geef je inspiratie met heerlijke zomerse gerechten; mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli.

Recepten met seizoensgroenten in juli

Auberginecurry

Ik ben zelf een enorme fan van curry. Je kunt zoveel kanten op met curry. En je kunt er zoveel heerlijke groenten in kwijt. Deze auberginecurry van FrancescaKookt is een heerlijke vegetarische curry, vol met groenten en peulvruchten. Het gerecht is niet pittig, waardoor ook kinderen het heerlijk zullen vinden.

Auberginecurry met kidneybonen van FrancescaKookt
Auberginecurry met kidneybonen van FrancescaKookt

Tomatensoep

Eรฉn van onze favoriete recepten is de Geroosterde tomatensoep van de Club van Relaxte Moeders. Ik heb het Relax Mama Kookboek ook in de kast staan, en het heeft sowieso veel kinderproof favo’s. Maar deze is perfect voor een luie woensdagmiddag. Tomaten en knoflook in de oven, en anderhalf uur niks doen. Klinkt goed?! Deze soep heeft vooral veel tijd nodig, maar weinig actie. Een absolute aanrader met een geroosterde boterham, of croutons van oud brood.

Geroosterde tomatensoep van Relax Mama
Geroosterde tomatensoep van Relax Mama

Mexicaanse salade

Een koude salade is ideaal op een warme zomerse dag in juli. Voor deze Mexicaanse maaltijdsalade met gierst van De Groene Meisjes sta je niet lang in de keuken. Heerlijk voor lekker lange zomerdagen, wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Met deze maaltijdsalade tover je wel een gezond gerecht op tafel, waar ook de kinderen van zullen genieten!

Mexicaanse maaltijdsalade met gierst van De Groene Meisjes
Mexicaanse maaltijdsalade met gierst van De Groene Meisjes

Pasta carbonara

Pasta worden door onze kinderen met gejuich ontvangen aan tafel. Deze vegetarische pasta carbonara van Veggie Reporter heeft meer groenten in zich, dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Super lekker en makkelijk om je kinderen wat meer groenten te laten eten. Een veel gezondere en volledig plantaardige variant van het origineel, waar we allemaal van smullen.

Pasta carbonara van VeggieReporter
Pasta carbonara van VeggieReporter

Tomatencouscous met tuinbonen

Deze tomatencouscous met tuinbonen staan snel op tafel, met kant-en-klare falafel. Ik bak graag mijn falafel zelf, volgens het recept van 24Kitchen of Brenda Kookt. In juli zijn tuinbonen vers te krijgen, zeker bij de groenteboer of op de markt.

Tomatencouscous met tuinbonen en falafel - Jumbo
Tomatencouscous met tuinbonen en falafel – Jumbo

Broccoli quiche

We zijn hier thuis dol op quiche. Meestal noem ik het taart, en dan wordt het door onze jongens zeker met gejuich ontvangen. Regelmatig koop ik kant-en-klaar quichedeeg in de supermarkt. Maar voor deze broccoli quiche van Blackbirds and cakes maak je het deeg ook helemaal zelf. En dat is eigenlijk ook makkelijker dan je in eerste instantie wellicht denkt. De quiche wordt verder helemaal plantaardig gemaakt, dus met tofu in plaats van eieren. Dat was voor mij ook even wennen; maar de smaak is er niet minder om!

Broccoli quiche van Blackbirds and cakes
Broccoli quiche van Blackbirds and cakes

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli

Dit waren mijn 6 favoriete recepten met seizoensgroenten in juli. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook bij mijn favoriete recepten van juni en mei, of op mijn Pinterest bord Dinner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Wat zet jij graag op tafel in de zomer? Laat het me weten in de comments, zo delen we onze inspiratie. ๐Ÿ˜‰

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli | Duurzamekeuzes.com
Bewaar op Pinterest

Geef een reactie