Vaker plantaardig - kookboek review

Vaker plantaardig is een goed basis kookboek met gezonde recepten. Het is een boek vol praktische en pure voeding. Genoeg reden om het eerste kookboek van Suzanne Beekenkamp uit te proberen en je te vertellen wat ik ervan vind. Lees mijn kookboek review van Vaker Plantaardig hieronder.

Suzanne Beekenkamp

Suzanne Beekenkamp is bekend van haar food- en lifestyle blog Puur Suzanne. Ze is natuurvoedingscoach en receptontwikkelaar. En nu is er haar kookboek Vaker Plantaardig. Daar was ik heel benieuwd naar. Suzanne kookt namelijk heel graag zonder pakjes en zakjes en ze eet ook geen vlees en vis. Dat heeft veel parallellen met mijn voorkeuren. Vaker plantaardig leek me daarom precies een kookboek voor ons gezin.

Suzanne Beekenkamp Vaker Plantaardig kookboek review
Suzanne Beekenkamp

Alledaagse recepten

Natuurlijk zijn er veel andere kookboeken die beloven alledaagse recepten te bieden. Maar voor mij geeft Vaker Plantaardig net een beetje meer. Het bevat recepten met een beperkt aantal ingrediënten. En de gerechten zijn stuk voor stuk ontwikkeld vanuit de basisideeën over gezond koken en eten. Suzanne kookt met pure, gezonde ingrediënten zonder veel poespas. Vaker Plantaardig bevat fijne inspiratie voor plantaardig koken op doordeweekse (werk)dagen.

Vaker plantaardig - kookboek review
Ik maakte de bietenhummus uit Vaker Plantaardig!

De meeste recepten in Vaker plantaardig bevatten veel groenten of fruit, volkoren producten en eiwitbronnen. Met deze gerechten krijg je gezonde gebalanceerde maaltijden. Dat vind ik een groot voordeel. Veel kookboeken bieden lekkere recepten, maar niet persé gezond. Ook is het soms zoeken naar ingrediënten. Maar de ingrediënten van Vaker plantaardig vind je gewoon in de supermarkt. Een groot voordeel voor drukke mensen, zoals ik.

Lees ook: Family.eat.plant – kookboek review

Vaker plantaardig lekkers voor het hele gezin

De recepten in het boek zijn relatief eenvoudig te bereiden. Daarnaast zijn de smaken relatief puur en zonder poespas. Dat zorgt ervoor dat het zeker een goed kookboek is voor mensen die nog niet vaak plantaardig koken. Het is een aanrader voor gezinnen, die eens vaker een plantaardige maaltijd op tafel willen zetten, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Voor de doorgewinterde (hobby)kok zijn de recepten wellicht aan de makkelijke kant. Toch vond ik alle recepten die ik uitgeprobeerd heb uitermate smakelijk. Vaker plantaardig biedt juist voor de doordeweekse maaltijden veel inspiratie en vlotte recepten. En dat maakt het een leuke aanvulling op mijn kookboeken-repertoire.

Vaker plantaardig - kookboek review
De zwarte bonen brownies uit Vaker Plantaardig waren subliem

Vaker plantaardig – kookboek review

Vaker plantaardig is precies wat het beloofd; een basis kookboek met pure recepten. Voor mensen die vaker willen kiezen voor plantaardig eten is het een ideaal kookboek. En ook voor vegans of vegetariërs die zoekende zijn naar een gezonde(r) voedingspatroon, geeft het goed richting. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is de softcover. Wat mij betreft had dat wel een hardcover mogen zijn, zodat het boek langer mooi blijft (zelfkennis, sorry).

Verder vind ik Vaker plantaardig een aanrader voor iedereen die al kiest voor meer vega(n) of die dat wil gaan doen. Je kunt het zeker regelmatig uit de kast pakken om iets lekkers op tafel te zetten.

Het kookboek kreeg ik van de uitgeverij om een review te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten, ook als ze zijn gekregen. Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg met ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Laat een reactie achter

Lees ook...