6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april

Kiezen voor seizoensgroenten is goed voor het milieu. In april is er weer keuze genoeg aan heerlijke groenten van de akker uit Nederland en Europa. Maar welke vegetarische recepten kook je met deze seizoensgroenten in april? Ik vertel je mijn 6 favorieten.

Seizoensgroenten

Verse groenten staan bij ons liefst dagelijks op het menu. Seizoensgroenten zijn een duurzame en lekkere keuze. Ze zijn in overvloed verkrijgbaar en meestal goedkoper dan andere groenten.

Recepten met seizoensgroenten in april

In april merk je echt dat het lente is qua seizoensgroenten. Een paar van mijn favoriete seizoensgroenten zijn in april weer verkrijgbaar zoals asperges, spinazie en raapsteeltjes. Verder zijn in april verkrijgbaar uit Hollandse volle grond: aardappelen, andijvie, bloemkool, groene selderij, paddenstoelen, prei, knolraap, radijsjes, rode bieten, uien en witlof. Dit zijn mijn 6 favoriete vegetarische recepten met seizoensgroenten in april:

Linzen bolognese

Het favoriete gerecht van onze jongens is pasta met rode saus. Dat was het toen we nog vlees aten. En deze vegetarische versie gaat er ook in als koek bij de kinderen. Onze jongens zijn gewoon dol op spaghetti bolognese. De vega pasta bolognese met linzen is een super variatie op deze familieklassieker.

vegetarische recepten met seizoensgroenten in april linzen bolognese
Pizza calzone met spinazie en champignons

Pizza calzone met spinazie

Soep is altijd een goed idee op een drukke werkdag. Ik maak het graag de dag van tevoren. Dan hoef ik het op een drukke werkdag alleen maar op te warmen. Deze minestronesoep is een maaltijdsoep boordevol gezonde groenten.

Lasagne van tempeh

Lasagne is een heerlijk familierecept. Mijn kinderen lusten het graag. Deze gezonde lasagne met verse groenten en tempeh staat is een heerlijke plantaardige variant op deze klassieker. Nederlandse spinazie is er in april weer volop, en is een duurzame keuze. Zo geniet je in deze lasagne optimaal van deze lentegroente.

gezonde lasagne met verse groenten en tempeh
Vegatarische recepten april seizoensgroenten asperges

Vegan Brabantse asperges

Als de lente komt, komt het witte goud ook weer met hun kopje boven de grond. Als echte Brabantse ben ik dol op witte asperges. Deze plantaardige versie van het klassieke Brabantse recept is overheerlijk! Je maakte deze plantaardige Brabantse asperges met scrambled tofu en serveert met vegan ham en gesmolten botersaus.

Witlofschotel uit de oven

Deze witlofschotel staat bij ons regelmatig op het menu. Deze familieklassieker is echt favoriet bij onze jongens. En sinds ik hem helemaal plantaardig kan maken, ook weer bij.

vegetarische recepten met seizoensgroenten in april witlofschotel
Recepten met seizoensgroenten in april: bloemkool prei soep

Bloemkoolsoep

Plantaardig koken op een klein budget is niet zo moeilijk met een lekkere soep. Deze bloemkool-prei soep zit boordevol groenten. En je gooit helemaal niets weg!  Serveer de soep als lunch, of met een broodje of croutons als eenvoudige avondmaaltijd.

6 Vegetarische recepten met seizoensgroenten in april

Dit waren mijn lijstje vegetarische recepten met seizoensgroenten in april. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor vega(n) koken? Kijk ook eens bij de tips met seizoensgroenten voor maart of mei. Of kijk op mijn Pinterest bord Diner Veggie en Vegan voor meer recepten.

Wat is jouw favoriete lente gerecht?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niets extra kost. En denk aan het milieu en je portemonnee; koop alleen iets als je het nodig hebt!

Header foto door Bermix Studio via Unsplash

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *