6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april

Vega pasta bolognese met linzen

Kiezen voor seizoensgroenten is goed voor het milieu. In april is er weer keuze genoeg aan heerlijke groenten van de akker uit Nederland en Europa. Maar welke vegetarische recepten kook je met deze seizoensgroenten in april? Ik vertel je mijn 6 favorieten.

Seizoensgroenten

Verse groenten staan bij ons liefst dagelijks op het menu. Seizoensgroenten zijn een duurzame en lekkere keuze. Ze zijn in overvloed verkrijgbaar en meestal goedkoper dan andere groenten.

Lees ook: Waarom seizoensgroenten een duurzame keuze zijn

Recepten met seizoensgroenten in april

In april merk je echt dat het lente is qua seizoensgroenten. Een paar van mijn favoriete seizoensgroenten zijn in april weer verkrijgbaar zoals asperges, spinazie en raapsteeltjes. Verder zijn in april verkrijgbaar uit Hollandse volle grond: aardappelen, andijvie, bloemkool, groene selderij, paddenstoelen, prei, knolraap, radijsjes, rode bieten, uien en witlof. Dit zijn mijn 6 favoriete vegetarische recepten met seizoensgroenten in april:

Linzen bolognese

Het favoriete gerecht van onze jongens is pasta met rode saus. Dat was het toen we nog vlees aten. En deze vegetarische versie gaat er ook in als koek bij de kinderen. Onze jongens zijn gewoon dol op spaghetti bolognese. De vega pasta bolognese met linzen is een super variatie op deze familieklassieker.

Vega pasta bolognese met linzen
Vega pasta bolognese met linzen

Lasagne met groene asperges

Ik zou geen Brabander zijn, als ik niet graag asperges at. De witte asperges heb ik het dan wel over. Groene asperges eten we minder vaak. Maar ze zijn heerlijk in deze lasagne met groene asperges en doperwten van De Hippe Vegetariër. Frisgroene lente op je bord!

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Lasagne met asperges | De Hippe Vegetariër

Gnocchi met spinazie

Gnocchi is zo’n gemakkelijk basis voor een gezinsmaaltijd. Mijn kinderen lusten het graag. Ideaal voor een drukke werkdag, omdat ze zo snel klaar zijn. Deze Gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat staat binnen een half uurtje op tafel. Nederlandse spinazie is er in april weer volop, en is een duurzame keuze.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Gnocchi met spinazie | FrancescaKookt

Vegan gele linzen-curry met spinazie

Curry is echt mijn favoriete gerecht; heerlijk gekruid, pittig (of niet met de kinderen) en je kunt er bijna alle groenten wel in kwijt. Dit recept van The Greenlist voor gele linzen-curry met spinazie is heerlijk. Serveer met een heerlijke zelfgebakken naan of rijst.

Vegan linzen curry met spinazie van TheGreenlist
Vegan linzen curry met spinazie van TheGreenlist

Witlofschotel uit de oven

Deze witlofschotel staat bij ons regelmatig op het menu. Deze familieklassieker is echt favoriet bij onze jongens. En sinds ik hem helemaal plantaardig kan maken, ook weer bij.

Plantaardig witlofschotel uit de oven
Plantaardige witlofschotel uit de oven

Bloemkool soep

Plantaardig koken op een klein budget is niet zo moeilijk met een lekkere soep. Deze bloemkool-prei soep zit boordevol groenten. En je gooit helemaal niets weg!  Serveer de soep als lunch, of met een broodje of croutons als eenvoudige avondmaaltijd.

6 vegetarische recepten met seizoensgroenten in april
Bloemkool-prei soep

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april

Dit waren mijn lijstje vegetarische recepten met seizoensgroenten in april. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook eens bij de tips met seizoensgroenten voor maart of mei. Of kijk op mijn Pinterest bord Diner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Wat is jouw favoriete lente gerecht?

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *