6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Vega pasta bolognese met linzen

Kiezen voor seizoensgroenten is goed voor het milieu. In april is er weer keuze genoeg aan heerlijke groenten van de akker uit Nederland en Europa. Maar welke vegetarische recepten kook je met deze seizoensgroenten in april. Ik vertel je mijn 6 favorieten.

Seizoensgroenten

Verse groenten staan bij ons liefst dagelijks op het menu. Seizoensgroenten zijn een duurzame en lekkere keuze. Ze zijn in overvloed verkrijgbaar en meestal goedkoper dan andere groenten.

April

In april merk je echt dat het lente is qua seizoensgroenten. Een paar van mijn favoriete seizoensgroenten zijn in april weer verkrijgbaar zoals asperges, rabarber, en sperziebonen. Door ons groentenabonnement staan ze min of meer vanzelf op ons weekmenu.

Recepten met seizoensgroenten in april

Dit zijn mijn 6 favoriete vegetarische recepten met seizoensgroenten in april:

1 Linzen bolognese

Het favoriete gerecht hier in huis is pasta met rode saus. Dat was het toen we nog vlees aten, en deze vegetarische versie gaat er ook in als koek bij de kinderen. Onze jongens zijn gewoon dol op spaghetti bolognese. De vega pasta bolognese met linzen is een super variatie op deze familileklassieker.

Vega pasta bolognese met linzen
Vega pasta bolognese met linzen

2 Lasagne met groene asperges

Ik zou geen Brabander zijn, als ik niet graag asperges at. De witte asperges heb ik het dan wel over. Groene asperges eten we minder vaak. Maar ze zijn heerlijk in deze lasagne met groene asperges en doperwten van De Hippe Vegetariër. Frisgroene lente op je bord!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Lasagne met asperges | De Hippe Vegetariër

3 Gnocchi met spinazie

Gnocchi is zo’n gemakkelijk basis voor een gezinsmaaltijd. Mijn kinderen lusten het graag. Ideaal voor een drukke werkdag, omdat ze zo snel klaar zijn. Deze Gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat staat binnen een half uurtje op tafel. Nederlandse spinazie is er in april weer volop, en is een duurzame keuze.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Gnocchi met spinazie | FrancescaKookt

4 Thaise groene curry

Curry is echt mijn favoriete gerecht; heerlijk gekruid, pittig (of niet met de kinderen) en je kunt er bijna alle groenten wel in kwijt. Dit recept van De Hippe Vegetariër voor Thaise groene curry ramen vinden de jongens ook lekker. En voor de volwassenen maak ik hem wat pittiger met wat hete saus op tafel.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Thaise groene curry | De Hippe Vegetariër

5 Risotto met venkel

Venkel at ik zelden voordat we een groente-abonnement hadden. Maar ik hou van nieuwe smaken uitproberen. En venkel vinden we hier allemaal heerlijk zo blijkt. Deze Venkelrisotto van Vegetus is helemaal plantaardig. Wij eten hem graag met een lekkere salade met bijvoorbeeld tomaten erbij!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Venkelrisotto | Vegetus

6 Stroganoff met snijbonen

Plantaardig koken op een klein budget is heus niet zo moeilijk. Bij Wat Eet Je Dan Wel vond ik deze Stroganoff met snijbonen en rijst, die niet veel hoeft te kosten. En hij staat ook nog een snel op tafel. Wat wil je nog meer? Wij smullen er in ieder geval van. En voor de fijnproevers doet mijn echtgenoot een scheutje rode wodka door de stroganoff saus ;-).

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Stroganoff | WatEetJeDanWel

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april

Dit waren mijn lijstje vegetarische recepten met seizoensgroenten in april. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook eens bij de tips met seizoensgroenten voor maart of mei. Of kijk op mijn Pinterest bord Diner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Wat is jouw favoriete lente gerecht?

Laat een reactie achter