Kookboek review – Very merry vegan december

Dat ik graag kook is geen verrassing. En vooral in december vind ik het heerlijk om uitgebreid uit te pakken met de heerlijkste gerechten die er prachtig uit zien. Daarom werd ik super enthousiast bij het zien van het nieuwe kookboek van Maartje Borst. Want het boek staat vol met de mooiste en lekkerste plantaardige gerechten, die je stuk voor stuk op tafel wil zetten met de feestdagen. Ik vertel je in deze kookboek review over Very merry vegan december.

Feestelijke en bijzondere recepten

Very merry vegan december is overzichtelijk kookboek met een foto van (bijna) elk gerecht. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind kookboeken zonder foto’s dus helemaal niks! Ik moet kunnen zien hoe een gerecht eruit gaat zien als ik het ga koken. Zo krijg ik de meeste zin om echt aan de slag te gaan met een kookboek. En dat zit bij Very merry vegan december dus helemaal goed! De 60 recepten in dit boek zijn niet nieuws, maar verschenen in de eerdere kookboeken van Maartje Borst; Elke dag feest, Taart ende Koeck, Man.Eat.Plant en Family.Eat.Plant. De recepten in dit kookboek zijn allemaal bijzonder, en maken van jouw december een feestje geschikt voor elke tafelgenoot; vegan, flexitariër of omnivoor.

Maartje Borst

Maartje Borst

Maartje Borst is niet alleen vegan chef, maar ook ondernemer met haar zaak Koffie ende Koeck en schrijfster van meerdere kookboeken. Zo publiceerde ze al Taart ende Koeck en Elke dag feest. En samen met Lisette Kreischer Man.Eat.Plant en Family.Eat.Plant. Deze kookboeken staan stuk voor stuk vol met mooie doordachte recepten én prachtige foto’s.

Kookboek testen

Wanneer ik een kookboek review, doe ik dat absoluut ook door recepten uit te proberen. En mijn eigen testpanel, mijn man en jongens, mogen de recepten dan uitproberen. Meestal is dat testen helemaal geen straf. En dat is bij Very Merry Vegan December ook het geval. Maartje Borst heeft heerlijke feestelijke recepten uitgekozen voor dit december kookboek en we smulden van de Juwelenrijst met hele geroosterde bloemkool, Feestelijke gevulde pompoen met pecannoten, Seitan-stoofpie en chocolade salami. Kanttekening; de recepten in dit kookboek zijn eerlijk gezegd niet allemaal geschikt voor beginnende thuiskoks, wat mij betreft. Kennis en oefening wordt wel verondersteld. Maar als je graag in de keuken staat en van verrassende gerechten houdt, dan is het zeker de moeite waard. En wat hebben we gesmuld!

Very Merry Vegan December seitan stoofpie

Conclusie Very Merry Vegan December kookboek review

Het kookboek Very Merry Vegan December van Maartje Borst geeft je inspiratie voor de hele maand december. En zeker ook voor andere feestelijke gelegenheiden. De recepten zijn smakelijk en de foto’s geven je een goede indruk van de gerechten. Ben je op zoek naar heerlijke plantaardige feestrecepten en niet bang iets nieuws te proberen, dan is dit kookboek een absolute aanrader.

Benieuwd naar het boek?

Meer toffe kookboeken zien?
Dit boek ontving ik van de uitgeverij om een review over te schrijven. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over producten, ook als ze zijn gekregen.Dit artikel bevat affiliate links. Als je iets koopt via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding, maar jij betaalt niets extra.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *