Kookboek review – Every day vegan budget friendly

Every Day Vegan Budget Friendly Kookboek Review

Als er één term veel voorbij komt de laatste weken, dan is het wel budget friendly. Met de prijzen voor boodschappen die door het dak gaan, kunnen we wel wat tips gebruiken voor lekkere recepten die vriendelijk zijn voor je portemonnee. Every day vegan budget friendly van Lenna Omrani is dus een schot in de roos. Ik vertel je alles over het kookboek en wat ik vond van de recepten die we probeerden.

Budget alledaagse recepten

Every day vegan budget friendly is een heerlijk kleurrijk kookboek vol alledaagse budget recepten. Als je Lenna Omrani van haar populaire Instagram pagina kent, dan weet je dat haar gerechten altijd vrolijk en vol met kleur zijn. Ook de foto’s in dit kookboek zijn een feestje om te bekijken. Zo krijg je meteen zin om de recepten uit te proberen. De recepten zijn geschikt voor elke dag, en ingedeeld in hoofdstukken per bereidingstijd (20 minuten, 30 minuten etcetera). Verder staat er bij elk gerecht vermeld wat de prijs per persoon is; heel handig voor een budget-vriendelijk weekmenu. Alle recepten in dit budget kookboek maak je zelfs voor minder dan Eur. 3,50 per persoon.

Every Day Vegan Budget Friendly
Every Day Vegan Budget Friendly is ingedeeld op bereidingstijd

Lenna Omrani

Lenna Omrani is recept-ontwikkelaar, food-fotograaf en vegan influencer. Op haar website en social media deelt ze al sinds 2019 toegankelijke en leuke plantaardige recepten. Eerder schreef ze al het succesvolle kookboek Every Day Vegan. Dit vervolg vol met betaalbare recepten is een aanrader voor in je boekenkast.

Every Day Vegan Budget Friendly spaghetti carbonara.jpg
Ik kookte romige spaghetti carbonara voor Eur. 1,24 p.p.

Plantaardig eten bereikbaar

Met haar nieuwe kookboek Every Day Vegan Budget Friendly rekent Lenna af met een aantal veelgehoorde vooroordelen over plantaardig eten. Niet alleen zou plantaardig koken ingewikkeld zijn met lastig te krijgen ingrediënten. Veel mensen denken ook dat het kostbaarder is dan flexi- of vegetarisch eten. Dit kookboek laat zien dat plantaardig eten juist heel toegankelijk, leuk én bovenal heel betaalbaar kan zijn. De recepten zijn enorm gevarieerd en verrassend. Van de lekkerste ontbijtrecepten zoals Veggie tofu scramble op toast (Eur. 2,30 p.p.), kleurrijke lunch met Aziatische quinoabowl met pindasaus (Eur 2,37 p.p.), smakelijk bakken met Speculaas-chocoladecheesecake (Eur. 1,20 p.p.) tot overheerlijke Smokey linzenstoof met aardappelpartjes (Eur. 1,84 p.p.)

Het test-panel proeft Every Day Vegan Budget Friendly

Als ik een kookboek review laat ik mijn test-panel de recepten testen. Als de gerechten door onze gezinsleden goedgekeurd worden, betekent dat meestal dat we het kookboek vaker uit de kast gaan pakken. Ik maakte de Romige spaghetti carbonara (Eur. 1,24 p.p.), wat bij iedereen in de smaak viel. Ook genoten de jongens van het Warm rijstonbtijt met peer & rozijnen (Eur. 0,90 p.p.). Het grootste succes waren de Zomerse tacos met BBQ-jackfruit & mangosalsa (Eur. 2,39 p.p.)., die zeker vaker op tafel gaat komen hier in huis. Zonder uitzondering liet het test-panel zich deze plantaardige budget-recepten smaken.

Zomerse tacos met BBQ-jackfruit & mangosalsa
Ik kookte zomerse tacos met BBQ-jackfruit & mangosalsa

Conclusie Every day vegan budget friendly

Lenna Omrani maakte met dit kookboek vol budgetvriendelijke recepten een geweldige aanvulling op je kookboeken repertoire. Het kookboek heeft een grote diversiteit aan gerechten en de ingrediënten zijn allemaal makkelijk in je lokale super verkrijgbaar. De foto’s in Every day vegan budget friendly beloven stuk voor stuk heerlijke kleurrijke gerechten. En bij het testen vielen alle recepten ook reuze in de smaak. Ik vind het kookboek daarom echt een aanrader voor iedereen; niet alleen voor doorgewinterde veganisten, maar juist ook voor flexitariërs die vaker plantaardig willen kiezen.

Je vindt Every Day Vegan Budget Friendly bij je lokale boekhandel of bestel op Bol:

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips en vegan inspiratie: @duurzamekeuzes

Dit boek ontving ik van de uitgeverij om een review over te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten, ook als ze zijn gekregen.Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding, maar jij betaalt niets extra.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *