Kinderboek Afval in de bak – review

Kinderboek Afval in de bak

Duurzaamheid is hier thuis op veel terreinen een gewoonte geworden. Het goede voorbeeld geven voor onze kinderen vinden we heel belangrijk. Het (samen) lezen van een boek is een fijne manier om te praten over goed zorgen voor de aarde en het milieu. Ons nieuwste duurzame kinderboek in de kast Afval in de bak gaat over afvalrecycling. Ik las het samen met onze kleuter. Lees mijn review.

De klimaatjes

De Klimaatjes serie prentenboeken van uitgeverij Clavis is voor kinderen vanaf 3 jaar. De prentenboeken gaan over de avonturen van 7 dierenvrienden: Mol, Muis, Duif, Egel, Vos, Uil en Kikker. De boeken bevatten leuke verhalen met prachtige kleurrijke illustraties, waarin je elke keer weer iets nieuws ontdekt. In elk boek beleven de vriendjes een nieuw avontuur, waarin de dierenvriendjes op een speelse manier uitleggen hoe je zelf kunt zorgen voor een beter milieu en schonere aarde. Er zijn al zeven prentenboek van de Klimaatjes: Natte VoetenWat is het warmWarme truienPlasticsoepBlij met een bijLekker donkerKliekjesfeest. Nu is daar boek nummer 8: Afval in de bak.

Kinderboek Afval in de bak voorlezen is zo leuk
Kinderboek Afval in de bak voorlezen is zo leuk

Goed voorbeeld

De dierenvriendjes uit de Klimaatjes serie maken milieuproblemen nooit zwaar. De thema’s zijn altijd kinderlijk eenvoudig uitgelegd. Én nog belangrijker; bij elke probleem is meteen een oplossing. Mol, Muis, Egel, Duif, Vos, Kikker en Uil geven het goede voorbeeld in Afval in de bak. Met dit voorbeeld kunnen kinderen zelf ook actief aan de slag. Achter in elk boek staat ook een (knutsel)opdracht, die kinderen thuis kunnen doen om te helpen onze aarde mooi, groen en schoon te maken en houden. In Afval in de bak laten de Klimaatjes zien hoe je bakken voor afvalscheiding maakt in je eigen huis. Onze kleuter wou er gelijk mee aan slag. Gelukkig kon ik hem laten zien dat we zeker een glasbak hebben, alhoewel die niet geel is ;-)

Schrijvers van de Klimaatjes: Judith Koppens en Any Engel
Schrijvers van de Klimaatjes: Judith Koppens en Andy Engel, © Clavis Uitgeverij, Hasselt-Alkmaar-New York

Humor

De verhaaltjes van de Klimaatjes zitten vol met kleine grapjes. Dat maakt het voor kleuters erg leuk om naar te luisteren. Voor voorlezende volwassenen zitten er in de prachtige illustraties van Nynke Talsma prachtige details verborgen. Zo herkent de oplettende kijker in het prentenboek Afval in de bak meteen de zonnebloemen van Van Gogh op verschillende pagina’s. Onze kleuter is helemaal weg van alle personages. Hij benoemt Uil en vriendjes ook bij onze eigen duurzame keuzes, zoals plastic rapen, plantjes planten of lampen uitzetten.

Meer lezen: De leukste kinderboeken over duurzame keuzes

Ons nieuwste duurzame kinderboek in de kast Afval in de bak gaat over afvalrecycling. Ik las het samen met onze kleuter en schreef deze review.

Kinderboek Afval in de bak

Afval in de bak is een erg leuke aanvulling op de Klimaatjes serie. En onze kleuter was sowieso al enthousiast over een nieuw verhaaltje van zijn dierenvriendjes. Dit boek over afvalrecycling is ook weer een schot in de roos. Onze kleuter is dolenthousiast. Het prentenboek is duidelijk, leuk en over een onderwerp waar onze zoon dagelijks ziet dat we een verschil maken door netjes afval in de juiste bak te doen.

Als jij ook Afval in de bak wilt lezen met je kind, heb je geluk. Ik mag een exemplaar van het boek weggeven. Laat een reactie achter onder deze post, wie jij graag het prentenboek wil voorlezen.

Deze actie loopt tot a.s. vrijdag 17 september om 19.00 uur. Dan maak ik de winnaar bekend in mijn IG-stories en op deze website.
Voorwaarden:
– deze give-away is alleen via de website
– het boek wordt alleen verstuurd naar een postadres in NL of BE

Nieuwsgierig naar het boek?

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niks extra kost.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg met ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *