Kookboek review: Elke dag feest

Kookboek Elke dag feest

Eind 2021 verscheen het nieuwe kookboek van Maartje Borst Elke dag feest – Koken volgens de seizoenen 100% vegan. Het kookboek bevat gerechten om elke dag van te genieten. En van elke dag een feest te maken. Ik probeerde het kookboek uit en vertel je wat ik ervan vind.

Alledaagse momenten vieren

Maartje Borst heeft met Elke dag feest een mooi vormgegeven kookboek gemaakt met toffe nieuwe gerechten en mooie foto’s. Ik hou ervan als recepten begeleid worden door foto’s. Dan krijg ik meteen zin om te gaan koken. De recepten uit Elke dag feest zijn opgedeeld in de vier seizoenen. Die indeling in seizoenen is erg fijn. Zo eet je naast plantaardig ook nog meer duurzame seizoensgroenten.

De gerechten in het boek zijn niet alledaags. Maartje Borst heeft bijzondere maaltijden en baksels bedacht in het kookboek. Dat betekent niet dat de gerechten in Elke dag feest erg moeilijk zijn om te maken. Maar neem wel de tijd om ze te maken. Zo geniet je niet alleen van het eten, maar ook van het koken vooraf.

Lees ook: Family.eat.plant – kookboek review

Kookboek Elke dag feest
Kookboek Elke dag feest

Maartje Borst

Maartje Borst is vegan chef, ondernemer met haar zaak Koffie ende Koeck, en succesvol kookboeken-auteur. Voor Elke dag feest publiceerde ze al Taart ende Koeck. En samen met Lisette Kreischer Man.Eat.Plant en Family.Eat.Plant.

Maartje Borst Elke dag feest
Maartje Borst (credits: Lisette Kreischer)

Kookboek Elke dag feest

Een kookboek reviewen doe ik niet alleen op basis van de foto’s en teksten. Ook probeer ik altijd meerdere gerechten uit voor mijn kritische testpanel (mijn man en drie jongens). Ik hou ervan verrast te worden met bijzondere recepten. Elke dag feest is daarin zeker een mooi kookboek. De meeste recepten zijn net anders dan anders, of gebruiken andere ingrediënten dan ik gewend ben. Denk aan gerechten als knolselderij tartaar met zeekraal, seitan-saltimbocca of brandnetel risotto. Daarnaast bevat het kookboek een aantal basisrecepten voor vegan kaasjes, zoals feta of notenkaas, vegan charcuterie, zoals tomaten-peperoni. En je vindt er sauzen en condimenten recepten. Dat vind ik een pluspunt van het boek. Het zorgt er zeker voor dat ik het kookboek nog vaak uit de kast ga pakken om ermee te koken.

Pompoenstoof uit Kookboek Elke dag Feest
De pompoenstoof uit Elke dag feest

Het test-panel probeert Elke dag feest

De belangrijkste graadmeter voor een goed kookboek is mijn test-panel. Als mijn gezin de gerechten lekker vindt, dan is dat de garantie dat ik het kookboek vaker ga gebruiken. Ik probeerde nu de herst- en winterrecepten, omdat de ingrediënten uit de lente en zomer simpelweg niet zo makkelijk verkrijgbaar zijn. Die lente- en zomerrecepten ga ik later zeker nog proberen!

De rode linzensoep, die ik als eerste proberen, was een groot succes. Deze soep is één van de lekkerste linzensoepen die ik maakte, en deze komt absoluut vaker op tafel. De seitan-stoofpie was een verrassing; wat een heerlijk comfort-food uit de oven. En ook de pompoenstoof uit Elke dag feest werd door de jongens met smaak op gegeten. De combinatie van pompoen met abrikozen en amandelen is super. Als laatste maakte ik ook de pecanpie. Dat was pas smullen! Er was geen recept uit dit kookboek, wat niet in de smaak viel bij mijn test-panel.

Lees ook: Kookboek-review: Vegan Comfort

Pecanpie uit Kookboek Elke dag Feest
Ik bakte de pecanpie

Conclusie kookboek Elke dag feest

Het kookboek Elke dag feest van Maartje Borst is een feestje om uit te koken. De gerechten zijn verrassend en smakelijk, en de indeling in seizoenen is makkelijk en lekker duurzaam.

Benieuwd naar het boek?

Dit boek ontving ik van de uitgeverij om een review over te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten, ook als ze zijn gekregen.Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding, maar jij betaalt niets extra.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips en vegan inspiratie: @duurzamekeuzes

https://www.instagram.com/p/CZGhtlYq61v/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *