,

Vega met Shane – kookboek review

Vega met Shane kookboek review

Koken is absoluut een hobby van mij. Ook mijn kinderen vinden het leuk om mee te helpen in de keuken. Het nieuwe kookboek Vega met Shane is een uitstekende keuze voor een vegetarisch kookboek om samen met kinderen te koken.

Kookboek Vega met Shane

Samen met de kinderen koken vind ik erg gezellig. Mijn oudste en middelste zoon kunnen nu lezen, en dat maakt koken van een recept al wat eenvoudiger. Maar soms zijn recepten niet erg kidsproof opgeschreven; er staan dan moeilijke woorden in of termen die ze (nog) niet begrijpen. Het kookboek Vega met Shane is juist perfect voor kinderen geschreven. Dat is het fijne aan een kookboek geschreven door een 13-jarige schrijver als Shane Kluivert.

Vega met Shane kookboek review
Zoon kookt uit Vega met Shane

Stap-voor-stap recepten

Het kookboek bevat 40 recepten die stap-voor-stap worden uitgelegd in woorden en foto’s. Vega met Shane bestaat uit 5 hoofdstukken: soepen, lunch, snacks, hoofdgerechten en zoet. Er staan hele diverse gerechten in, uit alle windstreken. De recepten zijn heel gemakkelijk om te volgen door de stap-voor-stap uitleg, ook voor kinderen. Onze zoon van 8 jaar koos daarom zelf een paar recepten om uit te proberen. En het was helemaal geen probleem om zelf te koken vanuit het kookboek. Hij had met wat kleine dingetje hulp nodig: zoals het aanzetten van de oven en eten uit de oven halen. Maar het zorgde voor heel veel plezier bij hem dat hij het zelf kon.

Lees ook: Mijn favoriete vegetarische kookboeken

Leuk kookboek voor het hele gezin

Het kookboek is een leuk kookboek voor het hele gezin. Het is een ideaal kookboek voor wie koken niet de grootste hobby is. De gerechten zijn eenvoudig en duidelijk uitgelegd. Zeker als je vaker vegetarisch wilt gaan koken, maar je hebt weinig inspiratie, dan is dit kookboek ideaal.

Koken met Shane is ook een leuk kookboek voor kinderen. Wil je vaker samen met je kind koken, of je kind zelf zijn gang laten gaan in de keuken; dan is dit een leuk kookboek voor in je kast. En zeker ook leuk om cadeau te geven!

Ik ben benieuwd of jij met je kind(eren) samen kookt. Of misschien kan je kind al zelf een gerecht op tafel toveren. En welke gerecht is dan favoriet? Ik hoor graag je reactie, onder deze blog of op Instagram of Facebook.

Ik kreeg het boek Vega met Shane toegestuurd van de uitgever om een review te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten en boeken. In dit artikel staan tevens affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *