6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli

Geroosterde tomatensoep met venkel

Nederlandse en Europese seizoensgroenten uit de volle grond zijn een duurzame keuze. In juli is er zoveel lekkers van het seizoen om mee te koken. Ik vertel je mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli.

Seizoensgroenten

De zomer is een tijd van overvloed. Vooral ook op je bord. Zoveel heerlijke groenten en fruit komen dan vers van het land. Andijvie, bloemkool, broccoli, erwten, courgette, sla, wortelen, paprika, tomaten; er is teveel om op te noemen in juli. Een overzicht van alle seizoensgroenten vind je bij Velt. Maar wat maak je ermee? Ik geef je inspiratie met heerlijke zomerse gerechten; mijn favoriete 6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli.

Recepten met seizoensgroenten in juli

Koude schotel

Deze aardappelsalade is een recept uit mijn jeugd. Mijn moeder maakt deze koude schotel al toen ik een kind was op warme zomerdagen. Mijn variant van koude schotel is minstens zo lekker en volledig plantaardig.

Vegan koude schotel
Vegan koude schotel

Tomatensoep

Eén van onze favoriete recepten is geroosterde tomatensoep met venkel. Deze is perfect voor een luie woensdagmiddag. Tomaten en knoflook in de oven, en een uur niks doen. Klinkt goed?! Deze soep heeft vooral veel tijd nodig, daarna staat ie best vlot op tafel. Een absolute aanrader met een geroosterde boterham, of croutons van oud brood.

Geroosterde tomatensoep met venkel
Geroosterde tomatensoep

Cajun pasta met paprika

Een snel pasta gerecht dat net iets anders is dan anders. De cajunkruiden door deze pasta en de paprika geven het een Amerikaanse Deep South smaak. En het staat ook nog in 15 minuten op tafel. Deze romige cajun pasta met paprika is een heerlijk zomers gerecht.

Cajun pasta met paprika
Cajun pasta met paprika

Lasagne met koolrabi

Deze vegetarische lasagne met koolrabi en linzen is een kleurrijke ovenschotel. Deze lasagne zit boordevol groenten en eiwitrijke peulvruchten voor een voedzame gezonde zomermaaltijd.

Vegetarische lasagne van koolrabi met linzen
Vegetarische lasagne van koolrabi met linzen

Quiche met romanesco

Een quiche is een heerlijke maaltijd voor buiten in de tuin. Of neem deze groentetaart mee naar een picknick in het park. Wij serveren deze quiche met romanesco en prei graag met een frisse salade ernaast.

Quiche met romanesco en prei
Quiche met romanesco en prei

Krokante tofu met broccoli

Toen we vegetarisch gingen eten had ik nog nooit echt tofu gegeten. Maar op de juiste manier klaargemaakt is dat zo lekker. Zoals de krokante tofu met teriyakisaus bewijst, is tofu een heerlijke aanvulling op je vegetarisch kookrepetoire. Met seizoensgroente broccoli is deze maaltijd ook nog lekker gezond.

krokante tofu met teriyakisaus
krokante tofu met teriyakisaus

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in juli

Dit waren mijn 6 favoriete recepten met seizoensgroenten in juli. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook bij mijn favoriete recepten van juni en mei, of op mijn Pinterest bord Dinner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *