Groene Mafkezen: spraakmakende podcast over duurzaam leven

Mascha Bongenaar, oprichter van Duurzamekeuzes.com en Alfred Slomp, spreker en auteur van o.a. Wat je wél kunt doen starten met de podcast Groene Mafkezen. Deze boeiende nieuwe podcastserie benadert duurzaamheid met een lach en een doel. Ga luisteren naar Groene Mafkezen: spraakmakende podcast over duurzaam leven!

Ga mee op duurzaam avontuur!

Klimaatverandering zorgt nogal eens voor zorgen. Maar ook polarisatie ligt op de loer! Niet in de Groen Mafkezen podcast. We nemen de luisteraar meer op een avontuurlijk pad naar een groene, eerlijke wereld. Met de geuzennaam Groene Mafkezen belichten we de leuke kanten van duurzaam leven. Ook duiken we in de valkuilen en dilemma’s waarmee velen worden geconfronteerd. Maar denk niet dat deze podcast zwaar op de maag ligt! We benaderen klimaatverandering en onszelf met een gezonde dosis humor en een praktisch handelingsperspectief waardoor de Groene Mafkezen-podcast luisteraars een unieke ervaring biedt. Mascha brengt haar expertise op het gebied van duurzaamheid in en Alfred voegt zijn prikkelende kijk op zaken toe. Zo bekijken we in de podcast het duurzame nieuws van de week, geven we praktische tips en bespreken vermakelijke anekdotes. Of je nu een doorgewinterde groene veteraan bent of net begint met het verkennen van duurzame keuzes, de Groene Mafkezen hebben voor iedereen iets te bieden. Elke week een nieuwe aflevering live!

Groene Mafkezen: spraakmakende podcast over duurzaam leven

Groene Mafkezen: de podcast

Groene Mafkezen is een initiatief van Mascha Bongenaar (DuurzameKeuzes.com) en Alfred Slomp (spreker en auteur van Wat je wél kunt doen), die hun krachten bundelen om duurzaamheid op een verfrissende en humoristische manier te benaderen.

Vanaf 20 november is Groene Mafkezen te beluisteren op je favoriete streamingsdienst. Vergeet niet om Groene Mafkezen te volgen om geen enkele aflevering te missen!

3 antwoorden
  1. Marjan den Hertog
    Marjan den Hertog zegt:

    Hoi Mascha en Alfred,
    We kregen van vrienden een kennismakingsbox van Hello Fresh cadeau. We hebben 3 vegetarische gerechten gekozen en dat was heel lekker. Nu ontdekte ik dat er nog veel meer van dit soort maaltijdboxen bestaan. Beter Bio, Veganistische, enzovoorts. Ook heeft Hello Fresh een selectie menu’s waarbij ze claimen 51% minder CO2 uitstoot te hebben dan de gewone recepten. Ook wordt er gezegd dat er 37% minder voedsel wordt verspild door maaltijdboxen. Dat kan ik me in het algemeen voorstellen, omdat alles op exacte hoeveelheid voor twee personen wordt aangeleverd. Maar wij gooien normaal gesproken ook nooit iets weg (we doen wekelijks boodschappen bij Lidl en AH). Wat me opvalt aan de maaltijdboxen is dat er veel verpakking wordt gebruikt.
    Kunnen jullie een keer in je podcast aandacht besteden aan maaltijdboxen? Ik ben wel benieuwd hoe jullie aankijken tegen de duurzaamheidsclaims van Hello Fresh en andere boxen. Vast bedankt. Groetjes, Marjan

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *