Aan de slag

Duurzame keuzes maken is meestal een kwestie van gewoon beginnen. Toen ik in 2018 startte met duurzamer leven wist ik zelfs nog weinig van het onderwerp. Maar al doende heb ik zoveel geleerd. Dat deel ik hier, zodat jij niet bij nul hoeft te beginnen. Wil je zelf aan de slag met je klimaatimpact? Geen nood, want ik help je op weg met tips, duurzame lifehacks en recepten. Wil je vandaag nog beginnen?

Begin hier:

Aan de slag met duurzame keuzes

Ketting kledingruil

De kledingindustrie is een vervuilende en oneerlijke sector. Meer tweedehands kleding kopen of zelfs delen zorgt ervoor dat je bijdraagt aan een eerlijker en groenere wereld. Onderling met anderen uit hetzelfde dorp en stad kleding ruilen, die je zelf niet meer draagt, is makkelijker dan je denkt. Je maakt er een ander blij mee! En jezelf!

Lees meer over de Clothingloop kledingruil>

KlimaatGesprekken

De workshopreeks van KlimaatGesprekken helpt je en inspireert je. Met je klimaatcoaches ga je in 6 workshops samen bekijken waar je impact ligt, en wat je kunt doen om klimaatvriendelijker te leven. Met praktische tips en ondersteuning kies je je eigen doelen, die passen bij jouw situatie. Vanaf 2024 start een offline workshopreeks in gemeente Maashorst en Meijerijstad.

Lees meer>

Groene Mafkezen de podcast

Groene Mafkezen – de duurzame podcast

Ben je op zoek naar inspiratie om duurzamer te leven? Wil je horen welke dilemma’s anderen hebben en hoe ze dat oplossen? Wil je tips, nieuws en voorspellingen? Alfred Slomp, Saul de Boer en Mascha Bongenaar maken sinds 2023 samen de podcast Groene Mafkezen. Elke maandagochtend staat er een nieuwe aflevering klaar op jouw favoriete podcast kanaal. Zo krijg je wekelijks jouw inspiratie voor je groene lifestyle.

Luister naar Groene Mafkezen