Duurzame & budget meivakantie tips
Mijn ervaring met een elektrische deelauto
,

Duurzaam rijden: mijn ervaring met een elektrische deelauto

Nederland kent 8,7 miljoen personenauto's en 8,1 miljoen huishoudens. De meeste Nederlandse huishoudens hebben een of meerdere auto's voor eigen gebruik. Maar die auto's staan 23 van de 24 uur stil. Deelauto's zouden een oplossing kunnen zijn voor dit probleem. Maar hoe werkt een deelauto? En hoe duurzaam is het? Ik testte het uit en vertel je mijn ervaring met een elektrische deelauto.
Leukste plekjes voor een vakantie in de Elzas

Vakantie in de Elzas: ontdek de leukste plekjes

Onze vakantie in de Elzas bleek een schot in de roos. Wat en verrassende streek waar we ons geen moment verveelden. Mooie bergen met schitterende vergezichten, valleien met uitgestrekte wijngaarden, pittoreske stadjes, culturele hotspots en de heerlijke Frans-Duitse keuken. Ik neem je mee naar de leukste plekjes voor een vakantie in de Elzas.
Zo is een staycation een heerlijke vakantie

Zo maak je van een staycation een heerlijke vakantie

Vakantie staat voor veel mensen synoniem aan reizen. Maar is dat wel nodig voor een fijne vakantie? In Nederland of thuis heb je zeker een heerlijke vakantie. De staycation wint daarom de laatste jaren terrein! Dat is niet alleen goed voor je budget, het is ook een hele duurzame keuze. Met deze toffe tips is je staycation een heerlijke vakantie te maken.
Tips voor minder afval op reis
,

Zo maak je minder afval op reis

Thuis heb ik mijn afvalberg tegenwoordig best aardig onder controle. Maar als we onderweg zijn, dagtripje maken of op vakantie gaan is het vaak moeilijker on niet teveel afval te veroorzaken. Zoals bij alles: een goede voorbereiding is het halve werk. Dus lees mijn tips voor minder afval op reis.
Duurzame citytrip Kopenhagen met kinderen

Duurzame citytrip Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen is een van de meest kindvriendelijkste steden van Europa. De stad kent twee pretparken, een dierentuin, aquarium en tientallen toffe musea. Hoog tijd voor een duurzame citytrip met de trein naar Kopenhagen met kinderen.
Tips voor een toffe duurzame vakantie

Tips voor een toffe duurzame vakantie

Voor vervoer, locatie, accommodatie of activiteiten op vakantie kun je duurzame keuzes maken. Lees mijn tips voor een toffe duurzame vakantie.
Duurzaam op vakantie met de trein

Duurzaam op vakantie met de trein

Het vervoer tijdens je vakantie heeft de grootste impact van je reis. Als je het vliegtuig en auto laat staan is dat een duurzame keuze! Treinreizen is een van de meeste duurzame manieren om op vakantie te gaan. Lees verder wat er zo leuk isโ€ฆ
6 simpele vegan recepten voor de camping
,

6 simpele vega(n) recepten voor de camping

Lange zomerdagen met volop zon, pret en lanterfanten. Daar horen simpele recepten bij, die vlot klaar zijn. En het liefst ook nog een beetje gezond. Ik tip je 6 simpele vegetarische recepten voor op de camping.
10 tips voor duurzamer kamperen

10 tips voor duurzamer kamperen

Kamperen is een duurzamer manier van vakantie vieren, zeker in vergelijking met een vliegvakantie naar een ver tropisch oord. Maar ook als je gaat kamperen, kun je extra duurzame keuzes maken die een verschil maken. Ik zet 10 tips voor duurzaam kamperen op een rijtje.