,

Hoe je thuis de wereld kunt redden: een ding tegelijk – boek review

Hoe je thuis de wereld kunt redden

Ik las het boek Hoe je thuis de wereld kunt redden: een ding tegelijk van Tara Shine. Wat een fijne praktische gids is dat! Het boek geeft duurzame tips voor elke ruimte in huis. De laagdremplige stappen maken duurzame keuzes eenvoudiger. Lees mijn boek review.

Hoe je thuis de wereld kunt redden: een ding tegelijk – boek review

Review: Hoe je thuis de wereld kunt redden

Duurzame keuzes maken in het dagelijks leven is soms lastig om mee te starten. Want hoe weet je nu welke dagelijkse voorwerpen welke impact hebben. In haar boek Hoe je thuis de wereld kunt redden: een ding tegelijk belicht Tara Shine precies één dagelijks gebruiksvoorwerp per keer. Ze benadrukt hoe je met kleine stapjes het verschil kunt maken. Het hoeft niet allemaal ineens. Ik vond het een erg leerzaam boek, juist door die kleine stapjes.

Tara Shine

Dr. Tara Shine is een milieu wetenschapper, die al decennia werkt voor het klimaat, milieu en duurzame ontwikkeling. Alhoewel veel van haar werkterrein op wereldniveau is, bijvoorbeeld haar betrokkenheid bij de klimaattoppen in Kopenhagen en Parijs. Toch laat ze in dit boek zien dat de noodzaak van actie bij overheden en bedrijven in de strijd tegen klimaatverandering, niet betekenen dat veranderingen in je eigen huishouden onnodig zijn. Tara Shine gelooft dat wij mensen de verandering zullen zijn, met wat we doen, kopen en waarderen. We zijn immers niet alleen burgers, maar ook kiezers, consumenten, aandeelhouders, vrijwilliers, activisten en samenlevering; samen hebben we invloed. Door thuis te beginnen, starten we samen de verandering.

Hoe je thuis de wereld kunt redden
Tara Shine

Haalbare effectieve veranderingen

Omdat het voor veel consumenten, inclusief mezelf, soms niet te doen is om alles zelf uit te zoeken, is het boek van Tara Shine super effectief. In het boek laat ze zien hoe je met haalbare en betaalbare veranderingen impact kunnen hebben. Juist door elke keer één gebruiksvoorwerp aan te pakken in je huishouden, krijg je als consument echt handelingsperspectief. Tara Shine laat met van 100 alledaagse voorwerpen zien op welke manieren ze impact hebben op het milieu en het klimaat. Ze geeft praktische, laagdrempelig tips om aanpassingen te maken in je eigen leven. Op deze manier is het behapbaar om de veranderingen door te voeren en duurzame keuzes te maken. Hoe je thuis de wereld kunt redden schotelt je als lezer haalbare effectieve veranderingen voor die goed zijn voor je eigen leven, maar ook voor de planeet.

Kleine stappen, grote impact

Door de eenvoudige navolgbare tips in Hoe je thuis de wereld kunt redden raakte ik ook geïnspireerd om nog meer stappen te zetten. En om nog meer gewoonten onder de loep te nemen om aan te passen. Het boek is echt een aanrader voor zowel mensen die beginnen met duurzame keuzes maken, als mensen die al veel duurzame stappen hebben gezet. Het boek staat zo boordevol praktische tips, dat er zeker weten voor iedereen iets te vinden is wat hen aanspreekt. Tara Shine laat zien dat je juist door deze kleine duurzame stappen te zetten, grote impact kunt maken door het verkleinen van je CO2 uitstoot en je afvalberg.

Lees ook: 100 gratis en goedkope duurzame keuzes

Hoe je thuis de wereld kunt redden
Met kleine stapjes, zoals letter op welke jeans je koopt, kom je heel ver

Hoe je thuis de wereld kunt redden: een ding tegelijk – boek review

Het boek Hoe je thuis de wereld kunt redden: een ding tegelijk is een fijn naslagwerk voor wie pas begint met duurzame keuzes te maken. Maar ook je meer duurzame stappen wil gaan maken, dan is het boek een goede aanvulling op je duurzame boekenkast. Of leen ‘m in je bibliotheek.

Lees ook mijn reviews van Het duurzame gezin en Een beter milieu begint niet bij jezelf. Wat is het laatste duurzame boek dat jij las?

Ik kreeg dit boek toegestuurd van de uitgever om een review te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten en boeken. In dit artikel staan tevens affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *