Zero waste boodschappen doen in Uden

Zero waste boodschappen doen in Uden

Op 10 oktober was de zero waste tour Uden, waar ik met een groep enthousiastelingen gingen kijken bij winkels in Uden, waar je je eigen verpakking mee mag brengen. De volledige lijst voor zero waste boodschappen doen in Uden en andere zero waste tips, vind je hieronder.

Boodschappen

Zero waste boodschappen doen, lijkt in het begin erg lastig om te doen. Maar met de juiste beginnerstip en deze handige tips voor winkels, is het al veel makkelijker.

Lees mijn tips voor zerowaste boodschappen doen

Woon je niet in Uden? Kijk op zerowastenederland.nl voor een kaart met alle locaties in Nederland, waar je met je eigen verpakking boodschappen kunt doen.

Zero waste boodschappen doen in Uden

In de volgende winkels in Uden ben je welkom met je eigen verpakking:

Roose Groente & Fruit

Voor al je verse groenten en fruit ga je naar Roose Groente & Fruit. Naast een heel ruim aanbod aan verse producten, is er in de winkel ook een grote vitrine waar je kant-en-klaar maaltijden en soepen kunt kiezen. Meenemen in je eigen bakje is uiteraard geen probleem. Daarnaast heeft Roose een assortiment toko-artikelen.

Zero waste boodschappen doen in Uden
Zero waste boodschappen doen bij Roose

De Visscherie

Bij de Visscherie vind je vis en schaal- en schelpdieren, die je uiteraard in je eigen verpakking mee naar huis kunt nemen. Daarnaast hebben ze meeneem-maaltijden, salades en broodjes.

Bakker van de Ven

Bij Bakker van de Ven aan de Drossaard en Botermarkt haal je ambachtelijk brood, broodjes, koekjes en gebak uiteraard in je eigen verpakking. Neem een broodzak mee, of een eigen bakje voor koekjes en taartjes, en ze helpen je graag.

Olijfgeheim

Bij Olijfgeheim tap je de (olijf)olie en azijn in je eigen (hergebruikte) fles. Daarnaast hebben ze een assortiment mediterane producten en delicatessen, zoals kruiden, tapas en olijven.

Ekoplaza

Ekoplaza is de biologische supermarkt aan de Margrietstraat. Deze biologische supermarkt heeft als speerpunt dat ze veel van hun producten plasticvrij verkopen. Omdat dit een kleine vestiging is, hebben ze helaas geen schepbakken. Maar groenten en fruit zijn er goed verpakkingsvrij te verkrijgen. Ook haal ik mijn noten, peulvruchten en gedroogde vruchten hier in bulkverpakking.

Bosrand

Bij boerderijwinkel De Bosrand, aan de Bosdreef in Uden, is een melktap voor het tappen van melk in je eigen fles (je kunt er ook een fles kopen als je niet hebt). Daarnaast zijn er lokale groenten en fruit te koop zonder verpakking.

Boer-in-natuur

Boer-in-natuur heeft een boerderij aan de Erenakkerstraat 4 in Uden met koeien, kippen en een voedselbos. Je kunt er terecht voor biologisch vlees en melk. Ze hebben ophaalpunten in Uden, waar je hun producten kunt halen.

2Linden

Biologische tuinderij De Twee Linden levert verse seizoensgroenten en -fruit in pakketten, op verschillende ophaalpunten in Uden. Meestal compleet plasticvrij, en altijd vers en heel divers qua inhoud.

Markt

Op maandag- en vrijdagochtend staat er een markt aan de Markt straat in Uden. De maandag-markt is heel uitgebreid met veel kramen met vers fruit, groenten, brood, kaas, stoffen en fournituren en kleding. Op vrijdag is de markt kleiner, maar ook hier vind je een paar fruit- en groentekramen, kaas, vis, een poelier, brood, en bloemen. De meeste marktkramers zijn meer dan bereid om de (verse) waren te verpakken in mijn eigen meegebrachte zakken. Zo haal ik groenten, fruit en brood volledig verpakkingsvrij op de markt.

Zero waste boodschappen doen in Uden
Neem je eigen verpakking mee naar de markt

Kleding

Zero waste betekent niet alleen boodschappen doen zonder verpakking. Voor mij betekent het zuinig doen met het kopen van nieuwe spullen. Dat geldt ook voor kleding. Gelukkig telt Uden twee prachtige vintage kledingwinkels.

Villa Vintage

Villa Vintage, achter Expert van Dijk, verkoopt kwalitatieve tweedehands dames- en kinderkleding, en accessoires. De collectie is goed gecureerd, en het aanbod is divers.

Boutique Mo-do

Bij Boutique Mo-do aan de St. Janstraat vind je hoge kwaliteit tweedehands damesmode. De winkel verkoopt high-end merken voor een fractie van de nieuwprijs.

Sugar Sugar Vintage

Bij Sugar Sugar Vintage vind je unieke vintage en retro tweedehands kleding, schoenen, accessoires en spullen uit de jaren 50, 60, 70 en 80.

Kringloop

Uden kent een kringloop-winkel, waar je terecht kunt voor kleding, meubels, speelgoed, boeken, keukengerei en servies. Neem eens een kijkje bij Kringloop Uden.

Lees mijn lees- en kijktips voor nog meer achtergrond en informatie

Heb je nog meer tips voor zerowaste boodschappen doen in Uden? Deel ze hieronder, zo helpen we elkaar verder.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *