Family.eat.plant – kookboek review

Family.Eat.Plant Kookboek review

Kookboeken uitproberen vind ik geweldig. Vooral kookboeken met mooie foto’s en eenvoudige recepten, die de kinderen óók graag eten. Ik kookte uit het nieuwe kookboek Family.Eat.Plant. Wat mijn kinderen daarvan vonden? Ik vertel je alles in deze kookboek review.

Familie.Eat.Plant

Wij eten sinds 2020 vegetarisch. Steeds vaker kiezen we voor helemaal plantaardig, omdat dat (nóg) beter voor het milieu is. En plantaardig eten is natuurlijk ook beter voor de dieren. Verder vind ik het altijd fijn om meer inspiratie voor lekkere kidsproof plantaardige recepten te hebben. Het nieuwe familie-kookboek Family.Eat.Plant ziet er prachtig uit, waardoor het meteen mijn aandacht trok.

Lisette Kreischer en Maartje Borst

Family.Eat.Plant is geschreven door Lisette Kreischer en Maartje Borst. Maartje Borst is vegan chef en eigenaar van Amsterdamse zaak Koffie ende Koeck. Lisette Kreischer is hartstochtelijk voorvechter van een veganistische levensstijl voor iedereen. Ze schreef meerdere boeken, waaronder een aantal kookboeken, die wel tot de standaardliteratuur voor elke vegan geteld mogen worden. Lisette Kreischer en Maartje Borst schreven samen al plantaardige kookboeken Man.eat.plant en Taart ende koeck. Het nieuwe kookboek Familiy.Eat.Plant is een mooie aanvulling.

Family.Eat.Plant kookboek review
Family.Eat.Plant kookboek review

Familie recepten

Het kookboek Family.Eat.Plant bevat een uitgebreide serie recepten; van echte klassiekers zoals stamppot en lasagne, en gerechten uit de oven, tot ontbijtrecepten, recepten voor lunch, snacks, salades, en zoetigheden. Alle recepten zijn echte familie recepten en erg geschikt om te koken voor kinderen. Dat maakt dit kookboek anders dan het gemiddelde kookboek, voor mij. Vaak vind ik wel veel lekkere recepten in een nieuw kookboek, maar heb ik geen enkele illusie dat alle huisgenoten lekker mee gaan eten ;-). Dit kookboek bevat echt doordeweekse gezinsmaaltijden zoals goulash met seitan, broccoliquiche en spitskool ovenschotel, die zeker weten kidsproof zijn. Daarnaast staan er plantaardige zoete recepten in Family.Eat.Plant, zoals verjaardagstaart, muffins en koekjes; waar kinderen zeker enthousiast van worden. De recepten zijn niet ingewikkeld, en hebben geen lange lijsten ingrediënten. Ook zijn het allemaal goed verkrijgbare ingrediënten; dat vind ik altijd minstens zo belangrijk bij een kookboek. Ik heb geen zin om stad en land af te zoeken naar ingrediënten voor één recept.

Family.Eat.Plant is naar mijn mening zeker een geslaagd kookboek voor gezinnen met kinderen die (meer) plantaardig eten. Als je al jaren plantaardig kookt, staan er wellicht niet heel veel verrassende recepten in. Dit kookboek is, in mijn ogen, meer geschikt voor de startende vegan of voor gezinnen, die meer plantaardig eten willen inpassen in hun dieet.

Benieuwd naar meer vega(n) kookboeken, lees mijn reviews:
Easy Vegan All-day Breakfast – kookboek review
Vega met Shane – kookboek review

Families die plantaardig eten

Naast recepten lees je in Family.Eat.Plant ook interviews met families die plantaardig eten. Deze familie vertellen alles over hun ervaringen én oplossingen voor veganistische eten. Ze vertellen hun favoriete gerechten, wat hun kinderen graag eten, en hoe je omgaat met kritiek van vrienden en familie op je dieet. Het is een leuke toevoeging aan het boek, en maakt het kookboek anders dan andere kookboeken.

Lees ook: Mijn favoriete vegetarische kookboeken

No Chicken Tonight uit Family.Eat.Plant
No Chicken Tonight uit Family.Eat.Plant

Proof is in the tasting

Genoeg gepraat, zijn de recepten lekker? Want zoals de Britten zeggen: the proof of the pudding is in de tasting. Ik ging aan de slag met de recepten uit Familiy.Eat.Plant. Dus kokkerelde ik lekker ouderwetse, maar heerlijke drie-in-de-pan met appel. Verder husselde ik de vrolijke mangosalade met sesamdressing. Ik bakte de spitskookschotel in de oven. En ik probeerde de ultieme 90’s revival no chicken tonight met oesterzwammen en ananas. De kinderen waren unaniem over alle gerechten; heerlijk gegeten! Dat is echt een super grote plus. Nou zijn onze jongens geen moeilijke eters; maar gerechten die bij alle gezinsleden in de smaak vallen, zijn toch soms best een zoektocht. Ik miste hier en daar wat pit, maar dat is natuurlijk vlot opgelost met een extra pepertje of sriracha saus erbij. ;-) Een kookboek zoals Family.Eat.Plant met meerdere gezinsfavorieten maakt het me als moeder erg makkelijk om iets lekkere plantaardigs op tafel te zetten, en dat vind ik een groot goed voor een gezinskookboek.

Family.Eat.Plant kookboek review

Mijn conclusie Family.Eat.Plant is een succesvol kookboek voor gezinnen, die (starten met) plantaardig eten. Er staan veel lekkere klassiekers en kipsproof recepten in voor je vegan repetoire.

Ik kreeg het kookboek toegestuurd van de uitgever om een review te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten en boeken.

In dit artikel staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvang ik een (meestal kleine) commissie van de verkoper, terwijl het jou niks extra kost.

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *