Kookboek-review: Vegan Comfort

Kookboek review: Vegan Comfort

Het is echt genieten om samen met mijn gezin rond de tafel te zitten met allemaal een bord comfort food. Mijn hart ging dan ook sneller kloppen van het nieuwe kookboek van Milou van der Will. Milou maakte met Vegan Comfort een kookboek vol origineel vegan comfort food met een Oosterse twist.

Milou van der Will

Milou van der Will is een creatieve duizendpoot. Als freelance journalist en schrijver dook ze in sociaal maatschappelijke onderwerpen. Ze schreef twee thrillers en de Benthe Berg-reeks. En op Instagram is ze bekend van haar food-platform The Green Chopstick. In 2020 publiceerde ze haar eerste kooboek Vegan East, gevolgd door Vegan Summer in 2021. Maar Milou van der Will zit niet stil. Nu is er alweer haar derde kookboek Vegan Comfort.

Kookboek Vegan Comfort
Kookboek Vegan Comfort

Oosterse vegan gerechten

Van der Will neemt je in Vegan Comfort mee naar de Oosterse keuken vol heerlijke smaken. Zelfgemaakte noedels, dampende borden curry, waanzinnige toetjes en snacks. Alleen al bladeren door het kookboek laat je het water in de mond lopen. De foto’s zijn werkelijk prachtig en geven je meteen zin om aan de slag te gaan met de recepten met Oosterse vegan gerechten. In Vegan Comfort staan meer dan 100 originele Oosterse plantaardige recepten; buns, dumplings, handgetrokken noedels, zelfgemaakte tofu, compleet met bijgerechten en toppings. Vegan Comfort belooft je het lekkerste comfort food met een Oosterse twist.

Lees ook: Easy Vegan All-day Breakfast – kookboek review

Kookboek Vegan Comfort
Ik maakte de Oelekan Oesterzwam

Kookboek Vegan Comfort

Als ik een kookboek review probeer ik altijd meerdere gerechten uit voor mijn kritisch publiek (lees: mijn gezin ;) ). Mijn man en kinderen zijn dol op Oosters eten, maar vinden niet zomaar alles lekker. Ik probeerde de ketjap balletjes van kikkererwten en tofu, testte de pompoen massala, de oelekan oesterzwammen en het pumpkin spice ijs. Het viel allemaal enorm in de smaak. Let wel: mijn kinderen zijn wel wat pittig eten gewend, dat is een kwestie van langzaam opbouwen. Maar bij de meeste gerechten kun je zelf de pittigheid van het gerecht variëren, zonder te verliezen aan smaak. Dat maakt het boek, in mijn ogen, zelf ook geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen.

kookboek vegan comfort ketjapballetjes IG
Ketjapballetjes uit Vegan Comfort

Oosterse liefhebbers

De recepten in het Vegan Comfort hebben relatief veel ingrediënten. Niet alle ingrediënten zijn zomaar verkrijgbaar in de supermarkt, maar daar zul je voor naar de toko of speciaalzaak moeten. Als liefhebber van Oosters eten vind ik dat geen issue overigens. Maar ik kan me voorstellen dat niet voor iedereen geldt. De smaken in het kookboek zijn zeer divers, ook al is er telkens een Oosterse twist. Dat zorgt ervoor dat het zeker een goed kookboek is voor als je je smaakpapillen eens wil verrassen. Vegan Comfort is een aanrader voor mensen die graag koken en nieuwe smaken uitproberen. Voor een hobbykok zijn de recepten goed te doen. Voor beginnende kokers is het wellicht een grotere uitdaging om hiermee te starten.

Conclusie Vegan Comfort kookboek

Vegan Comfort is een zeer verrassend plantaardig kookboek met Oosterse smaken. De recepten zijn uitdagend genoeg voor hobbykoks met ervaring. Mijn gezin was bijna unaniem enthousiast over de gerechten die ik gemaakt heb uit Vegan Comfort. Daarmee is het kookboek voor Oosterse liefhebbers een uitgelezen kans om ook eens plantaardige recepten uit te proberen. Vegan Comfort is een leuke aanvulling op je kookboeken repertoire als je graag kookt, en houdt van Oosterse gerechten.

Dit boek ontving ik van de uitgeverij om een review over te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten, ook als ze zijn gekregen.Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding, maar jij betaalt niets extra.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips en vegan inspiratie: @duurzamekeuzes

https://www.instagram.com/p/CXDNJ4JKuCK/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *