Aan het einde van het schooljaar geven onze jongens hun juf of meester graag een kleinigheidje om ze te bedanken voor het fijne schooljaar. Een zelfgemaakt kadootje, met iets lekkers voor de leerkracht, vind ik altijd leuk om te geven. Ik zet 6 juf- en meester-kadootjes in een potje voor je op een rijtje.

6 Kadootjes in een potje

De laatste jaren gaf ik de leerkracht van onze jongens regelmatig een kadootje in een potje. Ik gebruik potjes, die ik toch al heb gekocht. Een gerecycled potje van (zoet) broodbeleg of een klein potje van groenten voldoet prima. Ik maak het goed schoon. En ik week het etiket eraf in warm water met een eetlepel (kristal) soda.

1 Cupcake in een potje

Zin om iets lekkers te bakken, dan is deze cupcake in een potje van NellieBellie een leuk cadeautje. En een leuke bezigheid met je kind. Laat je zoon of dochter bijvoorbeeld de cupcake zelf versieren met sprinkels.

6 juf- en meester-kadootjes in een potje
Cupcake in een potje | NellieBellie

2 Koekjes in een potje

Je kunt ook portie koekjes bakken voor de juf of meester. Bijvoorbeeld deze koekjes van That winsome girl. Of bak mijn robuuste haverkoeken; en pas het formaat aan de opening van je potje aan. 😉

6 juf- en meester-kadootjes in een potje
Koekjes in een potje | ThatWinsomeGirl

3 Stekje in een potje

Heb je planten die je goed kunt stekken, zoals een pannekoekenplant? Bij Raamtekening zag ik dit vrolijk getekende potje met een stekje. Leuk met een kaartje erbij met: Dankjewel dat je me liet groeien!

6 juf- en meester-kadootjes in een potje
Stekje in een potje van Raamtekening

4 Potje jam

Een potje jam is altijd een lekker kadootje. Maak aardbeien- of bessenjam met vruchten uit je moestuin. Of koop een potje in de supermarkt. Plak een etiketje van mijn de gratis printable hieronder: JAMmer dat het schooljaar voorbij is.

6 juf- en meesterkadootjes in een potje
6 juf- en meesterkadootjes in een potje

5 Het zit d’rop

Een potje vullen met dropjes bij Kruidvat of Jamin zorgt voor dit zero waste kleinigheidje. Neem je eigen zakje mee naar de winkel; dat weegt makkelijker af op de weegschaal. Plak er een etiketje op van mijn gratis printable hieronder: Het zit d’rop!

6 Kleurrijk schooljaar

De laatste twee jaar maakten we, heel simpel, een potje snoepjes voor de juf en meester. Plak de gratis printable erop: Bedankt voor het kleurrijke schooljaar. En je hebt een gezellig kadootje voor de leerkracht.

Gratis printable

Wil je ook zo’n leuk potje cadeau doen? Download hieronder de etiketten en print ze uit. Je kunt ze laten kleuren door je kind.

6 juf- en meester-kadootjes in een potje

Dit waren mijn 6 juf- en meester-kadootjes in een potje. Ik hoop dat de docent van je kind het een leuke presentje vindt. Veel plezier met geven. En alvast een fijne vakantie!

6 leerkracht kadootjes in een potje
Bewaar op Pinterest

Wil je geen duurzame hack of recept meer missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En volg me ook op Instagram voor dagelijkse duurzame tips: @duurzamekeuzes

Laat een reactie achter

Lees ook...